Milyen hatással van rátok, hogy a szüleitek megvertek néhányszor gyerekkorotokban?
Jogosan kaptam ki,és többszöri felszólitás,büntetés után.nagyon makacs gyerek voltam.
A szüleimmel nagyon jó a viszony.
1-2 atyai pofont azért ne tituláljunk már megverésnek!
Én 1 kezemen össze tudom számolni, hányszor kaptam seggest, vagy taslit, tehát nem sokszor viszont az a pár alkalom jogos volt. Semmi negatív kihatása nincs az életemre, sőt, örülök, hogy észhez tudtak időben téríteni, ha pl hisztiztem és ezáltal nem lettem egy akaratos hisztis p.csa.
Nem is értem ezt az új "divatot" miszerint soha 1 ujjal se nyúljunk a gyerekhez. Ugyan már! Vicc az egész...
22/L
Fú, most kicsit megnyugodtam. Mert egyrészt féltem, h csak olyan példák lesznek, ahol vagy a szülő agresszív, vagy megromlott a kapcsolat. De látom, h a nagy többség jogosnak tartja és nem érzi, h rosszabb lett volna tőle.
Engem gyerekként sokszor vertek meg (a sokszor az azért, mert én nagyon sokszor rossz voltam, a legrosszabb a tesóim közül), általában elfenekeltek, amikor 1-2 durvább esetem volt, például elszöktem az oviból, vagy gyomorszájon ütöttem öcsémet és nem kapott levegőt (azt nagyon is megérdemeltem), akkor nadrágszíjjal kaptam a fenekemre. Az visszagondolva talán csípett kicsit, de hatásos volt, mert ezután jobban vigyáztam. Meg amikor rámszóltak, h ne kéz nélkül igyam a kakaót, mert kiöntöm, és én csak azért se hallgattam rájuk és rám is ömlött... Igazi rosszcsont voltam, aki mindig ellentmondott mindenkinek, mindig mást tett, mint kellett volna. Viszont emlékszem olyanra is, hogy kaptam egy elég durva intőt a suliban, mert elég durva dolgot csináltam a suliban, annyira féltem, hogy kikapok, hogy nem mondtam el aznap és nem tudtam elaludni. Másnap apa kérdezte, hogy mi a baj, mert éjszaka bejött a szobába, mert hallotta, h sírok, amikor bejött, látta, h ülök az ágyon és sírok. Az a vicc, h akkor aludtam, szóval annyira bántott a dolog, h nem voltam őszinte, h álmomban sírtam. Úgyhogy amikor kérdezte, elmondtam, h kaptam megint egy intőt, megnézte, sóhajtott és láttam, hogy nagyon szomorú. Na EZ sokkal rosszabb volt, mint bármilyen verés. Tehát mondom én úgy 10-12 éves koromig sokszor kikaptam, úgy nagyon nem fájt egyik sem, de tényleg látom előnyét, mert ha nem kapok verést, mára biztosan valami bűnöző lennék, tropa lenne az életem. Ehhez képest elég értelmes vagyok, tisztességes munkával és céllal, amiért küzdök. Nekem max annyi hatása volt a dolognak, hogy sokszor fenyegetőzöm azzal (legtöbbször viccből), hogy fizikailag bántalmazom, pl "mindjárt megverlek", vagy ilyenek... bár tettben még nem nyilvánultak meg, de ha meg kell védenem magam/szeretteimet, akkor ütök. De ez szerintem nem attól van, én alkatomnál fogva is "keménykedős" vagyok.
De senkinek nem mondtam, h vertek meg gyerekkoromban, mert egyrészt féltem tőle, hogy majd szájtátva bámulnak és azt hiszik, agresszívak és brutálisak a szüleim. Pedig nem, hihetetlenül szeretem őket és nagyon jól neveltek, ezt ma már tudom. A kapcsolatom is nagyon jó velük, és szerintem előnyömre vált, hogy néha kikaptam.
A saját gyerekemet ettől függetlenül igyekszem majd úgy nevelni, h ne kelljen kapnia, de ha olyat tesz, ami az ő, vagy mások egészségét/életét veszélyezteti és sokszori alkalommal újra csinálja (szólás után), akkor lehet kap egyet a fenekére. Nem szeretem az erőszakot, de van, hogy csak ez használ és inkább kapjon gyerekkorában 1-2 fülest, mint hogy rossz ember váljon belőle, vagy hogy ne tanulja meg, h pirosban nem szabad átmenni az úttesten és meghaljon. De azért jó lenne, ha áldott jó gyerekeim lennének. :))
Még annyi lenne a kérdésem, hogy ti beszéltetek már erről valakinek? Nyilván élőben, olyannak, akit ismertek... mert én pl azt hittem eddig, h tényleg csak azokat verik, akiknek alkoholista/brutális az apja/anyja, mert csak ők beszélnek róla, én ezért is nem tettem, mert féltem, h a szüleimre is ezt hiszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!