A nővérem és a családja nevel, mert anyu kiment külföldre. Nagykorúsíthatom magam? Ők csak lehúznak engem
16 éves leszek,anya 1,5 évvel ezelőtt kiment külföldre hogy az adósságainkat kitudja fizetni. Mindig küld pénzt tesómnak h fizesse be itthon a dolgokat,meg mert náluk lakok,és kell ruha,stb... meg h adjon nekem is zsebpénzt.
De nővérem igaz befizeti amit kell,de a maradék pénzt csak a férjére,magára és a közös gyerekükre költi. Nekem általában ha kell ruha,úgy veszi meg a turiban,hogy én nem is látom. Csak oda adja h megvettem neked,drága volt ám. anya ritkán jön haza,évente 2-3szor csak. Ilyenkor mindig kérdezi h minden ok-e ,de soha nem akartam idegesíteni h nem igazán. A zsebpénzt amit anyu küld abból néha megkapok egy ezrest vagy max kettőt. Holott,anya nem ennyit szán rám.
Most húsvétkor telt be a pohár,tesóm és családja elmentek wellneselni,én meg mehettem az alkesz apámhoz. Le fogadom h abból a pénzből spórolták össze amit anya nekem küld zsebpénz gyanánt,meg h a tesóm normálisan ruházzon meg minden.
Pedig direkt azért kerültem hivatalosan hozzájuk amig anya kint dolgozik,hogy ne apámhoz kelljen mennem,mert ő minden pénzt elinna.
Ha hivatalosan a tesója a gyámja, akkor sajnos nélküle nem tud saját bankszámlát nyitni a Kérdező, hiába mondja ezt mindenki, és hiába lenne ez egy jó és logikus megoldás.
Egy ötletem van, de az kicsit macerás.
Western Union-on, vagy MoneyGram-en történő pénzküldés. Ezzel két dolog a bibi. Ha kicsi városban, vagy faluban laktok, akkor ott nem valószínű, hogy van irodájuk, tehát azért külön be kellene menni egy olyan városba, ahol van kirendeltség. A másik, hogy viszonylag drága. De utánanézni azért utána lehet.
Amúgy tudod Kérdező, hogy mi az a Western Union? Egy cég, aminek van egy csomó irodája világszerte. Készpénzküldési lehetőséget szolgáltatnak, bankszámla nélkül. Tehát Édesanyád pl Németországban befizeti a Neked szánt zsebpénzt, plusz valamennyi kezelési költséget, Te pedig itthon az ő kirendeltségükre beballagsz, személyi és/vagy jelszó ellenében átveheted, ott helyben. JAvaslom a jelszavazást, és hogy egyedül menj, akkor a nővéred nem tudja lenyúlni a pénzedet. Utána pedig jól dugd el, mert hidd el mindent meg fog próbálni, hogy megszerezze. Hiszen eddig úgy rendezkedtek be, hogy nekik van az a pénz. Egy színvonalból pedig senki sem ad lejjebb szívesen, szóval balhékra és kutakodásokra készülj fel.
Az legyen az első, hogy beszélsz anyukáddal, és elmondod, hogy mi a helyzet. Ketten már jobban ki tudtok találni valamit.
Te nem tudnál anyukádhoz kimenni és ott tanulni?
Western Union utalassal barmely postan felveheti a penzt!En is mindig ezzel utalok es akar melyik kis faluba fel lehet venni ahol van posta!
En szolnak a helyedben es igy utaltatnam a nekem szant zsebpenzt!Ok megvesznek meguknak minden foldi jot te meg jarj turis ruhaba!De elotte kerdezd meg anyudat hogy tnyleg annyi penzt utal amibol neked tobb sebpenz jarna nem csak 1-2 ezer ft!
1000 eurót küld havonta,ez ha csak 250ft-tal számolok akkor is 250.000Ft
A lakásban amit fizetni kell rezsi: 20.000Ft,villany:6000Ft,gáz:15000Ft, a hitel pedig most ahogy néztem a chf-et kb 70-80.000Ft körül van. plussz még van anyának egy személyi kölcsöne ez forint alapú havi 22.000Ft.
A maradék pénz azért van mert én is ott vagyok a tesómnál,több a rezsi,több étel kell,és h a tesóm normlisán ruházzon és adjon pénzt szórakozásra=zsebpénz. Amikor még anya itthon volt és csak minimál bért keresett akkor kaptam tőle havonta 1-2000 ft-it. mikor kiment mondta h majd úgy fog haza küldeni pénzt h jóval többet tudjak elkölteni magamra 10.000Ft-t szánt a havi zsebpénzemnek,de én ebből sokszor semmit nem látok. Emlékszem mondta anya h majd azért okosan osszam be a pénzt.
Azért nem mentem ki anyával mert nem tervez kint hosszú távra,még 2 max 3 év és végleg hazajön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!