A nővérem és a családja nevel, mert anyu kiment külföldre. Nagykorúsíthatom magam? Ők csak lehúznak engem
16 éves leszek,anya 1,5 évvel ezelőtt kiment külföldre hogy az adósságainkat kitudja fizetni. Mindig küld pénzt tesómnak h fizesse be itthon a dolgokat,meg mert náluk lakok,és kell ruha,stb... meg h adjon nekem is zsebpénzt.
De nővérem igaz befizeti amit kell,de a maradék pénzt csak a férjére,magára és a közös gyerekükre költi. Nekem általában ha kell ruha,úgy veszi meg a turiban,hogy én nem is látom. Csak oda adja h megvettem neked,drága volt ám. anya ritkán jön haza,évente 2-3szor csak. Ilyenkor mindig kérdezi h minden ok-e ,de soha nem akartam idegesíteni h nem igazán. A zsebpénzt amit anyu küld abból néha megkapok egy ezrest vagy max kettőt. Holott,anya nem ennyit szán rám.
Most húsvétkor telt be a pohár,tesóm és családja elmentek wellneselni,én meg mehettem az alkesz apámhoz. Le fogadom h abból a pénzből spórolták össze amit anya nekem küld zsebpénz gyanánt,meg h a tesóm normálisan ruházzon meg minden.
Pedig direkt azért kerültem hivatalosan hozzájuk amig anya kint dolgozik,hogy ne apámhoz kelljen mennem,mert ő minden pénzt elinna.
Remélem anyud melléd áll és a nővéred körmére néz, mert havi 1000 euro nem kis pénz, gondolom ezért küld ennyit, hogy kényelmesen meglegyél és félre tudj tenni a jövődre (pl fősuli, egyetem, mert ha államira mész akkor sem olcsó).
A nővéred nagyon bunkó, hogy a te jövőd árából viszi a családot wellnessezni, ráadásul nélküled. Biztos lesz belőle balhé, én tuti kiakadnék és mindent megtennék, hogy neked jobb legyen. Gondolom tesódék dolgoznak, így elég lenne csak havi 60at hazaadni, a többiből meg simán félreteszel egy 100ast havonta. Ha azt nézed, egy év alatt több mint egy milliód lehetne, ami saját lakás vásárlásánál nagyon jól jöhet.
Kérdeztem tesómtól mikor múlt hónapban adott 2 ezer ft-t hogy miért csak ennyit,nekem azt hazudta hogy csak ennyi maradt a többi elment kajára meg ilyenekre.
És igen a nővérem és a férje is dolgozik.
jah birja ki azt a ket evet amig a tesoja es a ferje lehuzzak!Abbol a rengeteg penzbol mennyit felre lehet tenni sulira vagy barmire!Nem is ertem hogy lhet valaki ilyen szemet aljas hogy a sajat testveret es anyjat "meglopja"
en is siman ki lennek akadva!Nah ja es az 1000eurot pedig csak 250 szamaltuk nem 280-290 el szoval szamoljatok ra meg plussz 30-40 ezret!Hat mindenesetre eleg mocsok dolog tole!
Ha elmúltál 14, de még nem vagy 18 éves**:
személyi igazolványod vagy útleveled
lakcímet igazoló hatósági igazolványod (lakcímkártyád)
szülőd személyi igazolványa vagy útlevele vagy kártya formátumú jogosítványa
szülőd lakcímet igazoló hatósági igazolványa (lakcímkártyája; amennyiben a személyi igazolványa nem tartalmazza az érvényes lakcímet)
meghatalmazást attól a szülődtől, aki nincs jelen a számlanyitáskor. A meghatalmazást letöltheted a www.cib.hu/cibezz oldalon a Kapcsolódó dokumentumok dobozból
Szoval!itt le lehet tolteni meghatalmazast elkuldod anyudnak e-mailba alairja visszakuldi szemelyi lakcim masolattal eggyutt es nyithatod a szmlat magadnak!e-mailba ez egy ora alatt megvan!
1000 EUR az 300 ezer v.hány Ft, igaz? Ki van zárva, hogy ebből csak 2-3 ezer Ft maradjon, pláne úgy hogy anyukátok úgy küldi, hogy neked is.
Mindenképp beszélj anyukáddal, hogy nyisson neked számlát ő, mikor hazajön, vagy kint egyet a te nevedre, és oda küldje a pénzt. Tesód aljas, hogy így viselkedik!
A lényeg az, hogy ebből a pénzből a kisebb gyerek, azaz a kérdező is kéne, hogy kapjon. De nemhogy nem kap - ha mégis, akkor se a tízest, amire az anyukája gondolt - hanem még próbálnak is bűntudatot kelteni benne a tesójáék, amiért szóvá meri tenni!
Bocs, ha nem voltam érhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!