Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha meghal egy családtag a...

Ha meghal egy családtag a házban fertőtleniteni kell utána a házat? Hogyan?

Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 11:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/106 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként nem azért kell fertőtleníteni, mert MEGHALT, hanem azért, mert írtad, hogy hányt, hasmenése volt, lázas volt. Lehetett vírusos betegsége, ami fertőző. EZÉRT kell fertőtleníteni a lakást.
2012. márc. 17. 11:42
 42/106 anonim ***** válasza:
86%
A fertőtlenítés meg azért annyira nem vagy összeg, hipós vízzel átmosni a lakást.
2012. márc. 17. 11:42
 43/106 anonim ***** válasza:
98%
Most halt meg édesanyám.A mentő nem foglalkozik vele ne is hívd, az ügyeletes orvost kell kihívni ő megállapítja a halál beálltát, kitölt egy papírt és ennyi.felhívod a temetkezési vállalkozót ő kijön egy furgonnal odaadod a papírt amit az orvos töltött ki koporsóba rakják és elviszik. bemész a temetkezési vállalkozóhoz és minden részletet megbeszéltek. ha kiskorú vagy gyámhivatal és ők intéznek mindent. Ja a t.vállalkozó csak az orvosi vizit után két órával jöhet ez előírás. ha vicceltél szégyelld magad nagyon fájdalmas ez a téma sok embernek......
2012. márc. 17. 11:46
 44/106 anonim ***** válasza:
95%
A 112-t semmiképp se hívja. A körzeti/ügyelet orvos állapíthatja meg a halált, egy mentőtiszt nem. A mentőnek az a feladata, hogy életet MENTsen, egy halotthoz semmi szükség nincs már rájuk.
2012. márc. 17. 11:48
 45/106 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk érdekes...fiatal lány,meghal a férje és ki akarja rakni a lépcsőházba. Nem azon van kiakadva,hogy mitől és hogyan halt meg...Fiatalnál nem állítja ki az orvos a papírt, megy boncolásra.
2012. márc. 17. 11:50
 46/106 anonim ***** válasza:
76%

Nem mindegy, hogy a férjed végstádiumú rákos volt, akit hazaküldtek, hogy a szerettei körében haljon meg, vagy pedig egy relatív egészséges fiatalember, aki belehalt egy banálisnak tűnő betegségbe (de pl. a hányás, hasmenés még mérgezés gyanúját is felvetheti)...

Amúgy háziorvos (őt kell hívnod) pár rendőrrel meg fogja tartani a helyszínen a halottvizsgálatot (általában késő délután, mert a rendőrök akkor szoktak ráérni), ott eldöntik, hogy természetes vagy rendkívüli halálról (és ha erről, akkor történt-e bűncselekmény) van-e szó, majd eszerint kell elszállítani a holtestet kórboncolásra/hatósági boncolásra/ig.ügyi boncolásra. De általában a szállítást megszervezik, nem neked kell rohangálni.

2012. márc. 17. 12:02
 47/106 anonim ***** válasza:
78%
a végstádiumú rákosnál a család már fel van készülve erre és tudja mit kell tenni...
2012. márc. 17. 12:06
 48/106 A kérdező kommentje:

Nem akartam kitenni a lépcsőhazba nem kell kiforgatni!!!!! Épp azt irtam hogy oda mégse tehetem és szerettem'!!!!!szeretem!!!!!És itthon lesz majd velem az urnája mindig!!!!!!! Egy becsben tartott helYen.konyhaszekrény tetején és virágokat teszek melle mindig!!!!!!!!!

Varom az ügyeletet de lehet csak este jönnek nem tudni!!!

2012. márc. 17. 12:14
 49/106 anonim ***** válasza:
9%

Ünnepség van nálatok?A halott mellett?Egyszobás lakásban?Na, ez már minden képzeletet felülmúl...

Hát részvétem, de azt az ünneplést jobb lenne későbbre halasztani.Már sok jó tanácsot kaptál, de én is azt javaslom, várd ki az ügyeletes orvost, ő majd a továbbiakat is segít intézni, tőle is kérhetsz felvilágosítást, hogy mit kell még tenned a halott érdekében.Mellesleg az orvost már akkor hívni kellett volna, mikor rájött a párodra a hányós, hasmenős rosszullét, biztos elég súlyos volt, ha bele is halt!És neked még megfordult a fejedben, hogy mellette aludj?Az is jó megoldás lehet, ha hívsz magadhoz egy értelmes rokont, aki segítene most neked.

2012. márc. 17. 12:23
 50/106 anonim ***** válasza:
85%
A konyhaszekrényre inkább ne!Nehogy fűszernek nézze valaki!
2012. márc. 17. 12:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!