Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek adod át hamarabb a...

Kinek adod át hamarabb a helyedet ha tömeg közlekedsz, terhes nőnek, aki kisgyerekkel van, vagy idős embernek?

Figyelt kérdés

2012. márc. 29. 15:36
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Az időseknek nem csak azért adjuk át a helyet, mert nem bírnak állni, hanem azért is, mert a csontsűrűségük általában elég alacsony, gyengék, nem tudnak már úgy kapaszkodni, tehát ha hirtelen történik valami (fékez, hirtelen kanyarodik, akármi), akkor inkább el fog esni, mint egy erős felnőtt, és valószínűbb, hogy összetöri magát. A terhes nőknek sem csak azért adjuk át a helyet, mert fáradt, hanem mert ha áll nagyobb eséllyel esik el, veszti el az egyensúlyát, szédül meg, és akkor megütheti a hasát.

Ha választanom kéne talán a terhes nőnek adnám át a helyet, de nem azért, mert kisgyerekkel van, hanem mert terhes. De egyébként a terheseknek és az időseknek is átadom, kivéve ha én sem vagyok jól.

Ha pedig valaki a külső ülésen ül a kettes ülésen, vagy a néni a táskáját is utaztatja, akkor kinyitom a számat, és kedvesen megkérem, hogy hadd üljek le én is, eddig mindig bevált, megpróbálhatnátok ti is kinyitni a szátokat puffogás helyett.

2012. jún. 8. 19:00
 42/49 Lilla73 ***** válasza:

Mármint konkrét esetről kérdezed? Egy időben volt ott terhes nő, kisgyerekes és idős ember? (És a végén mi lett, egymás ölébe ültek?) Én bárkinek átadom, bármikor, ha látom, hogy rászorul. Még terhes cigány nőnek is. Mit kell ezen gondolkozni?

Amikor terhes voltam, akkor fiatal fiúk, nagyon idős emberek, középkorú nők és férfiak mindig átadták a helyüket. Nem volt okom panaszra. Az egyetlen korosztály akik le se szarják a többieket azok a kb. 18-30 év közötti fiatal csajok. Fülhallgató be, ablakon kinéz, majd pont ő adja át a helyét. Az ilyenek mondják majd idős korukban, hogy "bezzeg az én időmben"!

2012. nov. 12. 18:18
 43/49 anonim ***** válasza:
100%

"Az egyetlen korosztály akik le se szarják a többieket azok a kb. 18-30 év közötti fiatal csajok. Fülhallgató be, ablakon kinéz, majd pont ő adja át a helyét."

én is fülhallgatóval szoktam kibámulni az ablakon, mert hazafelé menet általában fáradt vagyok, és jólesik némi kikapcsolódás, meg nem akarom azt hallgatni, hogy a mögöttem ülő mit szövegel a mobiljába félórán át. ha megkérnek, hogy adjam át a helyet, akkor átadom, de nem fogom minden megállóban a nyakamat nyújtogatva lesni, hogy mikor méltóztatod felvonszolni habtestedet a buszra.

2012. nov. 13. 16:27
 44/49 anonim ***** válasza:

"Az egyetlen korosztály akik le se szarják a többieket azok a kb. 18-30 év közötti fiatal csajok."

Szerintem az a minimum udvariasság, hogy ha valakinek át kell adnia a helyét, akkor az lehetőleg egy fiatal férfi legyen. Nyilván nem megoldható minden esetben, de érdekes módon 11 év mindennapos buszozás (távolsági és helyi járatok) után én azt látom, hogy 80%-ban nők adják át a helyet, a férfiak meg vígan ülnek tovább.

Másrészt naponta durván két órát utazom, tehát vagy olvasok, vagy zenét, esetleg rádióműsorokat hallgatok. Szeretem kihasználni azt a kis időt is, nem fogok ülni a totál zajban, mert esetleg valaki akar valamit tőlem.

2012. nov. 13. 21:04
 45/49 Lilla73 ***** válasza:
0%

# 43/44

Remélem még nem vállalsz gyereket, de ha mégis akkor csupa hozzád hasonlóval utazz majd együtt. A legjobb, ha simán kihalsz és akkor nem adod át a stílusodat az utódjaidnak. Bunkó, alpári vagy. És ha még "nő" is, akkor triplán gratulálok. Én igen is minden megállónál megnézem, hogy nincs-e valaki aki jobban rászorul arra, hogy üljön a járművön. Ez alap. Gondolom amikor neveltek volna a szüleid, már akkor is a füledhez nőtt a fülhallgató.

2013. júl. 17. 10:06
 46/49 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, nem értem a problémádat. Megfájdul az ember szája, ha normálisan meg kell kérnie valakit, hogy legyen szíves, adja át a helyét? Mit kell így hisztériázni azok, ha a másik ember nem azzal van elfoglalva hogy esetleg valakinek van-e valami baja? Nem bírom az ilyen fontoskodó embereket. Vagy akkor mi van, ha valakin nem látszik, hogy le kellene ülnie, mert beteg vagy éppen csak rosszul érzi magát?
2013. júl. 17. 12:46
 47/49 anonim ***** válasza:
Lilla! A lepontozást elfelejtetted :) Puszil: a bunkó
2013. júl. 21. 16:41
 48/49 Lilla73 ***** válasza:
0%

# 46/47

Te vetted magadra amit írtam. Valószínűleg nem véletlen. Én csak leírtam a tapasztalatomat. Nagyon jó terhességem volt szerencsére. De van aki vizesedik, vérnyomásproblémái vannak, ingadozik a cukra, esetleg görcsöl, szédül, plusz 10 kilókat cipel. Majd meglátod, ha odajutsz. És még ő sem várja el, hogy ha épp szenvedsz akkor átadd neki a helyed. Ha például gipszbe van a lábad, vagy éjszakáztál. Láttál te már kismamát pattogni, hogy igen is add át a helyed? Aki jól van, annak jól esik, hogy észreveszik és méltányolják a helyzetét. Aki meg rászorul az sem tőled fogja várni, mert mire te észreveszed addigra már rég ül. Vagy tán meg is szül :-). Empátia. Szóval nőj fel végre.

2013. aug. 25. 10:32
 49/49 Lilla73 ***** válasza:

# 47/48

Egyébként nem pontozlak le. Azt sem vennéd magadra. Akkor meg minek?

2013. aug. 25. 10:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!