Vannak még itt olyan párok, akik külön szobában alszanak? Nagyon "ciki" ez?
nem ciki.
én is külön alszok, mert vagy késő éjjelig dolgozok a gépen, vagy épp ő akar tv-t nézni.
egy embernek, legalábbis nekem szükségem van a 8 óra alvásra és mivel sokszor eltérő az időbeosztásunk, ezért eltérő időpontban is tudunk aludni és se ő nem akarja hogy hullafáradt legyek egész nap, se én.
ettől még jól működik a kapcsolat.
de nálatok a horkolás az ok ami veszélyes lehet, mert aki horkol, valamiért nem kap rendesen levegőt.
tehát én a helyetekben kivizsgáltatnám, elmennék akár több orvoshoz is.
a nagyszüleim pl. ezért aludtak külön, mert mindketten horkoltak. én meg a köztük lévő szobában voltam... hát az minden volt, csak nem alvás :D
"a Madarász utcában nem csak gyerekkórház van?"
Nem. Alváslabor is van, de beutaló kell a körzeti orvostól. Előtte meg off-fül-gége vizsgálat.
Nem ciki, de érdekelne, hogy nektek nem rossz? Egész éjszaka forgolódom, sokkal rosszabbul alszom, ha nincs mellettem a párom. Engem megnyugtat a közelsége, sokkal jobban alszom mellette. Sőt, én már azt sem bírom, ha nem összebújva alszunk el:D Tuti nem bírnám külön szobában.
De ha nektek nem gond, akkor természetesen nem ciki, a ti dolgotok:) de szerintem is nézzetek el valami orvoshoz, mert nem csak orrsövényferdülés miatt horkolhat az ember.
Köszönöm a sok választ.
Ha ennyien mondjátok a vizsgálatot, akkor utánajárunk, csak az orvosunk azt mondta, hogy ha nincs orrsövényferdülése, úgyhogy nincs baj...
Utolsónak pedig a válaszom, hogy egyáltalán nem zavar minket. Mivel tulajdonképpen együtt alszunk el, csak én úgy 1 óra múlva átmegyek aludni. Furcsa viszont, hogy mikor a párom a suli miatt (levelezős egy távolabbi városban) nem alszik itthon 1-2 napot, akkor én is nyugtalanul alszok. De mikor együtt tudunk elaludni, akkor nincs ilyen problémám :)
Miért volna ciki? Boldog házasságban élek sok éve, és mi jó ideje külön alszunk. A férjem iszonyatosan horkol, orrpolipja volt és állandó allergiája, én pedig nagyon éber és rossz alvó vagyok. A bioritmusunk is nagyon eltérő, ő éjszakai bagoly, filmeket néz, én korán kelő és fekvő vagyok. Természetes, hogy külön szobában alszunk.
Azt, amire látatlanul is kiakadnak a kedves ismerősök, nem csak ágyban lehet csinálni, és nem csak éjjel.:) Ismered a klasszist? "Füttyentettél, drágám?" :)
Aludni viszont kell, és ha egyedül tudsz pihenni, akkor külön kell vonulni. És mindenki azt gondol, amit jól esik neki.
Én úgy érzem ha mi külön aludnánk akkor az a kapcsolatunkon egy nagy csorba lenne...
Mi imádunk együtt aludni, összebújva, később eltávolodva.
Szerintem semmi nincs ami szebb annál, hogy összebújunk esténként és ha megébredek éjjel odafordulok és megölelhetem a páromat.
Én Vele tudok jól aludni, akkor mindent ki tudok zárni, tökéletesnek érzem a világot.
Ellentétben ezzel, ha egyedül alszom csupa görcs vagyok, a mindennapi stressz miatt...
Szóval lényegében ez nem ciki, ha Nektek ez így megfelel rendben van, de azért ez szerintem is egyenes út az eltávolodáshoz. Am. ha résen lesztek, nem lesz gond. Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!