Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nehezebb testi fogyatéko...

Miért nehezebb testi fogyatékosként társat találni?

Figyelt kérdés
Egyik kezem születésem óta sérült, úgy érzem, ez komoly problémát jelent a párkeresésben. Barátként elfogadnak, de társként nem, ha közeledni próbálok, "nem vagy a stílusom" magyarázattal szolgálnak.
2012. ápr. 22. 13:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Mindenki ösztönösen keresi a hibáktól lehetőleg minél mentesebb, legtökéletesebb génkészletet. Ezért nehéz párt választani. Egyrészt ez teljesen jogos, hiszen ajánlatos minél életképeseb, minél erősebb utódokat nemzeni, erről szól a fajfenntartás. Másrészről: az emberek túlnyomó része egyszerű mint a faék, az ostoba fejükkel nem tudnak különbséget tenni az egészséges utód kihordására való tényleges képesség és a külső jegyek között. Mivel jól látható és a mindennapi életben gyakran előkerülő "problémáról" van szó, ezért hibásnak detektálnak, értékcsökkent vagy a szemükben. De nyilván ezt nem kell bemutatni. Lényeg: ha az intellektusra, a közös lelkiségre, az együttfutó gondolatokra, érzelmekre és gondolkodásra helyeznék a hangsúlyt a társadalmi elvárások és a sarkítások, az élből való elutasítások helyett, akkor sokkal könnyebb lenne neked, de nem az! Az emberek ilyenek és ilyenek is maradnak.

Az intelligensebbek közül jóval nagyobb eséllyel találsz párt - és ezt nem ilyen légből kapott vigasztalásként mondom, hanem ők már külön tudják választani a szezont a faszo..fazontól. Továbbá: a párkeresők eleve a késztermékre hajtanak, ez olyan mintha egy film stáblistájára volnál csak kíváncsi. Ahelyett hogy azt néznék milyen közös építkezéseket lehetne eszközölni egymással, milyen utakat lehetne bejárni, milyen irányba és módon lehetne fejleszteni egymást, mit lehetne adni a másiknak. E folyamat közben fel sem tűnnek holmi testi hibák. De az ilyen gondolkodás kevés. Pedig meggyőződésem, hogy ez a boldog és kiegyensúlyozott, mély kapcsolat titka. nekem bevált.

Az is felb@szó még a kérdéskörben, amikor a sok birka nekiáll sajnálni, meg szánakozni. Mégha tényleg belülről jönne.. Azzal ugyan nem megy semmire, ez is egy betanult hülyeség. Áh.. alapvetően dilettáns a társadalom bárkinek vagy bárminek is a kezelésében, ami egy mikronnal is eltér a betanítottól. Szóval én a társadalmat szánom, de rendesen.

2012. júl. 13. 17:18
 22/23 anonim válasza:

Reménykeltő videók. :)

http://www.youtube.com/watch?v=HFmQTT87nmc

http://www.youtube.com/watch?v=Z_c1QD0Scpk

Remélem megtalálod az Igazit, aki elfogad, tisztel és szeret. Úgy, ahogy vagy. :)

Egy ,,hasonló cipőben" járó fiatal lány

2012. aug. 27. 18:14
 23/23 Péter0255 válasza:
26 éves férfi vagyok, egyben hallássérült és autista vagyok, és soha senkim nem volt még. Annyi maradt meg a hallásomból, ami kettesben, megfelelő körülmények között (háttérzajok, akusztika, artikuláció, stb) elég a kommunikációhoz, de közösségben nemigen, maximum foszlányokban. Kevés olyan ember van, aki rászánja az idejét kettesben a másikra. Hiába próbálom felkelteni az emberek figyelmét, nem megy, kívülálló maradok. 8 koponyaműtéttel a fél életemet a kórházban töltöttem. Egyetemen tanulok, dolgozok, sportolok, a célom a doktori és az újságírás. Nem hagyom el magamat, és igyekszem mindig pozitívan gondolkodni, tudatosan élni, de őszintén, párkapcsolat téren annyi év próbálkozás után nem is nagyon tudok reménykedni.
dec. 2. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!