Ha meghal egy családtag a házban fertőtleniteni kell utána a házat? Hogyan?
Nem mindegy, hogy a férjed végstádiumú rákos volt, akit hazaküldtek, hogy a szerettei körében haljon meg, vagy pedig egy relatív egészséges fiatalember, aki belehalt egy banálisnak tűnő betegségbe (de pl. a hányás, hasmenés még mérgezés gyanúját is felvetheti)...
Amúgy háziorvos (őt kell hívnod) pár rendőrrel meg fogja tartani a helyszínen a halottvizsgálatot (általában késő délután, mert a rendőrök akkor szoktak ráérni), ott eldöntik, hogy természetes vagy rendkívüli halálról (és ha erről, akkor történt-e bűncselekmény) van-e szó, majd eszerint kell elszállítani a holtestet kórboncolásra/hatósági boncolásra/ig.ügyi boncolásra. De általában a szállítást megszervezik, nem neked kell rohangálni.
Nem akartam kitenni a lépcsőhazba nem kell kiforgatni!!!!! Épp azt irtam hogy oda mégse tehetem és szerettem'!!!!!szeretem!!!!!És itthon lesz majd velem az urnája mindig!!!!!!! Egy becsben tartott helYen.konyhaszekrény tetején és virágokat teszek melle mindig!!!!!!!!!
Varom az ügyeletet de lehet csak este jönnek nem tudni!!!
Ünnepség van nálatok?A halott mellett?Egyszobás lakásban?Na, ez már minden képzeletet felülmúl...
Hát részvétem, de azt az ünneplést jobb lenne későbbre halasztani.Már sok jó tanácsot kaptál, de én is azt javaslom, várd ki az ügyeletes orvost, ő majd a továbbiakat is segít intézni, tőle is kérhetsz felvilágosítást, hogy mit kell még tenned a halott érdekében.Mellesleg az orvost már akkor hívni kellett volna, mikor rájött a párodra a hányós, hasmenős rosszullét, biztos elég súlyos volt, ha bele is halt!És neked még megfordult a fejedben, hogy mellette aludj?Az is jó megoldás lehet, ha hívsz magadhoz egy értelmes rokont, aki segítene most neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!