Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én biztos nem veszek kávéfőzőt...

Én biztos nem veszek kávéfőzőt. Bunkóság?

Figyelt kérdés
Párom barátja és főleg a felesége állandóan sérelmezik,hogyha vendégségben vannak nálunk,nem tudnak kávét inni. Megkérdezte,mikor akarok már venni egyet.Mondom,hogy soha,mert nem kávézunk. Húzgálta az orrát. Én erre megkérdeztem,hogy mikor akar kenyérsütőt venni,mert szeretem a házi kenyeret.Persze,mikor elmentek,párom lecseszett,hogy miért kell beszólogatnom,és hogy akkor tényleg vennünk kell egyet.Mondtam neki,hogy szó sem lehet róla.Sikeresen összevesztünk. Nem akarom beadni a derekam ilyen hülyeségben. Igyon mindenki otthon kávét. Én is viszem hozzájuk a Light Colát.Sose venne,bár tudja,hogy azt iszom.

2012. ápr. 9. 09:46
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
92%
Még csak kávéfőzőt sem kell venni,elég egy 3 az 1-ben leforázni forró vízzel.
2012. ápr. 9. 10:29
 12/56 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem igazi barátoknál ez nem téma. Nekem nincs sok pénzem, de ha tudnám, hogy barátnőm nagyon koffeinfüggő, akkor azért egy kotyogósat vagy valamilyen instant kávét beszereznék -> hozzátenném, hogy ÉN rettenetesen kávéfüggő vagyok, de sosem várnék el ilyet a barátnőmtől, és pláne nem szólnék ilyet be, hogy vegyen kávéfőzőt (ez tapló dolog és szánalmas).

Mielőtt elmegyek otthonról, mindig iszok egyet, probléma letudva.

Szóval a lényege a válaszomnak: nem vennék a helyedben, és nem azért, mert sajnálnám, hanem a kedves feleség viselkedése miatt...Pláne, hogy ő sem vesz soha olyan colát, amilyet te szeretsz. Minek jártok ti egyáltalán össze?

2012. ápr. 9. 10:33
 13/56 anonim ***** válasza:
72%

Mi sem kávézunk, de azért egy legegyszerűbb fajta kávéfőzőt (~1000 Ft) megvettük, mert nagyon sok ember kávézik, és ha ilyen vendégünk jön, illik tudni megkínálni.

De az is tény, hogy ha a barátnő tudja, hogy te csak light colát iszol, akkor ő is vehetne, mikor mentek hozzájuk. Mondjuk szerintem is elég gáz, hogy viszed magaddal, lehet, hogy ezért nem is vesz, úgy van vele, úgyis hozol.

A sört sem szeretjük, de mindig van itthon pár dobozzal, ha beugrik valaki, aki sörös.

2012. ápr. 9. 10:36
 14/56 anonim ***** válasza:
67%

Nekünk olyan gépünk van, ami csak meleg vizet készít, aztán lehet belőle bármi: tea, kávé...

Ergo csak meleg víz kell a kávéhoz, nem feltétlenül kifejezetten kávéfőző. Akár gázon is melegíthetsz nekik vizet hozzá, vagy a mikróban. Amúgy meg veszel tényleg ilyen kávéport, amit ajánlottak, és akkor azt elteszed, elég sokáig eláll, és nem fog azonnal elfogyni sem.

Ennyit mondjuk meg lehet tenni a vendégekért, nálunk is szokás, hogy pl. tudják, hogy én nem iszom szénsavasat, és mindig vesznek Ice Teát, vagy almalevet, mikor megyek, pedig egy percig sem várom el, bőven jó lenne nekem a csapvíz is.

Természetesen, ha hozzánk jönnek, általában akkor beszerzünk nekik valami kólát, vagy hasonlót, amit meg ők szeretnek. De volt olyan, hogy nem tudtuk előre, hogy jönnek, nem panaszkodtak a málnaszörp miatt, és persze fordítva, én is ittam sokszor csapvizet.

Szóval, ezek ilyen emberi dolgok, szerintem.

Azt mondjuk annyira nem tartom elegáns viselkedésnek, hogy viszed magaddal a Light Colát, de hát te tudod, hogy mi nálatok a szokás.

Másrészt amúgy nem kötelességed alkalmazkodni a vendégekhez, ebben igazad van. Szóval, ha nem akarsz kávét tartani, nem kell. Illene, ha gyakran jártok össze, és tudod, hogy ezt szeretik, de ez más kérdés, és fordítva is igaz lenne.

Amúgy biztos, hogy olyan jó barátok vagytok?

Ha csak a párod barátai, akkor meg oldja meg ő.

