Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem és a családja...

A nővérem és a családja nevel, mert anyu kiment külföldre. Nagykorúsíthatom magam? Ők csak lehúznak engem

Figyelt kérdés

16 éves leszek,anya 1,5 évvel ezelőtt kiment külföldre hogy az adósságainkat kitudja fizetni. Mindig küld pénzt tesómnak h fizesse be itthon a dolgokat,meg mert náluk lakok,és kell ruha,stb... meg h adjon nekem is zsebpénzt.

De nővérem igaz befizeti amit kell,de a maradék pénzt csak a férjére,magára és a közös gyerekükre költi. Nekem általában ha kell ruha,úgy veszi meg a turiban,hogy én nem is látom. Csak oda adja h megvettem neked,drága volt ám. anya ritkán jön haza,évente 2-3szor csak. Ilyenkor mindig kérdezi h minden ok-e ,de soha nem akartam idegesíteni h nem igazán. A zsebpénzt amit anyu küld abból néha megkapok egy ezrest vagy max kettőt. Holott,anya nem ennyit szán rám.

Most húsvétkor telt be a pohár,tesóm és családja elmentek wellneselni,én meg mehettem az alkesz apámhoz. Le fogadom h abból a pénzből spórolták össze amit anya nekem küld zsebpénz gyanánt,meg h a tesóm normálisan ruházzon meg minden.

Pedig direkt azért kerültem hivatalosan hozzájuk amig anya kint dolgozik,hogy ne apámhoz kelljen mennem,mert ő minden pénzt elinna.

2012. ápr. 15. 10:22
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
88%

Ha hivatalosan a tesója a gyámja, akkor sajnos nélküle nem tud saját bankszámlát nyitni a Kérdező, hiába mondja ezt mindenki, és hiába lenne ez egy jó és logikus megoldás.

Egy ötletem van, de az kicsit macerás.

Western Union-on, vagy MoneyGram-en történő pénzküldés. Ezzel két dolog a bibi. Ha kicsi városban, vagy faluban laktok, akkor ott nem valószínű, hogy van irodájuk, tehát azért külön be kellene menni egy olyan városba, ahol van kirendeltség. A másik, hogy viszonylag drága. De utánanézni azért utána lehet.

Amúgy tudod Kérdező, hogy mi az a Western Union? Egy cég, aminek van egy csomó irodája világszerte. Készpénzküldési lehetőséget szolgáltatnak, bankszámla nélkül. Tehát Édesanyád pl Németországban befizeti a Neked szánt zsebpénzt, plusz valamennyi kezelési költséget, Te pedig itthon az ő kirendeltségükre beballagsz, személyi és/vagy jelszó ellenében átveheted, ott helyben. JAvaslom a jelszavazást, és hogy egyedül menj, akkor a nővéred nem tudja lenyúlni a pénzedet. Utána pedig jól dugd el, mert hidd el mindent meg fog próbálni, hogy megszerezze. Hiszen eddig úgy rendezkedtek be, hogy nekik van az a pénz. Egy színvonalból pedig senki sem ad lejjebb szívesen, szóval balhékra és kutakodásokra készülj fel.

2012. ápr. 15. 11:09
 22/60 anonim ***** válasza:
88%

Az legyen az első, hogy beszélsz anyukáddal, és elmondod, hogy mi a helyzet. Ketten már jobban ki tudtok találni valamit.

Te nem tudnál anyukádhoz kimenni és ott tanulni?

2012. ápr. 15. 11:20
 23/60 anonim ***** válasza:
92%

Western Union utalassal barmely postan felveheti a penzt!En is mindig ezzel utalok es akar melyik kis faluba fel lehet venni ahol van posta!

En szolnak a helyedben es igy utaltatnam a nekem szant zsebpenzt!Ok megvesznek meguknak minden foldi jot te meg jarj turis ruhaba!De elotte kerdezd meg anyudat hogy tnyleg annyi penzt utal amibol neked tobb sebpenz jarna nem csak 1-2 ezer ft!

