Miért nekem kell vigyázni azokra a gyerekekre akiknek a szüleit meghívjuk vendégségbe?
Tegnap jöttek vendégek, 2 házaspár. Mindkettő elhozta a gyereküket, 3 és 4 évesek. A párom beszélgetett a vendégekkel, én meg rohangáltam a gyerekek után.
Egyrészt, hogy ne essen bajuk, másrészt hogy ne tegyék tönkre a lakást. Pedig nem az én dolgom lett volna, szerintem.
Igen, valoban hagyni kellett volna, hogy szabadon jatszanak, viszont akkor talan a fele berendezest potolni kellett volna.
Szomoru, hogy ilyenek a szulok, de ha ezek rendszeres vendegek, akkor talan legkozelebb neked kell gondoskodni a gyermekek programjarol, en pl. mindig valami tarsasjatekot szerzek be, van mellek szoba, ahova beulnek, es eljatszanak, festenek, rajzolnak, de sok a valasztek. Ez a legjobb megoldas szerintem, ami szamodra is megnyugtato, es nem kerul sokba.
:-))
nem. a saját anyjukájuk dolga lett volna. én is jártam már hasonló cipőben nem egyszer. ha látják, h odafigyelsz rájuk, megnyugszanak és leeresztenek. onnantól csak rád maradnak a gyerekek, mert a szüleik örülnek, h végre egy kicsit nem nekik kell ügyeletben lenniük. annyit tudsz tenni, h legközelebb nem figyelsz annyira, akkor az anyák egy része észreveszi magát vagy nem és a gyerek tényleg leszaltózik a konyhapultról... sajnos nem mindig jön be
Az üdítőt kiöntötték a szőnyegre, a csokis sütit beletaposták. Ezek tuán kezdtem el figyelni rájuk.
Először csak ijesztgették és kergették a macskát, később már dobálták és ütötték is. Be kellett zárnom a fürdőbe, hogy ne piszkálják.
Nem akarom hogy a gyerekeknek bajuk essen, és a lakást is szeretném épségben látni, miután elmentek.
Úgy volt, hogy gyerek nélkül jönnek, és társasozós-pizzázós estét szervezünk. Aztán beállítottak a gyerekekkel.
Kapcsoltam nekik mesét, leültek és nézték csendben, erre a szüleik felálltak, hogy késő van ideje hazamenni.
Egy 3 és 4 éves gyerek azért ennél jobb nevelt. Én fiam nem a legnyugodtabb, sőőőőőőt, de ha elmegyünk valahova tud viselkedni. Ez a szülő felelőssége és feladata. Látták a szülők, hogy mi történt a szőnyeggel és hagyták a macskát bántani????? Máskor ne hívd őket meg.
egyébként kb egy 2-2,5 éves gyerek viselkedik ennyire gázul vendégségben. Szerinem.
"kapcsoltal meset, de tavoztak"
IGen ez a szulok hibaja! Nagyon sok szulo nem birja elviselni ha a gyereket korlatozzak, de mint irtad is, hogy elotte nem szoltak ra, mar az nem egy normalis szuloi viselkedes, tehat maskor ezeket nem kell meghivni pl. Hiszen a szulonek kellett volna gyermekere szolni, hiszen jobban ismeri, ezert mar ha vendegsegbe megy felkesziti a gyereket, de mar jatekot is visz, es megkeri a gyereket arra, hogy leehtoseg ne zavarjak a felnotteket, es csendben, szofogadoan kell viselkedni. A cicat bantani, a szulo csak nez, te gondoskodj arrol, hogy meset teszel, ezt mar a szulonek kellett volna felajanlani, kerni, hogy talan ha leeht akkor a gyermeket ez kotne le, legyszives...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!