A férfiak miért nem vállalják tetteik következményeit? Képesek ilyen helyzetbe hozni egy nőt és eldobni a gyereküket?
Előre leszögezném tisztelet a kivételnek (bár úgy látszik elég kevés van belőle)!
Nővérem 28 éves és összejött egy vmivel idősebb házas emberrel. Annak a férfinak a házassága már régen nem jó, külön hálóban alszanak, csak a közös gyerek miatt vannak együtt. Megismerkedett nővéremmel, aki tényleg nagyon beleszeretett, olyannyira, hogy még az egészsége is ráment (kórházba került, de ezt most nem részletezném).
A lényeg, hogy most nővérem gyereket vár (aminek én ugyan nagyon örülök), és az elején a pasi még mondta is, hogy persze elválik, állítólag az eljárást is elindította, nézegetett már házat is. Erre egy hete közölte nővéremmel, hogy tuti nem ő az apa, ő bizony nem fog elválni. Most ott tartanak, hogy a gyerektartást vállalja, de semmi egyebet. Mégis hogy lehet valaki egy ekkora g*ci áruló szemétláda? Igen, nővérem kicsit naiv volt, de nem buta ő. Hogy lehet a férfiak 99 %-a ilyen gyáva? Legalábbis, ahogy így visszaolvasom a kérdéseket elég sok hasonló sztorival találkozni (bár lehet nem ártana a másik oldalról is meghallgatni a történetet).
Kérdező: ismét rákérdeznék, hogy a válás TEVŐLEGES elindításával mi a bakfitty volt?
Mert mondani lehet bármit, de más mondani és más beadni a bontókeresetet a bíróságra.
Ha a pasi anyja azt mondta, hogy a gyerek miatt nem válnak, akkor mégis, mi a búbánatra gondolt a nővéred? Mert ezek szerint tisztázták előtte, hogy NEM FOG ELVÁLNI a fickó. Tehát a mostani helyzetben mi a meglepő ezek után?
A pasi képes volt ebbe bevonni a gyerekét? És a nővéred ehhez asszisztált?
Gratulálok.....
A tolvaj is szemét, aki ellopja a biciklit, de ha nem zárjuk le a bicajt, akkor a mi felelősségünk is, hogy ellopták.
Az, hogy vannak szemét emberek, még nem mentesít senkit az alól, hogy felelősséggel tartozik a saját életéért, és neki magának kell vigyáznia rá. És ha nem teszi, akkor részben meg is érdemli, amit kapott. A jóhiszeműség gyönyörű tulajdonság, csak a következményeivel is számolni kellene...
Az én tesóm is így járt. Fiatal kis liba, hitegette egy nős pasi,hogy elválik, h már nem alszanak együtt a feleségével, pont ugyanezeket a dumákat,amiket te írtál. Liba tesóm teherbe esett, pasi az utcán sem ismeri meg, azt s letagadta, h találkoztak valaha. A gyereket nem vállalta természetesen.
Nős pasival nem kezdünk és pont. Majd nővéred legközelebb óvatosabb lesz. Okos ember más kárából tanul, a buta meg a sajátjából.
Senki nem tudhatja, mikor kerül hasonló helyzetbe. A szerelem vak, és hiába ott az ész, ha halálosan szerelmes vagy egy nős férfiba, hiába voltak elveid azelőtt - mint ahogy nekem is - egyszerűen hatalmába kerít ez az érzés, és nem tudsz ellenállni, nem tudsz nemet mondani.
Így visszagondolva azt mondom, szörnyű érzés.
Elhiszed, hogy a ti kapcsoaltotk más. elhiszed, hogy otthon minden rossz. Elhiszed, hogy most már csak a gyerekek tarják össze a házasságot. Elhiszed, amit ígér neked a férfi, hogy csak te vagy, te vagy, senki más. Elhiszed, hogy el fog válni. Elhiszed, mert megígérte, és mert a feleségnek is van házasságon kívüli kapcsolata. És míg ők nyaralnak, síelnek, családi programokon vesznek részt, te reménytelenül vársz, gyötrődsz, sírsz... Elzárod magad elől a külvilágot, és csak szenvedsz.. És mégem tudsz nemet mondani, mégsem tudod lezárni. Rettenetes érzés.
Mi két évig húztuk, egy év után ő ugyan tényleg különköltözött, de nem vállalt fel sem a gyerekei, sem a felesége előtt. Ugyanúgy maradtam szerető, ahogy azelőtt. Ráadásul egy év után vissza is költözött. Ez fél éve volt, most mégis válnak, mert az a házasság tényleg nem működik, de most már a hátam közepére kívánnék egy ilyen kapcsolatot, ahol a te vágyaid, érzéseid nem számítanak, és ahol mindig és mindenki után te vagy a legeslegutolsó.
Úgyhogy én azt mondom, ne ítélkezzen senki, mert nem tudhatja, hogy 10 vagy x év múlva nem e kerül hasonló helyzetbe.
Szerencsére - hálát adok az Égnek - gyerek nálunk nem lett.
Utolsó köszönöm szépen a válaszod.
És nem, nem vagyok önző (talán én jobban tudom nálad), csak halálosan szerelmes voltam.
Az, hogy tetszik egy nős férfi, és kerülöm, mert nős, az nem egyenlő a szerelemmel.
És a másik: miért kellene maradnia egy nem működő házasságban, ahol már a feleség is évek óta a válást emlegeti?? A gyerekek meg már alig várják, hogy elköltözzenek onnan?
Lehet lepontozni, aztán majd ha hasonló helyzetbe kerültök, akkor meneküljetek!!
Megkérdezhetem, meddig tartott a kapcsolat?
A férfi felesége tud róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!