Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sajnos évek ota nem voltam...

Sajnos évek ota nem voltam otthon, hamarosan hazamegyek- 5 szoban tudnatok nekem jellemezni, milyen most otthon?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Régen voltam otthon, persze figyelemmel kovetem az eseményeket, de a hirekbol nem mindig "jon le" a kozhangulat, az, hogy hogyan élnek az emberek, hogyan élik meg mindennapjaikat- pénzugyi, munkaugyi, egyéb téren. Kacérkodom azon gondolattal is, hogy végleg hazamegyek egy napon, ezért volnék kivancsi- Ti, akik " belulrol" lattok mindent, hogyan érzékelitek az otthoni helyzetet, létet. Szoval- lennétek oly kedvesek, egy 5 szoban ( jelzokkel) értékelni, leirni milyen " otthon"? :)
2012. ápr. 4. 14:28
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
33%

Bocs, h nme tartom be akérdésed. De már biztos elfelejtetted: ha itt b á r m i r ő l megkérdezed, h milyne öt szóban, ezt fogod hallani, szr, szrabb, legszrabb...:) Szóval nem leszel okosabb. Ez a kultúránk része. Ez visz előre. A helyzet nem rosz, de sok a szegény, meg a munkanélküli. Az ország romokban, nincs munkahely. Viszont a helyzet konszolidálódik. Ha akarsz valamit kezdeni itthon, ideális időpont hazatelepülni. az ingatlan olcsó, a kezdő magyar vállalkozót a kormány is támogatni kívánja. Konkurencia nincs, csak a multi, de a hangulat a hazai felé fordult egy-két éve. Az igény pedig a minőségi felé. Szóval, ha van valami (bármi) ötleted, amiből megélnél, akkor soha jobbkor. Viszont ha bérből - alkalmazottként élnél, hát, akkor az anyagi lehetőségek igencsak korlátozottak. Egyetlen lehetőség az autóipar.

Viszont szolgáltatásra van igény, minden területen.

2012. ápr. 4. 15:17
 22/39 anonim ***** válasza:
49%
Szóval: mégegyszer: ha önálló vagy, gyere. Alkalmazottként csak mint informatikus, fogtechnikus, CNC marós.
2012. ápr. 4. 15:18
 23/39 A kérdező kommentje:

Hmmm... koszonom a valaszokat... :S

Nyugat-Europban élek, kétnyelvu asszisztens vagyok. Kicsit tobbet keresek, mint a minimalbér itt..

2012. ápr. 4. 15:24
 24/39 anonim ***** válasza:
0%
Budapesten, nagyobb cégnél megkapod itt is, tekintettel a tapasztalatodra. Esetleg Kecskeméten, Győrben, Sopronban, Szombathelyen. Az árak magasabbak, mint ott, de a lakás most olcsó. Haza állásígérettel települj!
2012. ápr. 4. 15:26
 25/39 anonim ***** válasza:
19%

5 szóban nehéz. Egy kicsit több szót írok.

Egy felmérés szerint a legszebb magyar szavak:pillangó, édesanya, szerelem, békesség, hópehely, szellő.

Kosztolányi a fülolaj, láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír szavakat találta a legszebbnek.

És ezeket sok más gyönyörű szó társaságában élőben hallhatod minden nap!

2012. ápr. 4. 15:32
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

majdnem közgazdászként szerintem Magyarország jelenleg:

kizsigerelés

rosszkedvűség

tehetetlenség

álmodozás

reménység

2012. ápr. 4. 16:46
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
pesszimizmus, kilátástalanság, sorvadás, csalódottság, bizalmatlanság.
2012. ápr. 4. 17:01
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Hát az árak felmentek, a két kiló alatti béreket is ugyanúgy 16%-kal adóztatják, mint az afelettieket, a tömegközlekedés és a benzin is drágább lett.

Szerintem a kinti életedet ne add fel, ne költözz vissza ide, mert nem biztos, hogy ugyanolyan színvonalon tudnál élni itt, mint ott.

2012. ápr. 4. 18:40
 29/39 anonim ***** válasza:
52%
Nem csak kenyérrel él az ember...
2012. ápr. 4. 18:55
 30/39 anonim ***** válasza:
24%
Rosszkedvűek, de én nem tapasztalom ezt ilyne mértékban...szerintem a neten rosszkedvűek. Élőben nem.Vag yitt nem. Talán a pestiek...
2012. ápr. 4. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!