Önzőnek tartom anyukám. Csak én gondolom így?
Beszélgettünk arról,hogy majd úgy egy év múlva majd össze akarok költözni a barátommal és aztán majd jöhet a baba is.
Erre anyukám totál kiakadt,hogy ekkora adósságunk van és én gyereket akarok,meg még a barátomat is ideköltöztetni. Mondtam h tévedés mert akkor elköltöznék. Erre meg neki állt mondani hogy ez felelőtlenség,meg hogy mennyi adósságunk van,várhatnák amíg jobb lesz a helyzet,stb...
De csak neki van adóssága(lakáshitel,személyi kölcsön,provident),és már 4 éve ez a helyzet nem változott semmi. Ha arra várok h otthon jobb legyen a helyzet és elköltözzek akkor leszek vagy 30 éves ha nem több. Olyan önzőnek tartom anyukám,vissza akar fogni,mert egyedül nem tudom hogyan tudná fenn tartani a lakást és miből élne. Viszont ha elköltözök én már nem tudom tovább anyagilag támogatni,nekem is meglenne a magam élete,kiadásai
Na álljon már meg a menet. Az édesanyja a saját felelőtlenségének köszönhette, hogy ennyi hitele van. Vegyél el a feje felől a házat, és menjen albérletbe. Azt még kilehet fizetni.Most bárki mondhatná, hogy a testvér miatt lett a hitel felvéve, de azt igazság az, hogy nem volt ez sem kötelező. A testvér kereshetett volna albérletet, akár többedmagával, ami havi 30-40-ből kijött volna, és nem rögtön nagyobb lakást venni, ha egy gyerek ideiglenesen hazaköltözik. Mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Az anyja sem tehette fel arra az életét, hogy a kisebbik csemetéje hazaadja 30 éves koráig a fizetését. Miért ne mehetne külön életet élni a kérdező, ha nem az ő hibája, hogy ilyen helyzetbe került az anyukája? Az ő élete miért menjen tönkre?
Szerintem költözz össze a barátoddal az anyukád meg felnőtt ember módjára oldja meg a saját hibájából sz.arrá alakult életét.
1 plussz fél szobás a lakás,amíg tesóm itthon lakott akkor anyukám az előszobában aludt ilyen fotel ágyon.. most h elköltözött már télen a fél szobába vagyunk h ne kelljen fűteni a nagyot.
felvetettem már neki én is az albérlőket de nem bízik benne,fél h nem e lesz több kára belőle mint haszna. Pl h több viz elfogy,több gáz, nem fizetnek rendesen,stb..
Véleményem szerint az első lépés az kellene hogy legyen,hogy leültök 3-an (anyukád,nővéred és Te) megbeszélni a dolgokat. Felnőtt emberek vagytok,ezt meg kellene tudni beszélni. Elmondod,Te mit szeretnél,elmondod a nővérednek,hogy anno miatta vett fel anyukád hitelt,így örülnél,ha havi 1 étolajnál és lisztnél kicsit többet segítene. Érthető,hogy neki is van családja,de ne várja el,hogy mindent neked kelljen megoldani. Értesd meg anyukáddal,hogy felnőtt vagy,és szeretnéd a saját életed élni,családot alapítani.
Ezután (szerintem) nézzétek meg,hogyan lehetne a hitelekből kilábalni. Mennyi bevétel van,mennyi kiadás,min lehet spórolni.Megbeszélhetnétek,hogy hol Te,hol a nővéred visz ebédet anyukádnak,így neki arra költenie nem kellene.Én biztos nem tudnám anyagi bizonytalanságban otthagyni őt, azzal hogy "old meg,ahogy tudod". A Te álláspontod is érthető,és abból a szempontból önző anyukád,hogy nem érti meg a vágyaidat,de azért nem mindenért csak ő a hibás. Gondolom aggódik,hogy ha Te elköltözöl,akkor kiesik a Te jövedelmed.
Tudnék még egy megoldást,de mivel írtad,hogy a párod nem akar hozzátok költözni,így ez kiesik.
Hmm, ha te is, anyukád is dolgozik, nővéred is, akkor valamit nagyon rosszul csináltatok, ha se a számlákat, se a hiteleket nem sikerült fizetni.
Talán a kezdbe kéne venni a helyzetet, megmondani tesódnak, hogy x összeggel ő is segítsen, egyelőre ő se az újabb gyereket tervezze.
Írjátok össze mennyi a bevételetek, mennyi a kiadás. Pluszban vagy mínuszban lesztek?
Össze kell fognotok mindannyiotoknak legalább rövidtávon, és nem (csak) azért hogy anyádat segítsd, hanem azért mert ez mindannyiotok érdeke.
ez aztán a nehéz helyzet. megértelek téged is, anyudat is.
valahogy próbáljátok eladni a lakást, abból kipengetni minden adósságot, és anyud elmehetne albiba, még így is kisebb lenne a kiadása mint ezzel a sok hitellel...
én már a hitelválság előtt megfogadtam, hogy hitelt soha semmire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!