Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én biztos nem veszek kávéfőzőt...

Én biztos nem veszek kávéfőzőt. Bunkóság?

Figyelt kérdés
Párom barátja és főleg a felesége állandóan sérelmezik,hogyha vendégségben vannak nálunk,nem tudnak kávét inni. Megkérdezte,mikor akarok már venni egyet.Mondom,hogy soha,mert nem kávézunk. Húzgálta az orrát. Én erre megkérdeztem,hogy mikor akar kenyérsütőt venni,mert szeretem a házi kenyeret.Persze,mikor elmentek,párom lecseszett,hogy miért kell beszólogatnom,és hogy akkor tényleg vennünk kell egyet.Mondtam neki,hogy szó sem lehet róla.Sikeresen összevesztünk. Nem akarom beadni a derekam ilyen hülyeségben. Igyon mindenki otthon kávét. Én is viszem hozzájuk a Light Colát.Sose venne,bár tudja,hogy azt iszom.

2012. ápr. 9. 09:46
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
88%

ez beteges. mért nem iszik azelőtt kávét, mielőtt hozzátok megy ha tudja nagyon jól hogy ti nem kávéztok?

ez olyan, mintha elmennék a nemdohányzó, szeszesitalt nem fogyasztó barátnőmhöz, és elvárnám hogy legyen bora, cigije csak az én kedvemért.

nem neki van igaza, de ha nagyon fontos ez a barátság, én vennék instant-ot, hadd örüljön.

2012. ápr. 9. 11:59
 22/56 anonim ***** válasza:
67%

Miért lettem lepontozva??? Teljesen normális választ adtam, nem bántottam meg senkit, nem volt senkire nézve semmi sértő benne...

Megáll az ész, komolyan.

2012. ápr. 9. 12:11
 23/56 anonim ***** válasza:
89%
persze, vegyen kis kotyogós kávéfőzőt. Ahhoz meg már egy-két csomag kávé is kell. egy finom kávé ma már nem olyan olcsó.az árából akár lehet venni szalámit pl. amit ők is szeretnek. miért dobáljak ki pénzt? Ha nagyon muszáj 3in1 kávé.De akkor sem kérhet számon. a barátaik szerintem a kérdezőéken akarnak spórolni.
2012. ápr. 9. 12:31
 24/56 anonim ***** válasza:
82%

Vagy, tolj ki velük, hogy veszel valami olcsó nagyon rossz kávét ami pl túl keserű vagy nem is kávé hanem vannak ilyen cikória meg mindenféle másból készült kávék, aminek jó ha 1%-a igazi kávé. Azzal megkínálod őket és elmegy a kedvük a nálatok kávézástól. Többet nem két.

Már ez is milyen dolog amúgy, h szóvá teszi. Ez olyan, mintha én elmennék haveromhoz és megkérném, éhes vagyok, rittyentsen már nekem egy disznópörit...Engem úgy neveltek, hogy vendégségben nem illik kérni, de ha kínálnak illik elfogadni.

2012. ápr. 9. 12:45
 25/56 anonim ***** válasza:
60%
Most komolyan ez a probléma ??? :D Nekünk soha nem volt kávéfőzőnk mégis kávézunk. Hogy hogyan? Úgy hogy feltalálták az instant kávét. Vegyetek egy kis csomaggal, aztán ha jönnek, akkor azzal megkínálod őket. Nem kell mindjárt kávéfőzőt venni, hogy az ember igyon egy kávét... Elhiszem, hogy a főzött kávé finomabb, de akinek tényleg a koffein miatt kell a kávé, annak elég lesz az instant is.
2012. ápr. 9. 12:58
 26/56 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem inkább a stílusoddal volt a ha, ahogy ezt a konfliktus kezelted.

Nekünk van kávéfőzőnk, mégsem kávézunk. Úgy gondolom,hogy ez egy alap háztartási készülék, bárki jön hozzánk meg tudom kínálni kávéval.

Ha igazán jó barátok vagytok, nem hiszem ,hogy gondot jelentene beszerezni legalább néhány tasak 3 az 1-bent

2012. ápr. 9. 13:02
 27/56 A kérdező kommentje:

Kb kiírtam a kérdést és sorjáztak a locsolók.Az összeset egyszerre olvastam. Mindig van itthon 3in1 kávé,azt nem isszák. Mikor ide költöztünk vettem egy kotyogót,de azt mondták,hogy rettentő kávét főz,úgyhogy kidobtam. A konyhai pultom tök kicsi,nem akarok gépet.Megnyugodtam,szerintem is kibírható,ha megoldják otthon a kávékérdést,mielőtt átjönnek. Anyukám is kávézik,mégsem problémázott soha,hogy nem kap nálunk.

Köszi a válaszokat! De ki a túró pontozott le mindenkit?

2012. ápr. 9. 13:36
 28/56 anonim ***** válasza:
59%
Én ebben az esetben vennék vmi eurósboltos 1000 Ft-os kotyogóst vagy ilyen 3 az 1bent (inkább azt), de többet egyszeráen nem várhatnak el (sztem ezek után ismerszik meg, hogy nagyon bunkók-e vagy kicsit, mert ha még ezek után is nyavalyognak, hogy de ez nem jó kávé, nem espresszó stb-stb... akkor na). Ezt nem szeretem a sportszerűen kávézó és alkoholizáló emberektől, hogy annyira természetesnek veszik, hogy mkinél kell lennie, hátha ők odamennek. Megérthetnék, hogy nem szívesen adtok ki olyasvmire pénzt, ami egyébként kihasználatlan. Vagy megmondhatnád, hogyha hoznak főzőt meg kávét át, akkor megcsinálod nekik :).
2012. ápr. 9. 13:54
 29/56 anonim ***** válasza:
100%
Most láttam a legutóbbi válaszodat... te megtettél mindent az anyagi helyzetekhez és egyébként a helyzetetekhez mérten... jó, hogy nem azt kérik, hogy luxus arabica kávét vegyetek, és aranycsészében szervírozzátok Nekik... én megmondanám, hogy megtettem, amit meg tudtam, ha ennyire kényesek, akkor így jártak.
2012. ápr. 9. 13:56
 30/56 anonim ***** válasza:
65%

Egyébként csak egy kérdés még.

Ez a kávés kérdés egyszer fordult elő? Mármint egyszer kérdezték meg hogy nem vesztek-e kávéfőzőt vagy sokszor?

Mert ha egyszer akkor viszont nem gondolom hogy hatalmas felháborodásnak kéne lennie hisz bárkinek joga van egyszer felhozni egy ilyen véleményt. Aztán ha a másik nem enged akkor hagyja a dolgot.

Pláne hogy azért te is keményen visszakötözködtél a kenyeres dologgal...

A pontos szituációt meg te ismered.

Hisz most olvashatnánk arról is egy kérdést hogy "bunkóság-e ha nem sütök minden alkalomra friss kenyeret amikor a barátaim átjönnek, mert az egyik ezt akarja..."! És szépen leírná hogy az egyik barátja panaszkodott hogy miért nem süt neki mindig friss kenyeret amikor mennek hozzájuk...

Ezzel arra akartam utalni hogy a pontos helyzetet, szituációt te ismered. Itt kapsz véleményeket(!!) a kérdésedre de én már rengeteg kérdésre válaszoltam ahol esetleg később kiderül hogy az alap sztori azért bőven árnyaltabb lett ha megtudtuk a részleteket!!!

Ja és lehet lepontozni ha nem tetszik...

2012. ápr. 9. 14:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!