A férfiak miért nem vállalják tetteik következményeit? Képesek ilyen helyzetbe hozni egy nőt és eldobni a gyereküket?
Előre leszögezném tisztelet a kivételnek (bár úgy látszik elég kevés van belőle)!
Nővérem 28 éves és összejött egy vmivel idősebb házas emberrel. Annak a férfinak a házassága már régen nem jó, külön hálóban alszanak, csak a közös gyerek miatt vannak együtt. Megismerkedett nővéremmel, aki tényleg nagyon beleszeretett, olyannyira, hogy még az egészsége is ráment (kórházba került, de ezt most nem részletezném).
A lényeg, hogy most nővérem gyereket vár (aminek én ugyan nagyon örülök), és az elején a pasi még mondta is, hogy persze elválik, állítólag az eljárást is elindította, nézegetett már házat is. Erre egy hete közölte nővéremmel, hogy tuti nem ő az apa, ő bizony nem fog elválni. Most ott tartanak, hogy a gyerektartást vállalja, de semmi egyebet. Mégis hogy lehet valaki egy ekkora g*ci áruló szemétláda? Igen, nővérem kicsit naiv volt, de nem buta ő. Hogy lehet a férfiak 99 %-a ilyen gyáva? Legalábbis, ahogy így visszaolvasom a kérdéseket elég sok hasonló sztorival találkozni (bár lehet nem ártana a másik oldalról is meghallgatni a történetet).
Nekem többek közt az nem fér a fejembe, hogy ezt két család is karba tett kézzel nézte.
Ti tudtatok róla, a pasi anyja tudott róla - senkinek nem jutott eszébe, hogy ez nem jó ötlet? Vagy mindenki naiv és szerelmes volt?
Egyetértek, hogy nem kell a nővéredet a sárga földig lehordani. Ugyanakkor lássuk be: csak a saját hülyeségének köszönheti, hogy idáig jutott.
Az meg, hogy hogyan fog ezentúl a felesége együtt élni a férfivel: a nővéred hogy tudott vele gyereket csinálni amikor egy másik nőhöz járt haza?
Ebben a történetben mindenki sáros.
34 Éves pasi vagyok. én válasz előtt elkezdem értelmezni, elképzelni a helyzetet.
Adott egy 28 éves nő. (független)
Adott egy nős, gyermekes pasi.
Feltehetően, találkoztak, ismerkedtek, randiztak. A pasi beadagolja, hogy nős, gyermek apja, de el akar válni mert .... ez a kapcsolat.
Együtt töltenek pl 3-4 órákat, a feleség sosem hívja a pasit,nem i lehet furcsa.
Megismerték egymást jobban, kialakult egy szerelem. de a pasi, már eleve úgy indult neki, hogy átveri a nőt, valódi szándékát elferdítve, próbálja a nőt ágyba vinni.
A nő mit sem sejt és jól tudjuk, mikor azt hisszük, hogy megtaláltuk az igazit, szerelmesek lettünk, a józan ész eltörpül és marad a szerelem és a rózsaszín köd.
A nő hisz, mert hinni akar a férfinak, nem sejtvén, hogy az elejétől fogva átveri.
A férfi, hogy bizonyítsa a nő felé a szándékát, belemegy, hogy legyen gyermek és kezdjenek új életet.
Meggyőzi a nőt, a nő bele egyezik. Megtörténik a fogantatás.
Aztán a pasi elhagyva a nőt, hisz már lebukott, esze ágába sincs, válni, amit korábban állította. A nőben már oszlik a rózsaszín köd, visszatér a józan ész és logikusan átgondolja a dolgot és rájön. ÁTVERTEK!! :(
Már nincs mit tenni, megtörve éli tovább megváltozott életét, felfogván, hogy jövője ínnettől megpecsételődik és minden szempontból hátrányba kerül. A férfi, nem akarja, hogy a felesége megtudja és önként felajánlja a segítséget, FIZETEM A GYEREKTARTÁST (búntudat)
Ebben az egészben a gyermek sérül a legjobban, a nővel együtt. A nőt mindenki szidja. DE NE FELEDJÜK, A FÉRFI ÁTVERTE A SZÁNDÉKAIVAL. AZ IGAZI GOND ÉS BONYODALOM ITT KEZDŐDÖTT. Szerintem, gyermektartás,gyermek elhelyezési per észhez térítené, hogy nem játszunk mások érzéseivel. IGEN IS SZÉGYENKEZZEN A BÍRÓSÁGON, TUDJA MEG A CSALÁDJA IS MIFÉLE EMBER. Ez az egyéni véleményem.
Nem elfogult vagyok, csak empatikus. Le lehet pontozni.
A FÉRFI AKARTA MEGCSALNI A FELESÉGÉT, ÁTVERVE EGY FÜGGETLEN GYERMEKTELEN NŐT. EZ A TÉNYÁLLÁS.
Nagyon szépen köszönöm az utolsó két választ :) (természetesen a zöld is ment). Örülök, hogy végre nem csak az ócsárolás és a bunkó megjegyzések tömbkelege fogadott, hanem együtt érző szívek :) mégis csak vannak értelmes emberek itt GYIK-en.
Egyébként az ócsároló válaszolóknak üzenem, hogy míg a pasi egyik pillanatban nem is hiszi el, hogy az ő gyereke, addig a másik pillanatban már a szülésnél is ott akar lenni. Ez pedig nem hinném, hogy a nővérem hibája. Ha nem vállalja a gyereket, akkor mondja meg kerek perec, de ne váltogassa a véleményét minden héten.
Kedves kérdező.
54-es válaszoló vagyok.
köpködődni mindig is könnyebb, de ésszerűen átgondolva megnézni tényállás szerint már némi ész is kell.
A szerelem, felborít minden logikát, minden ész érvet.
És mégis ki kapja a legtöbb támadást?? A nő
Ki más? Pf. Perelje be a pasit, nem is kell rajt gondolkozni. A feleségével lévő kapcsolatot nem nővéred rombolta szét, hanem maga a pasi.
57-es!
Miattad és csak is miattad elnézést kérek azért, hogy lényegében általánosítottam, de legalábbis elég sok férfit elküldtem a tudjuk hová. És az is elgondolkodtató, hogy majd az összes nő a nővéremet tette felelőssé, Te pedig azok után, hogy mit írtam a férfiakról még igazat is adsz (mármint nem a férfiakról szóló megjegyzésemben, hanem a szituációban :D). Nagyon szépen köszönöm a válaszod, örülök, hogy ilyen emberek is vannak a világon :)
Kedves kérdező.
Akinek nem inge ..... :D
Egy nőnek, 1000szer több a dolga és azok a dolgok amin keresztül kell mennie. Tehát alapból hátrányos helyzetben van.
Egy nőnek, 9hónapig hordani kell a babucikát, vigyázni nagyon, végig aggódni, a szülés szörnyű kínjait átélni, alakját feladva, testi változásokon megy keresztül.
Nem szabad elfelejteni egy nő ezt mind felválalja, azért, hogy örömöt okozzon a párjának. (És egy férfi mit is vállal fel?) felneveli, gyerektartást fizet, vagy hidegen hagya. Jelen szituációban neki van a legkönnyebb dolga. Mégis ezt a keveset is gerinctelenül lerúgja magáról, sajnos. :( Tényleg elkeserítő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!