Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az óvónőknek van munka után...

Az óvónőknek van munka után türelmük a saját gyerekeikhez még?

Figyelt kérdés

HA ez a munkád, vagy van ilyen ismerősöd, mi a tapasztalat? Szeretnék óvónő lenni, mert szeretem a gyerekeket de nem szeretném, ha annyira leszívna a munkám, h aztán a saját gyerekeimmel majd(ha lesznek) ne legyen elég energiám foglalkozni

köszi

2012. febr. 15. 16:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az óvónők hivatása olyan, amire születni kell. Én biztos nem lennék, pedig van gyerekem, de néha elég ez az egy is. Ráadásul idegen gyerekekkel kell végtelenül türelmesnek és következetesnek lenni, ami nagyon nehéz. Biztos az óvónőknek is vannak rossz napjaik, de az az igazi óvónő, akinek végtelen türelme van a gyerekekhez. Mielőtt emellett döntesz, javaslom, hogy próbálj ismerősök, rokonok gyerekeire vigyázni és akkor meglátod, hogy tényleg neked találták-e ki ezt a munkát vagy sem.
2012. febr. 15. 17:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én óvónő vagyok, bár nem Magyarországon, de szerintem ez nem számít.

Nekem ugyanúgy van türelmem utána a gyerekemmel lenni, bár hallottam már olyat, hogy megy haza, és folytatódik...

Szerintem hozzáállás kérdése, és tudni kell, hogy az a munka, az pedig a magánéleted!

Sok sikert!

2012. febr. 15. 17:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy érzem, ehhez a munkához érzelmileg felnőttnek kell lenni és mindenkit magad elé helyezni bizonyos mértékben. Ha gyereket szülsz akkor azt vállalod fel, hogy mindig, és tényleg mindig, legyen bármi, foglalkozol és türelemmel viseltetsz a gyermeked felé.

Ha óvónőségre vállalkozol, akkor azt vállalod fel, hogy magáért a GYERMEKÉRT élsz, mindegy, hogy az kinek a gyermeke. És a gyermek mindenek felett álló érdeke védelmében létezel, dolgozol. Az óvónői munka lényege nem a sok vers tanítása meg a barkácsolás, hanem az Életre való nevelés. A gyerekek személyisége kb. 6 éves korra kifejlődik, és az otthonról hozott dolgokon még alakít egy nagyot az óvodai nevelés (vagy előtte még a bölcsődei nevelés), ahol Te vagy a példa.

Szívből kell csinálni, mint egy világhírű énekesnek az éneket, egy színésznek a színészetet, mert ha pedagógus leszel akkor nem csak arra a heti 5 napra, hanem egész hátralévő életedre. A buszmegállóban, a wc-n, a boltban.

Egy egész lelket kíván, de ha felnőtt az a lélek, akkor szerintem minden további nélkül belefér egy gyerek, sőt egy nyűgös férj is. :)

Remélem tudtam segíteni.

23N óvónéni és jövőbeli édesanya

2012. febr. 15. 19:12
 4/6 anonim válasza:
Előzőnek: ez szép volt amit írtál.
2012. márc. 6. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Köszönöm, csak leírtam a hivatásomról az érzéseim. :) Szerintem nagyon sokszínű szakma, csak elhelyezkedni lehetetlen. :(

Előző előtti

2012. márc. 7. 08:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. máj. 9. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!