Mit csináljak anyámmal?
Figyelt kérdés
Szeretném végre a saját életemet élni a párommal, de nem tudom, hogy anyámmal mit kezdjek. Arról van szó, hogy egyedül semmit sem tud megcsinálni. Sorolom. Nem tud egy égőt kicserélni. Nem tud megírni egy csekket. Vettem neki egy éve egy mobiltelefont, nem tudja használni. Nem tud felvenni a számlájáról pénzt, nem tud vele fizetni. Tavaly novemberben tönkrement a sütőnk, vettem egy újat, nem tudja használni. Életében nem használt mosógépet, mert mert nem tudja hogyan kell. Tönkrement a tévé, az újat nem tudja bekapcsolni. Mindent apám csinált helyette, de ő két éve meghalt. Azóta folyamatosan azzal megy az időm, hogy tanítom, de semmit sem jegyzett meg. Leírtam, hogyan kell a gépeket használni, de semmi eredménye. Így nem is merek abba belegondolni, hogy én elköltözzek itthonról. De már kezd nagyon elegem lenni a helyzetből. Múltkor beszéltem ismerősökkel, hogy ők hogyan élték meg a szétköltözést. Mindegyik azt mondja, semmi probléma nem volt, azóta is beszélnek majdnem naponta skypon. Az én anyám még azt sem tudja, mi az a számítógép nemhogy skyp. Én próbálom neki tanítani, de nem is érdekli, úgyhogy nem jegyez meg semmit. Most mit csináljak, kényszerítsem a tanulásra? Tudom, hogy amikor még fiatalabb volt, ezek a dolgok nem voltak, de most már vannak, és nem tudom, hogyan vegyem rá, hogy haladjon a korral. Ha apám meg tudta ezeket tanulni, akkor ő miért nem? Én 34 vagyok, ő 67.2012. márc. 30. 13:06
1/11 Sn0wf0x válasza:
Azért mert nincs rákényszerülve. Ha elköltözöl rá lesz. Nem fogja egyik napról a másikra megtanulni, de fejlődni fog, ne aggódj. Ha nem költözöl messzire nézz rá két naponta a biztonság kedvéért. Ha testileg és mentálisan egészséges, nem lesz baj, ne aggódj!
2/11 anonim válasza:
Sokat nem tehetsz, mint hogy még egyszer átnézed a leírtakat, elég érthetően van-e elmagyarázva, hogy mi hogy működik. Ha igen, otthagyod, majd csak elboldogul velük. Csekket kitölteni nem tud? Villanykörtét becsavarni? Mosógépet elindítani? Szomorú.. Vagy direkt csinálja, vagy tényleg ennyire visszamaradott. 8 általánosa megvan?
3/11 anonim válasza:
nem lehet nem is akarja megtanulni..? mert tudja,hogy akkor nem fogsz elköltözni tőle
4/11 A kérdező kommentje:
3. Én is erre gondoltam, hogy nem akarja. De nem merem megkockáztatni, hogy egyedül hagyom, mert még magára gyújtja a házat.
2012. márc. 30. 13:26
5/11 A kérdező kommentje:
2. Érettségije van. Adminisztrátorként ment nyugdíjba. Ezért nem értem, hogy miért nem képes bármit megtanulni.
2012. márc. 30. 13:27
6/11 anonim válasza:
Ez is egy kellemes manipuláció. Inkább még feneket törölni is elfelejt, csak a gyermeke ne költözzön el. Ha csak nincs szellemi betegsége, akkor biztos vagyok benne, hogy direkt csinálja. Az én nagymamám 86 éves, kezeli a TV-t, UPC-t, mobilozik. Szóval csak akarat kérdése.
7/11 anonim válasza:
Anyád nagyon kényelmes. Ki volt nyalva a segge egész életében és ezt továbbra is elvárja, csak már tőled, apád helyett. Ha nem leszel vele szemben következetes akkor a nyakadon marad és élhettek ketten együtt boldogan. Ha rá lesz kényszerítve, megcsinál mindent.
8/11 anonim válasza:
ne haragudj, de jót nevettem ezen. Szerintem csak fél, hogy egyedül marad, mivel meghalt már az apukád és nem szeretné, hogy te is elmenj tőle. Nem tudom, hogy férfi vagy, nő vagy, de a fiús anyukák meg még jobban szoktak ragaszkodni a gyerekükhöz, főleg ha egyke. Ha otthagyod, nem lesz semmi baja, mindent meg fog tudni csinálni, kivéve ha tényleg értelmi fogyatékos. Egyébként az öregedéssel gyakran jár a szellemi képesség csökkenése. Ha ez mind igaz, amit leírtál, nem ártana elvinned egy pszichológushoz. ő tud direkt tesztet csinálni, hogy romlanak-e a képességei.
9/11 anonim válasza:
pedig mostmár egyértelmű hogy nem is akarja. ha jól gondolom ráadásul egyke is vagy,így pláne nem akarja,hogy "elhagyd"
beszélj vele,hogy elszeretnél már költözni,stb-de majd gyakran mész meglátogatni! hidd el nem lesz semmi baja
10/11 A kérdező kommentje:
Szerintem is attól fél, hogy egyedül marad. DE nem megyek a világ másik felére, 30 km-re költöznék. Arról meg nem én tehetek, hogy nincsenek barátai, mert nem kíváncsi másokra.
Aki kérdezte nő vagyok.
2012. márc. 30. 13:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!