2012. ápr. 9. 10:42
 15/56 anonim ***** válasza:
89%

Őszinte leszek: oké, hogya valaki kávézik. De ahhoz már nagy bunkóság kell, hogy huszonötödszörre is kávét kérjen tőletek annak ellenére, hogy tudja, nincs főzőtök. És még neki áll feljebb.

Mikor én voltam b.nőmnél megkérdeztem, ihatok-e egy kávét. Azt mondja, náluk nincs, mert senki sem kávézik. Megértettem és azóta sem toporzékolok kávéért, ha ott vagyok. Ennyi, nem tudom, miért kell ezen fennakadni. Lehet kávézni otthon is, vagy fel lehet ajánlani, hogy ugorjunk át a szomszéd bárba, hogy igyunk egyet.

Vagy ha már ANYYIRA kávézni akar és tényleg olyan olcsó a kotyogós, akkor igazán megtehetné, hogy Ő vesz egyet és nálatok tartja, aztán ha ott lesznek, előveszitek.

De elvárni egy nemkávézótól, hogy vegyen kávéfőzőt? Ugyan már, ez nem olyan, mint a cigi, hogy ha kell, akkor muszáj. Bár még cigi nélkül is ki lehet bírni 1-2 órát.

Mondom mindezt kávézó és dohányzóként.

2012. ápr. 9. 10:44
 16/56 anonim ***** válasza:
92%

Én már eleve azon fennakadtam, hogy milyen jogon kéri számon, hogy nincs kávéfőző???

Én minden reggel iszok egy pohár tejes kávét. Páromék nem igazán kávéznak, ha igen, akkor is tej nélkül. Ezért náluk nem iszok kávét, eszembe sem jutna megkérdezni az édesanyját, hogy nem akarna-e venni egy liter tejet, meg főzzön ugyanmár nekem kávét.

Kérdező, igazad van. Ha mindenképp ragaszkodik a férjed a kávéhoz, akkor vegyél 3:1-bent. És így mindkettőtök kicsit enged a maga igazából, és a "kedves" vendég is befoghatja a száját.

2012. ápr. 9. 11:05
 17/56 anonim ***** válasza:
92%
vegyél ilyen por kávét,ilyen instant 3in1-et. Nem tul drága,és legalább a kávézós vendégeid meg tudod kínálni.
2012. ápr. 9. 11:14
 18/56 anonim ***** válasza:
65%

Vagy csak simán veszel őrölt kávét, és egy pohár vizet öntesz egy kis lábasba a kávéval együtt, felforralod, és leszűröd. Nem kell kávéfőző anélkül is lehet kávét főzni.

Ilyenben:

[link]

[link]

[link]

[link]

A középen a tetején lévő piciben. Csak össze kell forralni és egy szűrővel leszűrni.

Tényleg bunkóság volt ezt kérniük tőled DE a vitát lezárhatod egyszerűen. Ha jönnek főzöl nekik kávét hagyományosan. Ennyi.

2012. ápr. 9. 11:20
 19/56 anonim ***** válasza:
79%

Nekünk sincs kávéfőzönk, igaz, nincs is olyan barátunk, aki még kávét kért volna.

Ha a koffein miatt issza, akkor van tea, ha az íze miatt, akkor ez van, nem kisgyerek, hogy kivágja a hisztit, mert nincs valami, amit éppen kíván.

Aludjon, mielőtt átmegy, és akkor kipihent lesz, nem kell kávéznia.

2012. ápr. 9. 11:52
 20/56 anonim ***** válasza:
78%
Én nem kávézom, de a párom igen, szóval mióta együtt élünk van kávéfőzőnk, de amíg egyedül éltem, addig eszembe sem jutott venni. Egyszerűen fel sem merült bennem, mert a kávénak már a szagától is rosszul vagyok, és mikor mentem mindenféle konyhai gépet vásárolni simán elsétáltam a kávéfőző mellett, mivel nincs a napi rutinomban, nincs rá szükségem, ezért nem is vettem. Instant 2 az 1-ben kávét tartottam otthon a vendégeknek, mert pl. tej se volt mindig, mert nem ihatok csak laktózmenteset, azt meg csak akkor veszek, ha kell valamihez. Szóval olyan kávé kellett, amiben van tej de nincs cukor, mert cukrot lehet bele tenni utólag ha kell, de kivenni nem tudom :) Szóval azért valami instant cuccot mindig tartottam otthon, mert ha valaki mindig kávézik ebéd után, akkor azért jól esik az embernek, ha nem kell kihagynia. Hamutálam is volt, pedig dohányozni se dohányzok, de a teraszon pont elfért egy szekrényben, felőlem ha valaki dohányozni akar, akkor dohányozzon, csak ne a lakásban.
2012. ápr. 9. 11:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!