Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy beszéljek anyámmal? Rám...

Hogy beszéljek anyámmal? Rám akarja erőltetni a saját stílusát.17L

Figyelt kérdés

Szóval 17éves lány vagyok, és főként csőnadrágokat hordok, vagy egyenesszárút, de passzentost. Ezekben érzem jól magam. Anyával mégis folyton azon megy a vita, hogy ő önkényesen megvesz olyan nadrágokat ami ha kicsit is, de lóg rajtam, idétlenül áll, nem érzem benne jól magam, és én vagyok a hálátlan, bunkó gyerek ha nem veszem fel..Sovány vagyok amúgy is, a nagyobb nadrág mégjobban kiemeli, és egyszerűen előnytelenül áll..

Miért kéne olyat hordanom amiben nem érzem jól magam?:S Egyébként csinosan öltözködöm, nőiesen, slamposnak érzem magam egy bő nadrágban:S És ő mindig aztmondja hogy de pont jó rám, meg hogy fél centi miatt ne problémázzak. De az a fél centi az 3-4..

Tényleg velem van a baj, meg bunkó, hogy a saját ízlésem szerint szeretnék öltözködni?

17L

2012. febr. 22. 20:34
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Ne izgasd magad, neked van igazad. De vannak, akik mindenkinek vásárolnának valamit. Inget, pulóvert, nadrágot. Természetesen olyant, ami nekik tetszik. A megajándékozott meg legyen hálás azért, amit kap. Anyám is ilyen volt, a nővérem is, most meg a feleségem is. Mindíg kapok valamit ünnepre, évfordulóra, ami aztán megy a lomtárba. De ez nem befolyásolja őket.
2012. febr. 22. 20:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám mindíg barna és, már bocsánat "foszöld" ruhákat vett nekem. Elviszed az új farmerodat egy varrónőhöz és megkérdezed mennyiért venné be. Ennyi. Valószínűleg olcsóbban megúszod, mintha új farmert vennél!
2012. febr. 23. 13:53
 3/6 anonim ***** válasza:
37%
Amit kapsz tőle és nem tetszik, vedd fel otthonra, vagy ha vele mégy valahova. (Már ha nem lehet vele megbeszélni, hogy olyat vegyen, amit jobban ki tudsz használni.)
2012. márc. 4. 17:42
 4/6 anonim válasza:
100%
Höhh te még a jobbik eset vagy nekem fiú létemre rózsaszín pólót vett xD
2012. márc. 11. 07:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fölösleges ezen agyalnod, ha anyukád olyan típus, akkor 40 éves korodban is meg akarja majd mondani, hogy mibe járj.

Enyém is ilyen, mai napig meg akarja szabni az öltözködési, viselkedési stílusomat. Mindent fikáz, ami nekem tetszik. Nem azért, mert rossz, hanem azért, mert az nekem tetszik, és nem neki.

Hajamat is befestettem, és azt mondta rá, hogy csúnya. Csak azért, mert neki az eredeti jobban tetszik.

Szerintem is is lehet a háttérben, hogy nem akarják elfogadni azt, hogy a gyerekük kezd felnőni. A szülő akármit mond a gyerekének, az úgy van. És ahogy ez a gyerek elkezd nőni, elkezd saját személyiséggel, elképzelésekkel, stílussal rendelkezni, az nem tetszik nekik.

Esetleg azt megcsinálhatod, hogy elviszed a nacikat, és magadra igazíttatod. Én is ezt csináltam anno. :) Kaptam kajára pénzt, és inkább nem ettem egy hétig suliban, de pénteken már rohantam a ruhával a varrónőhöz. (általában nadrág) Anyunak persze nem mondtam el, csak amikor már kész volt. :P

24/n

2012. máj. 9. 16:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolónak igaza van,

41 éves vagyok, a mai napig hiába mondom anyámnak, hogy ne vegyen nekem ruhát. Így nőttem fel amúgy, hogy a büdös életbe nem vitt el boltba, egyszer csak minden ruhám a szekrényben termett és kötelező volt hordanom. És nagyjából mindent utáltam is.

Manapság is vásárol, és a legrosszabb, hogy amikor mondom, hogy nem tetszik, érzelmi zsarolásba kezd (ebben profi, általában hat is másnál)

Most éppen haragban vagyunk és nem is tudom, mi lesz a megoldása ennek, mert hétvégén amikor vendégségben voltunk náluk, pingpongozás közben láttam, hogy a telefonomat bújja az újsütetű pasijával, illetve a telómon tárolt fotókat nézegetik - meg sem kérdezte, hogy kézbe veheti-e, belenézhet-e, esetleg van-e rajta cikis fotó...eszébe sem jutott volna, hogy az az én magántulajdonom. És mivel voltak rajta meztelen képeink, elég kényelmetlenül érint, hogy még oda is hívta a pasiját és együtt nézegették. Azután, amikor kiakadtam, még neki állt feljebb, és természetesen nekiállt az érzelmi zsarolásnak.

Amúgy roppant erőszakos ember az anyám, nagyjából mindenki *** rajta kívül.

2012. máj. 9. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!