Miért akar a komoly genetikai betegséggel sok ember halomra gyereket szülni? Normálisak, hogy elrontják más életét is?!
Elhiszem, hogy ha mindenki elutasítja őket akkor azért kéne család mert ott elfogadják egymást. De ezzel csak selejtet ad a világra akámilyen szomorú is ezt kimondani. Önmagán kívűl kinek tesznek ezzel jót? Senkinek.
Miért nem lehet legalább ilyen szinten meggátolni ezt?
Mert elhiszem szül egyet oké talán 50% esély, hogy normális lessz a baba. De ha nem az minek még és még? Hogy lehet ezt ép ésszel kibírni, elviselni, hogy úristen talán olyan béna, mozgássérült, mentálisansérült lessz mint ő vagy akár halott? Ezt hogy képesek elviselni 9hónapig majd megint s megint. :( Én már az elsőnél abbahagynám ha már valamiért bele is vágtam.
Ráadásul ha csak egy ilyen család volna de nem, több, mindenféle bajjal. Még a Házépítőkben is voltak ma egy család 6 autista tag! Nem vagyok korlátolt de már megvertem volna azokat a szülőket. :(
Nácinak fognak engem is tartani, de ezen már én is gondolkodtam kedves Kérdező.
Mondjuk ő dolguk.
1. Vannak olyan vallások ahol ha várandós lesz az anyuka akkor nem lehet elvetetni mert Isten ajándéka.
2. Szerintem ezt bízd rájuk.
Általában ellene vagyok minden ilyen "utáljuk mert más nézetei vannak" mozgalomnak, de ezzel most nekem is egyet kell értenem.
Ha nekik jó a szex (bár el sem tudom képzelni :D), akkor csinálják.
De legyenek már annyira felelősségteljesek, hogy nem szülnek a világra hasonlóan beteg gyerekeket...
Nem elég hogy szerencsétleneknek gyakorlatilag nem lesz semmi gyerekkora, de még csúnyácskák is szegények.
Halálra fogják őket cikizni a társaik, már ha egyáltalán mehetnek közösségbe, mert elég nagy az esélye hogy pillanatok alatt összetörik őket a kortársak...
Teljesen felelőtlen gondolkodásmód.
Egyetértek.
Ha tudom hogy valami olyan betegségem van amit a gyerekem örökölhet, inkább nem vállalnék gyereket vagy örökbe fogadnék.
De ez annyira dühítő. Nemrég jöttünk haza a kisfiammal kórházból. Még neki volt a legkisebb baja, sokan azéletükért küzdöttek, de azok a babák a születésnél sérültek sajnos, egyik anyuka se így tervezte, mégis kitartottak, ápolták a piciket.
De ezek :S
Miért lehet minden hülyének, bocsánat a szóért selejtnek joga a gyermek szülés? Akkor legalább béranya a jobb genetikáért vagy örökbefogadás de így?
Nem én akarom megszabni kinek lehet s nem az alergiás, hemofiliás stb. amúgy gyógyítható, az életminőséget alig vagy sehogy befolyásoló dolgokról beszélek hanem ezekről a szélsőséges esetekről mikor etikailag, emberileg kéne azt mondani hogy NEM.
Unokatesómnak születése óta valami betegsége van pontosan nem tudom mi az, de mikor tervezték a babát akkor elmentek megnézetni, hogy örökölhető-e, szerencsére nem
Abban az esetben ha örökölhető lett volna, akkor nagy valószínűséggel nem mertek volna kockáztatni.
Ezt a nőt de még a férjét sem értem, hogy hogy a viharba mertek bevállalni babát. Talán még egy gyerek esetében azt mondanám oké ők is vágynak gyerekre mint más, na de minek kellett a többi is. Főleg úgy, hogy már az első sem egészséges.
ez önzőség szerintem valamilyen szinten.
csak azt nézik hogy ők maguk babázgathassanak és nem érdekli őket, mit szenved majd az a gyerek, ha betegen születik.
sajnos hemofíliám van (olyan ami nőket is érint) így nem fogok vállalni gyereket, mivel nagy a kockázat hogy örökli.
nekik is lehetett volna annyi eszük hogy a már saját maguk betegek és tudják milyen, esetenként fájdalmas tünetekkel jár, nem kockáztatják hogy a gyerekük ugyanezt átélje. nem normális aki ilyet akar a gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!