Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ebben láttok logikát?

Ti ebben láttok logikát?

Figyelt kérdés

A szüleimet tegezi az első unokatestvérem barátnője, a párom magázza őket. A párom szüleit a párom első unokatestvérének a barátja tegezi én persze magázom őket.

Láttok logikát ott, hogy az unokaöcsétek/húguk barátja/barátnője miért "közelebbi" mint a saját gyerekük párja (akiről tudják, hogy hamarosan eljegyzés lesz)?

Szerintetek?

2012. ápr. 2. 18:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Az ódivatút úgy értettem, hogy a mai mindenki mindenkit tegez trendnek ellentmondva ragaszkodik a régi udvariassági formához.

A tegeződést az idősebb kell hogy felajánlja. Lehet hogy marhára zavarja a szülőket, hogy XY csak úgy letegezi: de nem tartja érdemesnek megemlíteni, hiszen ha a másik azt az elemi udvariasságot sem ismeri, úgysem értené, hogy mi a gond.

2012. ápr. 2. 19:49
 22/23 A kérdező kommentje:

Hát, oké...

Köszönöm a válaszokat, akkor nem keresem a logikát, ott, ahol nincs :)

Én régóta együtt vagyok a párommal 5 éve, az unokatesója párja meg olyan 3 éve van meg.

Nem mondhatnám, hogy nem szeretnek, mindenhova magukkal visznek, kedvesek velem, folyton felpakolnak, csomagolnak nekem.

2012. ápr. 2. 21:33
 23/23 anonim ***** válasza:
Szerintem van logika benne. Az unokatesód barátnője a szüleid számára nem olyan "fontos". Ne érts félre, nem azt mondom, hogy nem szeretik, de nem a gyerekük párja, nekik végül is teljesen mindegy, hogy milyen az a lány, mert nincsenek olyan elvárások vele szemben, mint például a saját lányuk barátjával/vőlegényével. Ha belegondolsz, mint szülő, neked nem lenne tök mindegy, hogy egy számodra "lényegtelen" (megint csak ne érts félre :) ) ember tegez -e vagy magáz? De a gyereked "jövendőbelije" azért már egyből más színben van feltüntetve. Az én párom nem tegezi anyukámat, hiába ajánlotta fel neki. Apukámat és anya férjét is tegezi, de anyunak megköszönte, hogy felajánlotta, de megmondta, hogy nem tudná csak úgy tegezni. Itthon kérdeztem tőle (együtt élünk), hogy ha összeházasodunk akkor is magázni fogja anyukámat? Erre azt mondta, hogy valószínűleg nem, de akkor sem fogja "csak úgy" a keresztnevén hívni. Sok helyen nem divat ez már, de őt így nevelték, ezt szokta meg, nekem meg végül is nem fáj, hogy tegeződik, vagy magázódik -e a szüleimmel, amíg tiszteli őket.
2012. ápr. 4. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!