Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon kiakadtam, milyen...

Nagyon kiakadtam, milyen ember ez mégis?

Figyelt kérdés

Friss nyugdíjas, férfi, kertes házban lakik és semmit nem csinál azon kívül, hogy a gép előtt ül meg tévézik. A felesége, törékeny nő (szintén nyugdíjas) reggeltől estig pörög. A férfi röhögve meséli, hogy a felesége délelőtt főz, takarít, délután a kertben munkálkodik, ő meg pihen. A kényelemre van gondja, de azt kitalálja, más mit csináljon... 2 percenként cigizik, közben megfullad, beteg a tüdeje. A kutya, amire akkora szüksége volt, a kertes ház udvarán van másfél méteres láncon szenved, hogy azzal elmenne sétálni, vagy leengedné és játszana vele, az nem...

Előadja, hogy milyen nagy beteg, de ha szórakozni kell menni, semmi baja... Most kiakadtam, mert az apósomról van szó és páromnak most van egy hét leállás a munkahelyén, és mivel az após megneszelte, már hívja, hogy nyírja le náluk a füvet. Egy tök pici udvar, és ő nem tudja persze megcsinálni, nem fér bele az idejébe meg gondolom ahhoz nem elég egészséges. De eljönni ilyen messzire a páromért kocsival és vissza, az oké. Anyagi gondjaik vannak, de azért a mostani benzinárakkal megy az, hogy 60 km-t levezessen, csak hogy a fia nyírja le helyette a füvet.

Egyszerűen egy hasznavehetetlen ember, míg apám már annyi mindent segített nekünk, ha volt gond, megoldotta, ez meg akkor hív, ha kell valami... (pénz is akár)

2012. ápr. 10. 11:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
hát én lehet, hogy mondanám a páromnak, hogy ne menjen. Vagy anyósomnak, hogy engedje el a kutyát, és játszon egy kicsit vele, plusz hadd végezze a dolgát a kutya a fűbe, a füvet meg nyírja le apuci. majd meglátja, hogy talán csinálni is kéne valamit. meg kell mondani, hogy más dolgotok van, és kész.
2012. ápr. 10. 11:40
 2/14 A kérdező kommentje:

Á, párom persze egyből igent mondott... Most tényleg nem arról van szó, hogy ne segítsen a szüleinek, csak tudom, hogy közben após fetreng és a saját kényelmét nézi... Felforr az agyvizem! Nem vagyok feminista, de mikor ő előadja, hogy milyen jó is az, mikor a neje kint van egész délután a kertben, nyugta van tőle és röhögve meséli, az a pici asszony mi mindent csinál, míg neki egyetlen dolga az újságolvasás, hát megszorul az öklöm...

Párom sokat dolgozik, kicsit örült is ennek a hétnek, hogy végre pihenhet és erre most megint menjen... Nem hal bele abba a kis fűnyírásba, de ezért utazzon le oda? Oké, eljön érte, de! Aztán meg sírnak, hogy milyen kevés a nyugdíj, de állítom, 200 km-t levezetne após páromig, csak neki ne kelljen megmozdulni.

2012. ápr. 10. 11:44
 3/14 anonim ***** válasza:
nekem a szomszédom volt ilyen...ugyanezt az életmòdot folytatta...hidd el nemsokáig kell mar ezt elviselned..ha érted mire gondolok..nyugodj meg..:)
2012. ápr. 10. 11:44
 4/14 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva, miután elolvastam az írást is mellé. ez egy olyan ember akinek hagyják, hogy ilyen legyen.. Nem védek senkit, de kívülálló válaszadóként, minden oldalról rálátunk a problémátokra. Apósod egy rongy ember ez tiszta, de Ti meg ott rontjátok el, hogy hagyjátok azzá leni....

most vissza kérdeznék, tekintettel arra, hogy az apósod látszólag nem fog változtatni... Mit is kellene tenni? Hm?

2012. ápr. 10. 11:47
 5/14 anonim ***** válasza:
hát ez sajnos az anyós hibája is, én nem hagynám hogy a férjem ennyire semmit se csináljon otthon. A fia menjen csak el segitsen neki, nehogy utólag lelkiismeretfurdalása legyen ha esetleg valami történne, meg ne legyen haragban a saját apjával. Te meg ezt az anyóssal beszéld meg esetleg, mert az azért nem jól néz ki ha te akarod megmondani mit csináljon a papa, de ő beszélhetne vele hogy vegye ki a részét jobban a dolgokból.
2012. ápr. 10. 11:47
 6/14 anonim ***** válasza:

Az ilyenen én is ki vagyok akadva. Anyosom sogornommel él. Minden a férjemre vár még egy villanykorte kicserélése is. Sogornom 30-as éveiben jár. Ne mondja nekem senki, hogy nem tudna kicserélni az égot, pedig csak székre kell felállni. A másik amikor vissza huztak az orákat, pont másnap mentunk náluk. Persze azt is a férjemre hagyták. Hogy konnyítsek rajta, én csináltam meg a házban. Egy ollo ragasztását is hozzák a férjem után. 20 km-re lakunk, do ok semmit sem hajlandoak megcsinálni egyedul. Ugye ezeket a dolgokat én ugyan ugy megcsinálom egyedul. Mindketten dolgozunk, pici babánk van, nem várhatom a szebb jovot. De ok bezzek fél évet is képesek vaklálni egy kiégett égo mellett.

Evvel csak magamat duhítem, ugy sem tudok változtatni a dolgokon!

2012. ápr. 10. 12:00
 7/14 anonim ***** válasza:
60 km-ről az após hogy neszelte meg hogy a párod 1 hétig nem fog dolgozni? Most már mindegy, mehet füvet nyírni ha megígérte, de legközelebb próbáljátok jobban titokban tartani az ilyen szabadságokat.
2012. ápr. 10. 12:09
 8/14 A kérdező kommentje:

4-es: Nos, annyiban tudom megakadályozni apóst, hogy amikor tudom, megvétózom a dolgokat. Pl. volt nem is olyan rég, hogy felhívta párom: kéne 15 ezer forint és nem volt hajlandó megmondani a rendes okot, mire is? (anyós nem tudott róla, szóval pénzügyi nehézségeik nem lehetettek) Akkor párom megmondta, megbeszéli velem. Vitáztunk, mert benne azért volt bűntudat, nem véletlen tartották érzelmi zsarolással maguknál éveken át... De végül nem kapta meg a pénzt.

Korábban hitelfelvételbe akarták belerángatni (ők nem voltak hitelképesek már), ott is az én hatásomra mondott nemet.

7-es: Most volt húsvét, jártunk náluk, akkor említette párom, hogy állásidő van és nem fog dolgozni. A 60 km oda-vissza értendő, 30 km-re laknak kb.

2012. ápr. 10. 12:16
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj a párod fejével,hogy legyen tökös,védje meg magát és ne hagyja,hogy egy ilyen gonosz disznó rettegésben tartsa.
2012. ápr. 10. 13:53
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát döntött... vitatkoztunk és úgy látszik, lelépett. Míg wc-re mentem, összepakolt és hazament. Vagyis gondolom, hogy oda, nem látom a táskáját sem a bukszáját, és a telefonját. Biztos jobb is így.
2012. ápr. 10. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!