Karrier vagy összeköltözés?
Majdnem 5 éve vagyunk együtt a párommal. Már 3 éve élünk távkapcsolatban, egyetem miatt. (mert mindketten az álmainkat (is) követtük és egyik szak nem volt a másik városban).
Most harmadéves vagyok, idén végzek, nyáron, vagy kora ősszel tervezzük az összeköltözést.
Ez az összeköltözés lemondással jár részemről, mivel ez azt jelenti, hogy nem megyek külföldre továbbtanulni, hanem itthon maradok, munkát keresek és így itthon mesterizek.
Én nem élem meg lemondásnak, nem élem meg kudarcnak ezt a dolgot, de a környezetem annál inkább. Szerintük az kéne legyen az első. De én nem vagyok olyan. Nekem fontosabb a párom és a kapcsolatom, mint X egyetem, vagy a karrierem. Úgy érzem egyrészt itthon is fejlődhetek, másrészt mindig is azt mondtam, ha valaha választanom kell a karrier és a család között a családot fogom választani.
Már 3 év telt el egymás nélkül gyakorlatilag, még kettőre így semmi szükségem. Ti mit gondoltok erről? Már döntöttem, maradok, csak kíváncsi lennék Nektek mi erről a véleményetek, mennétek, vagy maradnátok?
A párom nem fog vissza, ő abban is benne van, hogy menjek, abban is támogatna.
De évek óta azt várjuk, hogy leteljen ez a 3év és együtt legyünk, csalódás lenne nekem is, neki is, ha elmennék.
Ő nem jöhet velem, még van 3 év egyetem a nyakában.:-S
Hát, én őszintén szólva mennék.
De ezt neked kell érezned, hogy te mit szeretnél csinálni. Ha neked az összeköltözés tényleg fontosabb, akkor tedd azt.
Csak legyél benne nagyon biztos, hogy nem bánod meg később!
Én most azt mondom, bár mentem volna! :(
Szerintem legalább próbáld meg. Külföldön. Legfeljebb hazajössz és kész. Könnyebb onnan hazajönni, mint innen még egyszer lehetőséget kapni és kijutni!
23/N
Úgy érzem, ezt a 3 évet már senki nem adja vissza nekünk...eltelt 3 év az életünkből, fiatalságunkból "fölöslegesen", külön voltunk, pedig együtt is lehettünk volna...Ha bármelyikünkkel is történne valami ezerszer megbánnám ezt a 3 évet, hogy miért nem voltunk együtt, miért volt fontosabb az egyetem.
Úgy érzem még két évet lelkileg nem tudnék elviselni. Nem a bizalom miatt, vagy azért mert félnék, hogy elveszítem a páromat, hanem, mert nagyon rossz érzés az, hogy van és mégsincs...
egy próbát megér, hiszen mivel távkapcsolatban éltek, nem is ismeritek egymást igazán, mert még nem éltetek együtt...
köthettek kompromisszumot, pl együtt mentek külföldre, ha ő végzett, és közösen választotok egy országot. te kimehetsz pár hónappal előbb is, lakást bérelni, munkát keresni stb.
de 100%osan ne add fel az álmaidat senkiért. muszáj kompromisszumot kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!