Hogyan lehetne megértetnem anyámmal, hogy ne nyúljanak a dolgaimhoz?
Kaptam egy hangfalat a gépemhez, de már a második napra el is rontották.
Mert kivitték a laptophoz, mert ugye tesóm barátnője mondja, akkor az van amit akar.
Nincs zár az ajtómon,és ezt csinálják.
Mondom, neki ne nyúljon itt semmihez, itt nem kell a nem helyén való dolgokat helyre rakni,mert nem fogom megtalálni.
Most is amíg én elvoltam, Ők kedvet tartottak elpakolni a dolgaim, én meg ha keresem, Ő nem is látta.
Mindig mindent oda rakok AHOL AZT MEGTALÁLOM.
Nekik nem tetszik, akkor elkezdenek pakolni...
Most is olyan idegesítő, hogy itt ez a csaj, az egy napos hangfalam ami 4 rugó volt, már trapára ment.
Hogyan lehetne megakadályozni, hogy az én engedélyem nélkül nyúlkálhassanak a szombámba?
Amióta apa meghalt, anyám nagyon 'szeretni' akar, de nem érti meg, hogy ez nekem nem jó, hanem rossz.
Lehet, hogy Ő azt gondolja jól esik neki, ha vásárolgathat velem, meg beszélgethet, de nem vágyom erre.
Nagyon utálom, hogy ha itt a csaj, vele kell beszélgetnem, ha nem vágyom a társaságukra, miért akarják magukat rám erőltetni?
Nem bírja anyu megérteni, nem kell új cipő.Nem akarok csajos vásárlást, nem akarok ezt-nem akarok azt. Nyugalmat akarok, és azt hogy hagyják békébe a cuccaim.
Nem akarom, hogy most dédelgetve legyek, akárhányszor kimegyek puszilkodás..
Tesóm barátnője is olyan, hogy ha játékból verekednek tesómmal,tőlem kérdezgetik, kinek van igaza.
De engem nem érdekel ez, csak hagyjanak békén...
Nekem is nehéz apa nélkül, de az egész család rámnehezedett.
Most kamaszodom, meghalt az apukám, véget ér a kedvenc bandám, sírni-sírni-és sírni lenne kedvem, de valaki mindig rám akaszkodik, hogy megnehezítse az 'életem' ezen részét.
14L
Nem rossz tanács amit mondtál, de nem mindig érzem ezt sem, ha megnyugszom, akkor jó minden.
DE most ma valahogy rámjött a hoppáré...
Nyilván mindkettőtöknek elég rázós ez az időszak. Az a gond, hogy mind a ketten máshogy élitek meg, vagy jobban fogalmazok, máshogy dolgoznátok fel. Én erről beszélgetnék anyukáddal a helyedben. Hogy tudod, hogy ő is mennyire rosszul érzi magát, hogy neki is fáj az egész, hogy milyen nehéz neki, és nem akarsz rosszat, csak te meg másképp dolgozod fel, és kamasz vagy, és szükséged van a saját magánszférára. Valószínűleg nem lesz állandó ez az állapot nálad sem, hiszen tini vagy, akkor megy a lázadozás, az egyedülakaroklennihagyjatokbékén életérzés. Ezt az időszakot át kell vészelni. Ha van pár anyukád pillanatod vagy kedved, akkor azonnal menj oda hozzá ezek után, értékelni fogja. Még pszichológushoz mennék el a helyedben egyébként-ez nem azt jelenti, hogy hülye vagy, vagy klinikai eset, hanem azt, hogy van egy nehéz időszakod az életben, és egy szakember tényleg segíthet könnyebben feldolgozni és átélni.
Gyakorlati tanács meg:
-mondd el nekik még egyszer, hogy a szobád a te kis magánszférád, és nem szeretnéd, ha bárki is a cuccodhoz nyúlna, akkor is, ha te nem vagy ott... főleg nem a tesód csaja
-zárcsere kulccsal, és bezárni az ajtót, ha elmész, vagy ha épp magányra van szükséged... esetleg addig vágj ki kartonból egy Ne zavarj-táblát vagy hozzá egy alapot, és dizájnold meg a feliratot úgy, ahogy neked tetszik
Köszönöm!:)
Pszichológusra nincs szükségem, mert nem látványosan rázott meg ez a dolog, nevetek és jókedvű vagyok.
Az ajtóm az harmonika ajtó, így nehézkes dolog ez a plakátolás is rá, mert akkor meg kimenni nem lehet mert össze ragad, na szóval érted.:)
Szeretnék egy rendes szoba ajtót, bár ilyenkor bánom egy kicsit azt, hogy miért nem tudtak eredetileg olyan szoba ajtót csinálni?
Most meg nekem kell ez végett szívnom..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!