Nagyon el vagyok keseredve, lassan beleőrülök, mit
tegyek? Anyós kérdés.
Figyelt kérdés
Az anyósom nagyon szeret engem. Alapjában véve nekem sincs vele bajom. DE! Iszonyatos adósságot halmozott fel (megélhetési gondok miatt) és most a fia (az én párom) külföldön dolgozik részben emiatt, hogy ki tudják fizetni. Párom nem tudja csak a tartozás 20 %-át. Sokszor nem érti miért kell neki hazaküldeni havonta 140.000 Ft-ot és miért nem elég úgy hogy anyóséknak is 70.000 Ft bevételük. Ketten élnek anyósék. Egyrészt hazudok a páromnak, mindig két tűz között vagyok, mert úgymond én vagyok a közvetítő amikor például anyós kitalálja pluszban mennyi pénzt utaljon a fia azt persze én mondom el, mert neten mi tudunk beszélni. Nagyon sajnálom a párom, mert szeretne többet félretenni de nem tud! Minden nap legalább kétszer felhív. Minden pitiáner problémáját elmondja, ami lelkileg nagyon megterhelő. Én is mennék párom után de amit ő csinál nem bírnám. Kb. 4 évig kint kell lennie hogy az adósság lemenjen és ő is tudjon félre tenni. Mi külön szeretnénk majd költözni, anyós azt hiszi majd hozzájuk költözöm. Bár ez lenne a legkisebb gond megmondani neki hogy nem. Eltervezi milyen munkákat kell a házon megcsinálni (amit valóban meg kéne) de úgy érzem be akarja osztani a fia maradék pénzét is. Sajnos anyós most is munkanélküli. Nem tudom meddig bírom, illetve meddig kell nekem belefolyni a mindennapi dolgokba. Ha napi egy telefonhívás van akkor az kb. 20 perc mindenről tudni akar. De van hogy 4-szer is hív, mikor megy busz, hívjam fel neki ezt azt (ingyen tudok bárkit hívni). Néha már gyomoridegem van ha látom keres. Nagyon negatív ember ha valami nem úgy jön össze ahogy akarja előadja, hogy jobb lenne meghalni. Ezt persze páromnak nem mondhatom el, mert őt sem akarom idegesíteni. És ez csak gyűlik gyűlik bennem. Annyira reménytelennek látszik, hogy egyszer majd ketten lehetek azzal akit szeretek és nem kell támogatni a szülőket. Szóval mit tanácsoltok? Bocs hosszú lett.
Kedves 2-es! De anyós kérdés, mert miért kellett engem ebbe beleavatni? Amúgy még csak anyósjelöltem 2,5 éve vagyok együtt a fiával. Ezzel, hogy ennyi mindent megoszt velem nagy terhet tesz rám is. Nem elég, hogy a párom kint robotol, mint egy ökör nem tudom maximálisan támogatni, mert leszívnak energiával. De fogom jelezni anyósnak újra hogy mondja el. Vagy azt is bevállalom én elmondom. Fizetni úgyis fogja továbbra is.
2012. márc. 26. 16:48
12/27 A kérdező kommentje:
Konkrétan ahhoz, hogy ki tudjon párom menni külföldre dolgozni én adtam 300.000 Ft-ot. Egy része marad anyóséknak, hogy amíg párom nem kapja meg az első fizetését éhen ne haljanak a maradék meg új ruhára ennivalóra költőpénzre kellet. Nem élek együtt még párommal sem anyagilag engem nem támogat ha így már világos.
2012. márc. 26. 16:51
13/27 anonim válasza:
Fizesse csak, nem is azzal van a gond, csak ha már valakitől segítséget várunk, akkor legyen már bennünk annyi egyenesség, hogy tudatjuk vele, mennyi is az annyi...
És igen, lehet hogy ez főleg az anyósod sara, de te sem vagy egy korrekt ember, hogy hagyod, a párod így éljen, becsapva, hazugságban, ki neked a fontosabb, az anyósod, vagy ő? De tudom, nem róluk szól itt a dolog valójában, hanem rólad. A te kényelmedről (ne szálljon rád az anyós, ne legyen belőle bajod), semmi másról.
2012. márc. 26. 16:52
14/27 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as!
Nyilván senki nem akarná, hogy rászálljanak. Lehet valóban én nem akarom vállalni a konfliktust vele. És én sajnos egy olyan ember vagyok akit rá lehet venni sok mindenre. De a párom az életem értelme szereleme és elég sok álmatlan éjszakáim vannak többek között emiatt a pénz dolog miatt is. És igen valóban nem akarok konfrontálódni anyóssal. De el fogom mondani valahogy, személyesen.
2012. márc. 26. 16:56
15/27 anonim válasza:
Mivel moderálva lett a hsz-em (erős, de egyáltalán nem vulgáris), ezért röviden összefoglalva: elképesztő vagy, és nem lennék a férjed helyében. Semmilyen tartás sincs benned.
2012. márc. 26. 16:56
16/27 anonim válasza:
Ha a párod dolgozik, az a minimum, hogy ő dönti el, mire menjen. Mondd el neki, mi a helyzet, utána majd ad amennyit gondol.
Te meg anyóssal kézenfogva menj el szépen dolgozni és abból fizessétek az adósságot.
És mi az, hogy te nem tudsz utána menni? Nem tudsz mosogatni vagy takarítani?
2012. márc. 26. 16:57
17/27 anonim válasza:
Figyelj. Mi együtt éltünk anyósékkal pár évig, és bármi baj volt, én álltam oda anyósom, és apósom elé, hogy ne a párom hallja a mártírkodást. Inkább én voltam mindenféle kiállhatatlan rib@nc, mint hogy a fiúkkal veszekedjenek. Engem nem érdekelt, őt nagyon megviselte volna. Miért nem tudsz a párod mellé állni? Hiszen kerek e földön csak rá számíthatsz először, és csak utána mindenki másra. Miért anyósod mellé állsz? Hiszen még nem is anyósod, neked ő még senki, és semmi. Csupán a szerelmed anyja. És ha szereted a párod, márpedig elvileg azért vagy vele, mert őt szereted a legjobban, és csak ő kell neked, akkor miért az anyja számít, és miért nem a szerelmed?
2012. márc. 26. 16:57
18/27 anonim válasza:
Szereted a párod??? És hagyod, hogy tőled távol dolgozzon, hazudsz neki? Arra nem gondolsz, hogy neki is kell enni, élni odakint, te csak kéred tőle a pénzt mert anyósod azt mondja?
Amúgy meg: hidd el, ha csak egyszer nem-et mondasz anyósodnak, hirtelen nem fog annyira nagyon szeretni téged.
2012. márc. 26. 17:00
19/27 A kérdező kommentje:
Én dolgozom van külön megtakarításom nekem is. A munka nem büdös más miatt nem tudok oda menni. Független vagyok anyagilag tőlük. De azt hiszem itt úgyis csak én vagyok a hibás úgyhogy légy szíves több ilyen üzenetet ne is küldjetek felfogtam mit gondoltok. Így is elég lelkiismeret furdalásom van meg harag bennem. Köszönöm mindenkinek aki írt!
További szép napot!
2012. márc. 26. 17:02
20/27 anonim válasza:
Pároddal fogsz együtt élni, őhozzá tartozol tképpen akkor vele kell őszintének lenni!!! Ha a párod hazajön szépen elmentek a parkba és megmondod neki mi a szitu és mondd azt is el neki, hogy nem tőled tudja, óvjon meg az anyós haragjától, h mert az Ő szemében te elárultad. Találjatok ki valamit a védelmedre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!