A nővérem és a családja nevel, mert anyu kiment külföldre. Nagykorúsíthatom magam? Ők csak lehúznak engem
16 éves leszek,anya 1,5 évvel ezelőtt kiment külföldre hogy az adósságainkat kitudja fizetni. Mindig küld pénzt tesómnak h fizesse be itthon a dolgokat,meg mert náluk lakok,és kell ruha,stb... meg h adjon nekem is zsebpénzt.
De nővérem igaz befizeti amit kell,de a maradék pénzt csak a férjére,magára és a közös gyerekükre költi. Nekem általában ha kell ruha,úgy veszi meg a turiban,hogy én nem is látom. Csak oda adja h megvettem neked,drága volt ám. anya ritkán jön haza,évente 2-3szor csak. Ilyenkor mindig kérdezi h minden ok-e ,de soha nem akartam idegesíteni h nem igazán. A zsebpénzt amit anyu küld abból néha megkapok egy ezrest vagy max kettőt. Holott,anya nem ennyit szán rám.
Most húsvétkor telt be a pohár,tesóm és családja elmentek wellneselni,én meg mehettem az alkesz apámhoz. Le fogadom h abból a pénzből spórolták össze amit anya nekem küld zsebpénz gyanánt,meg h a tesóm normálisan ruházzon meg minden.
Pedig direkt azért kerültem hivatalosan hozzájuk amig anya kint dolgozik,hogy ne apámhoz kelljen mennem,mert ő minden pénzt elinna.
Kedves Kérdező!
Nagyon morcos lettem ahogy olvastam a soraid, hogy milyen nővéred van. Azért teszi ezt veled, MERT MEGTEHETI VELED, amíg nem állsz ki magadért, a jogaidért, amíg nem tisztázol mindent anyukád előtt, addig nem változik a helyzet. Tudod néma gyereknek az anyja sem... Nekem azért furcsa ez az egész, mert nyilván a nővéred férje is dolgozik, még lehet nővéred is, plusz még küld anyukád pénzt nem is keveset külföldről és mégis alig látsz valamit a pénzből, a fiúknak meg márkás ruhái vannak az elbeszélésed alapján. Több marad ott nekik a zsebükben, mint amit ők megpróbálnak elhitetni, mert abban a családban, ahol jut wellnessre és Nike cipőre pénz ott nem csóróságról beszélhetünk és a legnagyobb szégyen, hogy a drága nővérkéd meg odadobja neked a legolcsóbb, leggagyibb ruhákat és még nem is veled vásárol, egyrészről, mert nem érdekli azt sem,hogy mit szeretsz, mi tetszik neked, másrészről, meg nem akarja megmutatni az árát, hogy a legolcsóbb felsőt sikerült kihalásznia a boltból, miután elment a gyerekének Nike cipőt venni.
Anyukádnak mondj el mindent, akár meg is mutathatod ezt a kérdést neki, lehet először nem fog neki tetszeni, de el fog indítani benne egy mély gondolkodási folyamatot és meg fogja érteni miért tetted, hiszen inkább érted gürizik odakint, mint nővéredért, aki már nagykorú, férje van és el tudja látni magát anyud nélkül is. A másik amit többen javasoltak meg az a bankszámlanyitás, amihez nem kell nővéred és anyukád utalhatja a pénzt, az csak a tiéd lesz, szépen védd le jelszóval és azzal csak te rendelkezz. Anyukád csak kényszerből van kint, szerethet téged és biztos nem önszántából van kint, hanem,hogy jobbá tegye az életeteket és könnyebb legyen az életed neked is, ne kelljen az adósságokban megfulladni.
Szóval legyél talpraesett, ne hagyd magad kihasználni, mondj el mindent anyukádnak és nővéredet is világosítsd fel. Sok sikert!
Ha az én lányom lennél, és megtudnám, hogy a nővéred ennyire méltatlanul bánik veled, rohannék haza, de legalábbis azonnal tisztáznám a helyzetet.
Sajnos a gyámságot nincs kinek átadni, nem hiszem, hogy az alkesz apád megfelelőbb lenne. Az eltartásodért a nővéred felel, de jó ötletnek tartom, hogy saját számládra érkezzen a zsebpénz. Ezt forintosítva meg kell beszélni, hogy kinek mennyi menjen.
A helyedben mindenképpen megkérném a nővéred, hogy mutassa meg, hogyan osztja be és mire költi a pénzt, amit anyud küld. Nem titok az.
Kérdező!
Anyud válaszolt már? Mit írt?
Annyit irt vissza anyukám h május 1-jén 10 óra körül legyünk a tesómmal gép előtt,mert hívni fog minket skypon,és mondjam meg tesómnak is.
Én mondtam tesómnak hogy mit üzent anya,de persze én vagyok a hiábs,mert idegesítem anyut,mikor így is rossz neki h kint van külföldön. mondtam neki h én nem csináltam semmit rosszat,csak megírtam anyának milyen volt a húsvétom,és h nincs egy normális göncöm se.
Amúgy meg egyáltalán nem biztos, hogy rossz neki csak azért, mert külföldön van.
Nyilván hiányoztok neki, de az emberek úgysem élnek a végtelenségig a szüleikkel...
Majd mesélj, mi volt!
Tesód érzelmi zsaroló.
Kb. ugyanannyira higgyél is neki.
Mikor jön haza anyukád? Mert a Skypenak nem biztos, hogy lesz foganatja, de egy személyes beszélgetésnél nem tudná tesód elbagatellizálni a dolgot.
Anyukám csak augusztus körül tud haza jönni,sajnos.
EMBEREK JÓ LENNE HA PRIVÁT ÜZENETBE NEM KÜLDENÉTEK BUNKÓ ÜZENETEKET!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!