Meddig érdemes küzdeni az álmainkért?
Ha bármilyen célt kitűzünk magunk elé, szinte nincs olyan, hogy 1-2 akadály ne jelentkezne közben. Azok leküzdése után érezzük azt igazán, hogy amit elértünk, az a saját erőnkből, saját kitartásunkból, megérdemelten lett a mienk.
De vannak olyan élethelyzetek is, amikor (esetleg időlegesen) tudni kell félretenni az álmainkat, ha nem is végérvényesen. Ilyenkor az ember érezheti azt, hogy e tekintetben kudarcot vallott. Később kiderülhet, hogy az álmaink megvalósításához valami ok miatt az a kitérő nagyon is szükséges volt. Lehet, hogy ez most túl elvont, túl elméleti, de sokszor van ilyen is.
Azért jó lenne tudni, hogy a te problémád , a jelentkező akadályok továbbtanulással, párválasztással kapcsolatos, vagy az élet milyen más területén jelentkezik, akkor esetleg egy kicsit konkrétabban is tudnánk fogalmazni, tanácsot adni neked.
Én mindig úgy voltam vele, hogy ha valamit nagyon akartam, addig mentem, amíg valahogy el nem értem. Ehhez sokszor nagyon sok akadályt le kellett küzdeni, sokszor szenvedéssel is járt, vagy simán csak várni kellett türelmesen, de éveket! Nem volt könnyű és előfordult, hogy mire teljesült az álmom, már nem töltött el a megelégedés érzése, nem tudtam már neki annyira örülni, mert a sok várakozás közepette lettek új vágyaim, amik jobban izgattak. De mindig mindennek a végére jártam, nem adtam fel.
Ha nem teszel meg mindent azért, hogy sikerüljön az, amit igazán szeretnél, akkor mindig benned lesz egy tüske, hogy talán sikerülhetett volna, ha megpróbálod. Ha véletlenül nem jönne össze, akkor legalább megvan a tudat, hogy te mindent megtettél, nem rajtad múlt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!