Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ebben láttok logikát?

Ti ebben láttok logikát?

Figyelt kérdés

A szüleimet tegezi az első unokatestvérem barátnője, a párom magázza őket. A párom szüleit a párom első unokatestvérének a barátja tegezi én persze magázom őket.

Láttok logikát ott, hogy az unokaöcsétek/húguk barátja/barátnője miért "közelebbi" mint a saját gyerekük párja (akiről tudják, hogy hamarosan eljegyzés lesz)?

Szerintetek?

2012. ápr. 2. 18:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem fura. Én is magázom anyósomat és apósomat is,mégse érzem azt,hogy kevésbé lennék "közeli". Gondolom anno ők is magázták a feleségük/férjük szüleit. Nekem az lenne fura,ha úgy kellene köszönöm az anyósomnak hogy szia. Ahogy látom,egyesek szerint ez ódivatú,de nekem akkor is ez a természetes,és soha nem is agyaltam rajta,hogy ugyan miért nem is tegezhetem. Sőt,ettől a magázástól úgy érzem,hogy jobban kitudom mutatni az irántuk érzett tiszteletem,hiszen a magázódás arra is jó.

Nem kellene,hogy ettől úgy érezd,hogy nem vagy annyira "közeli".

2012. ápr. 2. 18:25
 12/23 anonim ***** válasza:
Értelek. hát mondd meg a szüleidnek, ajánlják fel a párodnak a tegezést. Én is így tettem.
2012. ápr. 2. 18:25
 13/23 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar, hogy magáznom kell, csak kicsit furcsálom, hogy én magázom, ő (párom unokatesojanak a párja) meg tegezi
2012. ápr. 2. 18:27
 14/23 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van.

A párom szüleit páromnak minden barátja, testvérének minden barátja tegezi, én, és a testvérének a házastársa pedig magázzuk. Ja, mi is házasok vagyunk már régóta.

Pedig itt még csak nem is rokonról van szó, hanem a gyerekeik barátjairól.

Nem tudom, elvi kérdés lehet. Azt hiszik biztos, hogy ezzel vívják ki a tiszteletet, hogy magáztatják velünk magukat. Pedig mással kellene.

2012. ápr. 2. 18:30
 15/23 anonim ***** válasza:
És az unokatestvér párja mióta a család része? Nem lehet, hogy ő is idővel "érdemelte ki", hogy tegezhesse a párod szüleit? Vagy nem vagy nekik szimpatikus... Nem tudom. Ha másnak megengedték, csak neked nem, akkor ebből nekem az jönne le, hogy téged nem tekintenek méltónak rá...
2012. ápr. 2. 18:38
 16/23 anonim ***** válasza:

nem.

Most képzeld, hogy az unokatesómat magázom, mert apámmal egyidős. Unokatesóm anyját és nagyanyját tegezem!!! Előbbi a keresztanyám, utóbbi az én nagymamám is. Jó, mi?

2012. ápr. 2. 18:39
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem értem én sem a logikát. A férjem szüleit én sem tegezhettem, pedig 2 unoka is van. De mindenki már tegezheti őket. Volt rokon, aki szóvá is tette nekik, erre csak annyit mondtak, hogy nekik ez igy jó. Engem meg már nem érdekel. Meg lehet mondani a véleményem magázva is, meg tegezve is. Ez legyen a legnagyobb gondom velük.
2012. ápr. 2. 18:43
 18/23 anonim ***** válasza:

Nálunk szüleimet unokatestvérek, testvéreim barátnői mind tegezték, tegezik, eszükbe nem jutott soha, hogy magázódjanak (amikor egy 14 éves lány kapásból letegezi anyámat, azért az furcsa). Barátom következetesen magázódik, ahogy apukám is magázza anyukám szüleit (anyukám tegezi apu szüleit). Én tegezem barátom anyukáját.

Ez részben neveltetés kérdése: ha olyan családból jött, ahol mindenkinél az első a tegeződés, akkor ezt a mintát követi. Ha tiszteletteljesebbnek érzi a magázódást, mert a szülők csak a közeli rokonokat és barátokat tegezik, akkor ő is magázódással fog indítani. Ez nem ódivatúság kérdése, szerintem. Apukám példájánál maradva: őt tegezték nagyszüleim (nagypapám él már csak), holott ő magázódott, de kissé enyhítve, "Feri bácsinak", meg "Éva néninek" szólította őket. Azt mondja, ezt ő így szokta meg, olyan családból származik, ahol az idősek iránti tiszteletet így szokás megadni, akkor is, ha felajánlják a tegezést. Anyu azért tegez, mert neki is felajánlották, ő meg elfogadta.

És ez a másik: ha felajánlják a tegezést, el lehet fogadni. Nekem is felajánlotta barátom anyukája, elfogadtam, bár zavaró kicsit, de megértem, hogy nem szeretné a magázódást. Nálunk szüleim megkövetelik a magázódást, ezért barátomnak "nincs esélye tegezni", mert udvarias. Ha eleve tegeződéssel nyitott volna, most tegezné őket, hiszen udvariatlanság ilyenért megszólni a másikat.

Nálatok ha téged zavar a magázódás, kérd meg szüleidet, ajánlják fel a tegezést. Lehet, ennk hatására a párod is szól az ő szüleinek, hogy nehogy már ilyen vaskalaposak legyenek, hogy mindenki tegeződik, csak a leendő menyüket magázzák.

2012. ápr. 2. 18:44
 19/23 anonim ***** válasza:
Azért, mert gondolom alapból nem helló,szia, hanem jó napot kívánok volt a köszöntés
2012. ápr. 2. 18:45
 20/23 anonim ***** válasza:

Nekem anyukám magázza a saját apukáját, én meg tegezem. Nekem ez sokkal furcsább.

Nekem csak a nagypapám, neki az apukája, ő csókolommal köszön neki, én sziával.

2012. ápr. 2. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!