Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak anyámmal?

Mit csináljak anyámmal?

Figyelt kérdés
Szeretném végre a saját életemet élni a párommal, de nem tudom, hogy anyámmal mit kezdjek. Arról van szó, hogy egyedül semmit sem tud megcsinálni. Sorolom. Nem tud egy égőt kicserélni. Nem tud megírni egy csekket. Vettem neki egy éve egy mobiltelefont, nem tudja használni. Nem tud felvenni a számlájáról pénzt, nem tud vele fizetni. Tavaly novemberben tönkrement a sütőnk, vettem egy újat, nem tudja használni. Életében nem használt mosógépet, mert mert nem tudja hogyan kell. Tönkrement a tévé, az újat nem tudja bekapcsolni. Mindent apám csinált helyette, de ő két éve meghalt. Azóta folyamatosan azzal megy az időm, hogy tanítom, de semmit sem jegyzett meg. Leírtam, hogyan kell a gépeket használni, de semmi eredménye. Így nem is merek abba belegondolni, hogy én elköltözzek itthonról. De már kezd nagyon elegem lenni a helyzetből. Múltkor beszéltem ismerősökkel, hogy ők hogyan élték meg a szétköltözést. Mindegyik azt mondja, semmi probléma nem volt, azóta is beszélnek majdnem naponta skypon. Az én anyám még azt sem tudja, mi az a számítógép nemhogy skyp. Én próbálom neki tanítani, de nem is érdekli, úgyhogy nem jegyez meg semmit. Most mit csináljak, kényszerítsem a tanulásra? Tudom, hogy amikor még fiatalabb volt, ezek a dolgok nem voltak, de most már vannak, és nem tudom, hogyan vegyem rá, hogy haladjon a korral. Ha apám meg tudta ezeket tanulni, akkor ő miért nem? Én 34 vagyok, ő 67.

2012. márc. 30. 13:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az egyik barátnőm apukája volt ilyen. A dolog hátterében annyi állt, hogy nem akart egyedül maradni (özvegyen, 65 évesen) és féltette a lányát. Amikor a barátnőm elköltözött, képes volt olyandolgokat csinálni, hogy pl. a mikró helyett a gázra tette fel melegedni az ebédet, természetesen a műanyag edényban. A sokadik ilyen húzás után (nyilvánvaló volt, hogy csak megjátsza a hülyét), a barátnőm és a férje vitt neki egy csomó prospektust idősek otthonáról és megmondták neki, hogy ha ennyire nem képes ellátni magát, akkor be kell vonulnia egybe. A terv bevált, az apuka ugyanis egy héttel később már profin kezelte az összes háztartási gépet, sőt megtanult e-mailt is írni... :)

Valószínűleg egy kis "látványos szenvedés" után anyukád is belerázódna a dolgokba.

2012. márc. 30. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!