Sajnos évek ota nem voltam otthon, hamarosan hazamegyek- 5
szoban tudnatok nekem jellemezni, milyen most otthon?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Régen voltam otthon, persze figyelemmel kovetem az eseményeket, de a hirekbol nem mindig "jon le" a kozhangulat, az, hogy hogyan élnek az emberek, hogyan élik meg mindennapjaikat- pénzugyi, munkaugyi, egyéb téren. Kacérkodom azon gondolattal is, hogy végleg hazamegyek egy napon, ezért volnék kivancsi- Ti, akik " belulrol" lattok mindent, hogyan érzékelitek az otthoni helyzetet, létet. Szoval- lennétek oly kedvesek, egy 5 szoban ( jelzokkel) értékelni, leirni milyen " otthon"? :)
Az árak az utóbbi 2 év alatt (főleg az elmúlt fél évben) HIHETETLEN mértékben felmentek. Nyugati árak vannak teljese mértékben. Pl.: 350ft/kg alma, 2l űdítő 380ft, 1kg hús 1300ft, 1kg kenyér 250ft, 10dkg sonka 300ft stb stb..
És akkor még a lakáskiadásokról és a ruhákról nem is beszéltem. (A ruha nálunk drágább pl. 20 eurós pólót adnak itt 6500-7000 forintért.
NE GYERE VISSZA!!!
2012. ápr. 4. 14:52
14/39 anonim válasza:
Ja, és a fizetések nem változtak. 100e ft/hó.
2012. ápr. 4. 14:53
15/39 anonim válasza:
De a fizetések is változtak. Aki ezelőtt 5 évvel 100 ezret keresett, most ugyanazért a munkáért ugyanott 80-at.
2012. ápr. 4. 14:58
16/39 anonim válasza:
13-as kihagytad az 50-60 FT-os tojást!
Amióta ennyibe kerül, 1 darabot sem ettünk és így az egyéb ételekről is le kell mondanunk, mint. pl. palacsinta, nokedli stb :((
Kérdező:
Nehogy hazagyere!!!
Én most várok babát és minden nap rámtör a sírás annyira el vagyok keseredve, hogy miből fogja ételre futni.
Ha van eszed, maradsz külföldön!
2012. ápr. 4. 15:04
17/39 anonim válasza:
Nézőpont kérdése. Ha megkérdezed a rokkantnyugdíjast, a diákot, a közmunkást, vagy a minimál bérből éldegélőt ők tuti azt mondják; a helyzet sz@r. Ha annak a szemüvegén keresztül nézzük, kinek eddig is futott a szekér:a helyzet változatlan,a szekér tovább halad, lehet még egy picit jobban is.
Csak a z a kérdés, hogy Te melyik táborba kerülsz,kedves Kérdező :)
2012. ápr. 4. 15:06
18/39 anonim válasza:
Én az USA-ban élek.És többször is hazalátogatunk.A gyerekek minden nyáron nyaralnak a nagyszüleiknél több hetet.Sokszor alig akarnak eljönni.Tökéletesen beszélnek és írnak magyarul , ugyanúgy mint angolul.Összefoglalva , nem bántam meg hogy ide vetett a sors.Eleinte nehéz volt család és barátok nélkül de aztán minden összejött.A gyerekek már itt születtek.
2012. ápr. 4. 15:07
19/39 anonim válasza:
Sokan eléggé pesszimisták, ami érthető. Elég nagy bizonytalanság van sajnos mostanában. Nem tudom, mit dolgoztál kinnt, de: Ha kinnt szakmunkás fizetésből éltél, akkor azt a szinvonalat itthon minimum egy mérnöki diplomával tudod fenntartani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!