2012. ápr. 15. 11:26
 24/60 anonim ***** válasza:
81%
No ezt nem tudtam, akkor probléma megoldva:) Utolsó jól mondta, tényleg kérdezd meg (de még mielőtt magát a problémáát elmondanád!!), hogy Édesanyád mennyit szánt Neked, zsebpénzként.
2012. ápr. 15. 11:38
 25/60 anonim ***** válasza:
akkor csináld úgy agogy az előttem levők beszélték,úgy a postain.És kész megoldva.
2012. ápr. 15. 11:40
 26/60 anonim ***** válasza:
91%
Kérdezd meg anyukádat hogy havonta pontosan mennyi az a pénz amit neked szán ruhára meg zsebpénre. Ha tesód kevesebbet ad, érd el a többit. Ha nem adja oda, szolj anyukádnak, majd ő elintézi.
2012. ápr. 15. 13:07
 27/60 anonim ***** válasza:
62%
A nővéred egy tapló. Teljesen dühbe gurultam a sztoridat olvasva.
2012. ápr. 15. 13:09
 28/60 A kérdező kommentje:

1000 eurót küld havonta,ez ha csak 250ft-tal számolok akkor is 250.000Ft

A lakásban amit fizetni kell rezsi: 20.000Ft,villany:6000Ft,gáz:15000Ft, a hitel pedig most ahogy néztem a chf-et kb 70-80.000Ft körül van. plussz még van anyának egy személyi kölcsöne ez forint alapú havi 22.000Ft.

A maradék pénz azért van mert én is ott vagyok a tesómnál,több a rezsi,több étel kell,és h a tesóm normlisán ruházzon és adjon pénzt szórakozásra=zsebpénz. Amikor még anya itthon volt és csak minimál bért keresett akkor kaptam tőle havonta 1-2000 ft-it. mikor kiment mondta h majd úgy fog haza küldeni pénzt h jóval többet tudjak elkölteni magamra 10.000Ft-t szánt a havi zsebpénzemnek,de én ebből sokszor semmit nem látok. Emlékszem mondta anya h majd azért okosan osszam be a pénzt.

Azért nem mentem ki anyával mert nem tervez kint hosszú távra,még 2 max 3 év és végleg hazajön

2012. ápr. 15. 13:47
 29/60 anonim ***** válasza:
90%
Tehát durván 150 ezer elmegy a kötelező dolgokra, a többi pedig a te ételedet, víz-gáz-villany használatodat és a ruháidat kell, hogy fedezze. 100 ezer Ft-ból nagyon jól kellene, hogy éljél, ugyanis az egy főre eső rezsid nem lehet olyan sok otthon, hacsak nem fürdesz minden nap 2 óra hosszát és nem hagyod égve a lámpáidat 0-24 óráig. Szerintem, még ha távfűtésetek is van, 30-40 ezernél ez nem jelenthet többet. Az ételed legyen még mondjuk 30 ezer, és így ha kiszámolod, 30-40 ezred maradna havonta ruházkodni, iskolai költségre, gyógyszerre, egyéb nagyobb kiadásokra. Nagyon durva, amit a nővéred csinál veled. Benyúlja a pénzt. Arról nem is beszélve, hogy a mi családunkban, ha valaki be kéne hogy fogadja a még kiskorú, tanuló húgát/öccsét, tuti nem garasoskodna vele, hiszen a testvére... szerintem nem is szeret téged a nővéred igazából :/
2012. ápr. 15. 13:53
 30/60 A kérdező kommentje:
De eddig tényleg nem szóltam egyszer sem anyukámnak hogy mi folyik itthon,mert nem akartam még ezzel is idegesíteni hogy itthon nem oké minden. De ez a húsvéti wellnes igencsak kiverte a biztosítékot...
2012. ápr. 15. 13:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!