Miért "kell" miért "elvárás", esetleg törvény (? ) hogy együtt kell élni a házastárssal?
jelenleg el vagyok jegyezve, de a párom annyira uralkodós típus, hogy én szeretném ha megmaradna a saját kis "vackom" ahova el tudok vonulni
jelenleg 3 éve együtt vagyunk totál jól működött ez mindig, hol én mentem, hol ő jött hozzám - (majdnem)minden nap együtt alvás, szerintem a gyerek lelke sem sérülne, elvégre az ember fia nem helyhez kötődik, mint pl egy macska.
örülnék, a lehurrogás helyett logikus válaszoknak
tudok vele egy fedél alatt tartózkodni, akár napokig is
de azt vettem észre minél tovább nyúlik ez az idő, annál jobban elszigetelődöm a külvilágtól, nincs magánéletem, mossak, főzzek, takarítsak - olyan nincs hogy leüljek tévézni, max elalvás előtt nézzük
egy idő múlva rabszolga lennék, úgy hogy munkám van meg családom, de életem nulla, csak a kötelességek.
ebbe komolyan meg lehet zavarodni, tapasztaltam hogy az őrület határán állok ilyenkor, ha nincs magánéletem is.
Na ezt te írtad.Olvasd már el!A házasság, gyereknevelés ebből áll.Amíg a gyerek pici, addig csak ő van, meg a mosás, főzés, takarítás.Nem lesz időd külön menni, csecsemőt költöztetni nagyon macerás.Két háztartást akarsz tartani?Sok pénzbe kerül, még több időbe.
A másik:a gyereknek fontos az állandóság.A hely is fontos.Ne gondold, hogy mindegy a pici babának is, hogy hol van.Mások a színek, a lakás illata, bármi, és a gyerek alvás helyett üvölt éjszaka.
Megkérdezhetem hány éves vagy?
Amíg a gyerek kicsi, igenis a mosásról, főzésről, takarításról, pelenkacseréről szól a dolog, nem a tévézésről.
kicsit félreértetek
éltem már együtt mással, ezekből soha nem volt gondom, mindig ragyogott a ház
a párommal az a baj, hogy ő ossza be nekem ezeket a dolgokat, rámripakodik, szinte meg vagyok hurcolva ezek miatt - így teljesen más elvégezni a házimunkát
a családjában folyamatosan híreszteli, hogy nem csinálok semmit. holott szívem-lelkem kiteszem
és még ez mellett minden pillanatomat ellenőrzés alatt tartja, mindig képben van mikor hol vagyok/mit csinálok, semmi szabadságom nincs
senki nem hallott még olyanról, amiből kitűnik, mennyire más, amikor szépen lassan FELŐRÖL vmi, ami csak egy apróságnak tűnik de mindig ott van, mindig megkapod és mindenki elbagatelizálná, de az ember beleőrül?
pl. ilyesmi lehet, amikor beolvasunk a főnöknek, holott éveken át csendes dolgozók voltunk; vagy nem is tudom mihez hasonlítsam
remélem átmegy, amit akarok
8:41-es
hogy ki itt a szerencsés, és ki nem, neked nem áll jogodban eldönteni, ismeretlenül pláne nem, és amúgy sem, sehogysem. én kérek elnézést.
a párommal az a baj, hogy ő ossza be nekem ezeket a dolgokat, rámripakodik, szinte meg vagyok hurcolva ezek miatt - így teljesen más elvégezni a házimunkát
a családjában folyamatosan híreszteli, hogy nem csinálok semmit. holott szívem-lelkem kiteszem
és még ez mellett minden pillanatomat ellenőrzés alatt tartja, mindig képben van mikor hol vagyok/mit csinálok, semmi szabadságom nincs
Kérlek olvasd vissza,mait erről az emberről írtál és gondolkozz is el rajta:
-kiabál veled
-meghurcol,ha nem csinálsz meg mindent tökéletesen
-aláz mások előtt
-őrülten féltékeny és minden perceddel elszámoltat
-tulajdonának tekínt és lakat alatt tart
-NEM tisztel
Szerinted tényleg a közös háztartás itt az egyetlen probléma?
Ha ilyen típus,akkor neked soha nem lehet majd véleményed,ágyas és cseléd leszel még külön háztartásban is,a szabadságodtól házasság esetén végleg búcsúzz el,nemhogy saját zugod,de nyugodt 5 perced sem lesz.Ha nem él veled,akkor majd hívogat,vagy átmegy,hogy rajtakapjon nem-e valaki mással hetyegsz.
A gyerek nevelésére maximum javaslatot tehetsz és elláthatod a szükségleteit,de mindenben ő fog dönteni.
A főnökös példádra reagálva: ha valakinek ilyen főnöke van,akkor szabadulni akar tőle nem pedig aláírni egy életre szóló szerződést. Ennyire nem lehetsz vak????
3 év alatt nem mentem még tönkre
ha minden így maradna (nincs összeköltözés) akkor minden így maradna, nem ez lenne logikus?
de akkor nem értem, minek akarsz hozzámenni...ha igaz, amit írsz, és miért hazudnál, én dobnám, és keresnék egy hozzám valót, ahhoz mennék hozzá.
nehogy ere azt mondd, hogy "de szeretem", mert ettől a falat lekaparom. ahogy őt megszeretted, megszerethetsz mást is. mondjuk olyat, akivel együtt is lehet élni, mert nem egy balf@sz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!