Karrier vagy összeköltözés?
Majdnem 5 éve vagyunk együtt a párommal. Már 3 éve élünk távkapcsolatban, egyetem miatt. (mert mindketten az álmainkat (is) követtük és egyik szak nem volt a másik városban).
Most harmadéves vagyok, idén végzek, nyáron, vagy kora ősszel tervezzük az összeköltözést.
Ez az összeköltözés lemondással jár részemről, mivel ez azt jelenti, hogy nem megyek külföldre továbbtanulni, hanem itthon maradok, munkát keresek és így itthon mesterizek.
Én nem élem meg lemondásnak, nem élem meg kudarcnak ezt a dolgot, de a környezetem annál inkább. Szerintük az kéne legyen az első. De én nem vagyok olyan. Nekem fontosabb a párom és a kapcsolatom, mint X egyetem, vagy a karrierem. Úgy érzem egyrészt itthon is fejlődhetek, másrészt mindig is azt mondtam, ha valaha választanom kell a karrier és a család között a családot fogom választani.
Már 3 év telt el egymás nélkül gyakorlatilag, még kettőre így semmi szükségem. Ti mit gondoltok erről? Már döntöttem, maradok, csak kíváncsi lennék Nektek mi erről a véleményetek, mennétek, vagy maradnátok?
Amikor végeztem a bsc-vel bő 2 éve,akkor voltam olyan hülye hogy visszautasitottam külföldi msc képzést ösztöndijjal és gyakornoki melóval,mert az exem nem jöhetett,nem is akart.Nem tudtam itt hagyni.Elkezdtem meló mellett itt az msc-t.
Rá 1 évre jöttem rá,hogy nem illünk össze,nagyon nem.Szakitottam.
Ezzel 1 éven belül megvolt életem legroszabb és legjobb döntése is.
Sajnos nem sikerült következő éven elnyernem azt a pályázatot,ugyhogy itt végeztem.
Ismerettség,suli nélkül most meg már nem tudok magam kijutni szakmámban dolgozni külföldre.
Verhetem a fejem a falba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!