Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem és a családja...

A nővérem és a családja nevel, mert anyu kiment külföldre. Nagykorúsíthatom magam? Ők csak lehúznak engem

Figyelt kérdés

16 éves leszek,anya 1,5 évvel ezelőtt kiment külföldre hogy az adósságainkat kitudja fizetni. Mindig küld pénzt tesómnak h fizesse be itthon a dolgokat,meg mert náluk lakok,és kell ruha,stb... meg h adjon nekem is zsebpénzt.

De nővérem igaz befizeti amit kell,de a maradék pénzt csak a férjére,magára és a közös gyerekükre költi. Nekem általában ha kell ruha,úgy veszi meg a turiban,hogy én nem is látom. Csak oda adja h megvettem neked,drága volt ám. anya ritkán jön haza,évente 2-3szor csak. Ilyenkor mindig kérdezi h minden ok-e ,de soha nem akartam idegesíteni h nem igazán. A zsebpénzt amit anyu küld abból néha megkapok egy ezrest vagy max kettőt. Holott,anya nem ennyit szán rám.

Most húsvétkor telt be a pohár,tesóm és családja elmentek wellneselni,én meg mehettem az alkesz apámhoz. Le fogadom h abból a pénzből spórolták össze amit anya nekem küld zsebpénz gyanánt,meg h a tesóm normálisan ruházzon meg minden.

Pedig direkt azért kerültem hivatalosan hozzájuk amig anya kint dolgozik,hogy ne apámhoz kelljen mennem,mert ő minden pénzt elinna.

2012. ápr. 15. 10:22
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is anyukáddal beszéld meg, hogy legyen neked egy külön számlád, amire azt a pénzt utalja, amit zsebpénznek szán, meg amit ruházkodásra. Mondd meg, hogy a testvéred úgy vesz neked ruhát, hogy te nem is látod előtte, szeretnéd ezt magad intézni. A többi pénzt meg, amivel az ellátásodhoz járul hozzá, azt küldje a testvérednek. Ezt tényleg meg kell beszélnetek, lehetőleg hármasban, ha máshogy nem, hát telefonon. Így eléggé önállósodnál is, legalább olyan téren, hogy te osztod be a pénzed, hogy mennyit költesz ruhára, mennyit szórakozásra, vagy egyéb ilyen dolgokra.
2012. ápr. 15. 10:38
 12/60 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem most már mondd el anyukádnak ,hogy mit csinál a tesód! Gondolom a nővéredéknek nem nagyon kell a pénz (ha kéne akkor anyukád biztos nekik is küldene + wellneselni mennek (nélküled !!!!). Ha legközelebb jön anyukád együtt csináltassatok neked egy bankkártyát.
2012. ápr. 15. 10:38
 13/60 A kérdező kommentje:

Mindenképpen szólni fogok anyukámnak,nem érdekel h tesóm lebeszél. mindig azt mondja h én felfújom a dolgot és így is rossz anyának h nincs itthon,hanem kint van nem kéne idegesítenem őt.

Csak olyan későn fog megjönni,majd csak valamikor nyár végén :( és ez nem olyan dolog amit skypon kéne megtárgyalni

2012. ápr. 15. 10:42
 14/60 anonim ***** válasza:
100%
Tesód férje egyébként milyen ember? Megbízható veled szemben vagy nem érdekli az egész? LEhet nála is próbálkozhatnál, hogy menjen veled bankba számlát akarsz nyitni amit csak te kezelsz. Mondhatod, hogy szeretnél kis felelősséget válalni, hogy hogy menek azilyen ügyek, pénzbeosztás stb. Utánna nyugodtan hívj anyud, hogy odaküldje a pénzed. Vagy mikor évente valamikor hazajön arra az alkalomra kérj a bankban időpontot s séta ürügyén beszélj vele kettesben, s vele csináltass bankszámlát amihez rajtad kívűl senki vagy csak ő nyulhatna hozzá. Ez fontos.
2012. ápr. 15. 10:44
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

És te nem tudsz pl. kimenni hozzá?

Nem mondtad, hogy külföldön hol van, de, ha beszéled a nyelvet, és ott tudsz suliba járni, sokkal jobb a jövőbeli kilátásod is talán. :) (Csak egy ötlet.)

2012. ápr. 15. 10:45
 16/60 A kérdező kommentje:
Tesóm férje örül a plussz pénznek,úgy ahogy a gyerekük is. ő 11 éves,és felvág azzal mindig amit kap,általában az én pénzemből. Nike cipő,melegítő,zokni,stb...
2012. ápr. 15. 10:46
 17/60 anonim ***** válasza:
72%
Nővéreddel már beszéltél erről? Ő mit mond, miért nem rád költi azt a pénzt?
2012. ápr. 15. 10:49
 18/60 anonim ***** válasza:
100%
ha nem is skype, de egy mailt megereszthetnél anyádnak,ahol leírod ezeket és kéred, hogy szóljon a nővérednek, hogy menjen veled megcsináltatni a bankszámlát.
2012. ápr. 15. 10:49
 19/60 A kérdező kommentje:

A tesóm azt mondja h én hülye vagyok,és nem látom át hogy mennyit kell fizetni a hitelre,meg a lakásra meg minden. Próbálja be beszélni nekem h nem marad sok pénz abból amit anya küld,de tudom h ez nem igaz.

Amig anya nem ment ki külföldre tisztában voltam vele h mennnyi a hitel,a gáz,a villany a rezsi,stb... Úgyanígy most is tisztában vagyok vele.

2012. ápr. 15. 10:55
 20/60 anonim ***** válasza:
89%
A legegyszerübb, ha anyukáddal közlöd, hogy mi a gondod. Nemcsak skyp-on lehet, irhatsz emailt, vagy akár közönséges postai levelet is.
2012. ápr. 15. 11:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!