Kinek adod át hamarabb a helyedet ha tömeg közlekedsz, terhes nőnek, aki kisgyerekkel van, vagy idős embernek?
Én is a terhes nőnek adnám át.
Nekem mikor 12 éves voltam és el volt törve a lábam (járó gipsz, előtte fekvő és mankó) simán nézték, hogy 35 percig állok a buszon.... sajna muszáj volt suliba menjek így, mert évet kellett volna ismételjek. Amúgy nem sima törés, hanem műtét. Egyszer véletlen mikor nagyot kanyarodott a busz és megtántorodtam ráléptem valaki lábára, na azt a csúnyán nézést...
Belevenném még a gipszes lábú gyereket.
Terhes nő? Gipszes lábú gyerek? Idős ember? Kisgyerek?
ez olyan h.lye kérdés, mint hogy kit mentenél ki az égő házból...mindenki a saját élethelyzetébe gondol bele és úgy dönt. Erről árulkodnak a válaszok is.
Esetleg még a lábtöröttet is be lehetett volna írni a kérdésbe, aki gipsszel közlekedik, vagy a vak útitársat.
De az ember jobb, ha le sem ül...
Én vérvételről mentem haza, amikor egy idős "hölgy" rámrikácsolt, hogy adjam át a helyem. Átadtam. Két megállóval később elájultam. Szerencsére sokan odaugrottak, segítettek.
Persze, tudom: miért nem taxival vagy kocsival mentem vért adni. Mindenbe bele lehet kötni.
Aki nem úgy áll oda, hogy "ez neki jár", annak szívesen átadom.
17:19essel egyet értek! Én is úgy adom át a helyet ahogy az illető a dolgokhoz áll, borzasztó sok idős úgy mond "macskás" nénivel találkoztam már buszon akinek nincs jobb dolga csak az ha másokat cseszegetni tud. Egyszer a villamoson ültem és az előttem lévő ülés szabad volt, felszállt egy néni és követelőzően elkezdett velem kiabálni h én azonnal adjam át a helyet. Kérdeztem h miért, ha van máshol is hely? Erre az volt a válasz hogy CSAK! Neki ez a hely kell, ő itt szokott ülni. Hát ne haragudjatok meg, de egy ilyen embernek kifogja átadni a helyét ha így áll hozzá a másik emberhez??? Közöltem vele h márpedig most nem itt fog ülni, hagyjon engem békén, üljön máshova.
Aztán történt olyan is hogy párommal jöttünk haza a kemény fizikai munkából, este 10 körül. Leültünk egy dupla helyre, erre egy c betűs asszonyság elkezdte mondani a magáét h Jajj, terhes nőnek nem adják át a helyet, mekkora köcsög bunkók ezek.. nézd má' józsi! Kb ezt csinálta 10 percig. Mi már csak azért sem álltunk fel, mert a büdös életbe nem dolgozott annyit mint mi aznap, ráadásul nem is volt hasa, szóval valószínűleg kitalálta h ő terhes, de ha nem, akkor se lehetett több 2 hónaposnál. Szóval az ilyenek megérdemlik h álljanak...
Hamarabb? Talán a terhes nőnek. Én buszozok,tudom milyen rossz az,ha hirtelen fékez. Ilyen esetben még a hasát is beütheti,vagy nekilökhetik valaminek. Utána az idős embernek,de én is csak abban az esetben,ha nem az a házsártos típus,és nem az a fajta,aki a piacon/utcasarkon órákat pletyizik,de a buszon nem tud állni 15-30 percet.
Utána jön a kisgyerekes,a három közül szerintem ők bírják a legjobban az állást.
Mondjuk ha a >50 évesek körében kutatást végzünk, hogy vajon hajlandó lenne-e csak egyszer belülre ülni, hogy a kettesbe más is elférjen, vagy elvenné-e a táskáját esetleg, abban az esetben, ha egy terhes nő állna mellette, gyanítom, hogy legalább a 60%uk nem tenné meg:)
Én mindig ugyanabban az időben járok a busszal. Általában ugyanazok az arcok vannak mindig, ezért az idős nénik nagy részének nem adom át a helyet, mivel én is fél órákat állok a táskájuk mellett.
És nem, nem fogok könyörögni, hogy leülhessek a buszon, mert én még FIZETTEM is a bérletért.
A terhes nőnél attól függ mennyire terhes, mert egy 3 hónapos nyilván tud állni.
Nekem pl térdproblémáim vannak, 18 évesen, de konkrétan senki le sem szarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!