Karrier vagy összeköltözés?
Majdnem 5 éve vagyunk együtt a párommal. Már 3 éve élünk távkapcsolatban, egyetem miatt. (mert mindketten az álmainkat (is) követtük és egyik szak nem volt a másik városban).
Most harmadéves vagyok, idén végzek, nyáron, vagy kora ősszel tervezzük az összeköltözést.
Ez az összeköltözés lemondással jár részemről, mivel ez azt jelenti, hogy nem megyek külföldre továbbtanulni, hanem itthon maradok, munkát keresek és így itthon mesterizek.
Én nem élem meg lemondásnak, nem élem meg kudarcnak ezt a dolgot, de a környezetem annál inkább. Szerintük az kéne legyen az első. De én nem vagyok olyan. Nekem fontosabb a párom és a kapcsolatom, mint X egyetem, vagy a karrierem. Úgy érzem egyrészt itthon is fejlődhetek, másrészt mindig is azt mondtam, ha valaha választanom kell a karrier és a család között a családot fogom választani.
Már 3 év telt el egymás nélkül gyakorlatilag, még kettőre így semmi szükségem. Ti mit gondoltok erről? Már döntöttem, maradok, csak kíváncsi lennék Nektek mi erről a véleményetek, mennétek, vagy maradnátok?
Ismerjük egymást, laktunk is együtt már korábban. És azért 5 év után nem mondhatom, hogy nem ismerem...
Külföldre a párom nem jöhet ki, az egyetemje miatt. Néhány év múlva meg én már nem akarok kimenni, 3-4 éven belül családot szeretnék, nem akkor keresgélni az utamat külföldön. Tehát az kizárva, hogy együtt menjünk külföldre. Részéről meg nagyon nincs is értelme kijönni.
Látom itt nagyrészt egyetértetek a karrier számlájára...Valahogy én nem tudom a kettőt egy lapon emlegetni...:(
Mivel már döntöttél, nem fogok ellene kampányolni, de a saját tapasztalatomat leírom.
2 éve voltam együtt a barátommal, amikor összeköltöztünk. Fél év alatt rájöttünk, hogy ez nem fog menni. (Hozzáteszem, még mindig szerelmes vagyok belé, és ő is belém, pedig 3 hónapja külön vagyunk, szóval a nagy szerelem nem elég)
Szóval költözettek össze, az a kapcsolat nagy próbája. Ha jól működik, akkor megérte őt választani. Ha nem, akkor még egy év kihagyás után is mehetsz külföldre masterra.
Hidd el, fognak meglepetések érni, az utóbbi 3 évben nem laktatok együtt. Egyetemista korában sokat változik az ember. És sok kapcsolat megy tönkre az egyetem végeztével, főleg ha nem egyszerre végeztek. Külön szakaszban van az életetek, mások a kihívások, problémák, időbeosztás.
Nem egyszerű.
Köszönöm a válaszaitokat. Persze, nyilván abban is van valami amit mondotok.
Őszintén kicsit én is félek attól, hogy mi van, ha egyszer mégsem fog működni, és igen attól is félek, hogy ha jövőben én dolgozom Ő meg tanul, akkor, azt hogy oldjuk meg. Nekem egy bajom lesz, neki más. Tisztában vagyok ezzel is.
Ismerni jól ismerjük egymást és hogy azt mondjam nagyon bízom a kapcsolatunkban, de hát mindenki így van ezzel, legalábbis legtöbben, aztán változnak a dolgok.
A 3 év alatt, amit külön töltöttünk, sokat tanultunk egymástól, a kapcsolatunkról, a bizalomról és a szeretetről is.
Mint mondtam, úgy érzem nem lennék képes lelkileg elviselni, még két év távollétet, 5 év távkapcsolat azért már nagyon sok, nem szeretnék huszonéveim közepéig ugyanígy élni...mindig "várni", hogy mikor jön el a hónap vége, a hétvége, a szünet stb. Úgy érzem elvesznek ezek az évek.
Persze látok abban is dolgokat, amiket mondotok, kicsit nekem is kell még "valami", ami elhiteti, hogy tényleg így lesz a jó...
Én is ilyen döntés előtt fogok állni jövőre, miután lediplomáztam mesteren. Mivel nyelvszakon vagyok, így elengedhetetlen lenne az "élesben" lévő nyelvhasználat, viszont van egy nagyon jól működő párkapcsolatom itthon. barátom 0 nyelvtudással, itthon biztos, jól fizető állása van. A kintlét nekem sem lenne biztos, neki meg pláne nem:S ezért nem tudom mitévő legyek. De egyik gyerekkori álmom kint élni:(
nem tudom:(
17
Megértelek. Nekem szerencsére annyira nem fontos, nem nyelvszakról van szó, de azért mégis csak egy lehetőség.
Az egyetem választás bele kellett férjen úgy érzem volt értelme annak, hogy azt tanultuk, amit szerettünk volna, de úgy gondolom vannak az életben fontosabb dolgok a karriernél....pl. egy társ.
18
Vinni nem tudom, őt köti az egyetemje. Még van három éve, plusz még a rezi stb. stb. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!