Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben az esetben?...

Mit tegyek ebben az esetben? Nagy a gond.

Figyelt kérdés

Az alig 17 éves lányom terhes. Elmondása szerint 6 hetes. Én kérdeztem rá h mi van,mert feltűnt h nem fogy úgy a tampon mint korábban. A barátja még nem tudja mi a helyzet,mivel szakítottak meg akarja várni amig nem lehet tenni semmit.

Egyedül nevelem őt,nekem már az is megterhelő h ételt tegyek az asztalra és fenntartsam lakást. Fönn az adósságunk mint a bevételünk. A lányom csak gyest és családi pótlékot kapna. Egy 17 éves kamasz nem tudna neki még gyerektartást sem fizetni. Ez a pénz pedig édes kevés ahoz h egy babát ellásunk. Arról hogy elvetesse vagy örökbe adja hallani sem akar.

Én felhívtam a fiú szüleit,ők sem örülnek ennek a helyzetnek. Ők sincsenek olyan anyagi helyzetben.

Mi tegyek? ha kifizetem az abortusz gyilkos leszel a lányom a szemben? Ha nem engedem meg h ide szüljön akkor is egy gonosz anya vagyok,aki nem törődik sem a lányával sem az unokájával. Ha ráerőltetem az örökbefogadást,szintén én vagyok a rossz. Az én szüleim nem élnek hogy tudjanak segíteni. A lányom apai rokonsága -nagyszülők nem élnek, messze élnek és a válás óta amúgy is sz.arnak a gyerekemre. Az apja úgy szintén külföldön él az új nőjével. Havi 10.000Ft-ot küld gyerektartást mert az kötelező. 5000Ft-ról lett emeltetve mig mikor nem költözött ki. nem tudom h ott kinn van e munkája,itthon nem volt neki,és mikor kiment akkor is azt mondta h a barátnője fogja eltartani. Tehát ő se tudna segíteni nekünk.

A lányom azt mondja h akkor anya otthonba megy a gyerekével ha nem segítek neki. de az a helyi hajléktalan szálló,tele romákkal,ahonnan sok ilyen fiatal anyát aki oda ment belerángattak a prostitúcióba. Ezt a lényom is tudja,hisz ismer is egy ilyen lányt.

2012. márc. 14. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen makacs a lányod, akkor tényleg csak a fiú fogja tudni lebeszélni róla, ahogyan előttem írták. A gyereket a fiú miatt akarja. Ha ő megmondja neki, hogy nem megy vissza hozzá a gyerek miatt sem, akkor talán el fog gondolkodni rajta. Arra is érdemes lenne felhívni a figyelmét, hogy gyerekkel sokkal nehezebben fog párt találni magának (főleg 17 évesen). Nála hiába hivatkoztok a gyerek érdekeire, őt ez egyáltalán nem érdekli. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom de őt csak és kizárólag saját maga érdekli, ezért kell olyan érveket felvonultatni, amik őrá vonatkoznak. Nagyon olcsó és primitív dolog, de esetleg felhozhatnád azt is, hogy egy szülés mennyire tönkre tudja tenni egy nő testét, így sokkal kisebb esélye lesz találni magának valakit. (még akkor is, ha ez nem minden esetben igaz)

Bocsánat, hogy ilyen alattomos megoldásokat javasolok, de ha az észérvek nem használnak, nincs más megoldás, mint lemenni az ő szintjére.

2012. márc. 14. 12:25
 32/87 anonim ***** válasza:
100%
Arra célzunk h azért nem szólt h nem szedi a gyógyszert és így teherbe ejtette magát és most nem hajlandó elvetetni, mert azt hiszi így visszamegy hozzá a srác
2012. márc. 14. 12:26
 33/87 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz helyzet,de kívánom,hogy jó döntést hozzatok.Abortusz ellenes vagyok.Fiatalon szültem (21évesen),de komoly kapcsolatba,páromnak volt munkahelye.És nem kényszerítettem,hogy velem maradjon,mert mindketten akartuk a babát.Azóta is együtt vagyunk.Szerintem itt az abortuszon kívűl más megoldás nincs.Az apukát sem kényszeríthetjük,hogy neveljen egy gyereket,ha ő nem akar.E.
2012. márc. 14. 12:29
 34/87 anonim ***** válasza:
17%

Basszus, ezeken a válaszokon konkrétan kiakadtam!!!

Kedves kérdező Anyuka! A te tudtoddal szexelt a lányod éveken át. Nem gondoltál akkor arra, h ebből baba is lehet?

Most meg sopánkodsz, h jaj mi lesz. Az van, h ez a baba már ÉL, és senki ne jöjjön azzal a hülye dumával, h jobb egy meg sem született baba, mint örökbe adni, és tudni, h van valahol. Meg h jobb lesz neki ha nem születik meg.

3 gyerekes, 29 éves

2012. márc. 14. 13:28
 35/87 anonim ***** válasza:
85%
Már nem azért de nehogy már az anya legyen a hibás. A tudta nélkül is szexeltek volna. Arról meg nem ő tehet h annyira önző és ostoba a lánya h direkt felcsináltatta magát.
2012. márc. 14. 13:32
 36/87 anonim ***** válasza:
24%
Haggyátok már ezt a kiskorúzást! Ez a kislány nem kiskorú, hanem fiatalkorú!!!!!!!!
2012. márc. 14. 13:40
 37/87 anonim ***** válasza:
100%
A fiatalkorúságnak csak a büntetésvégrehajtásban van fontosabb szerepe. Cselekvőképtelen. Így jó?
2012. márc. 14. 14:57
 38/87 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a lányodnak egy olyan barátnője, akire nagyon hallgat? Esetleg még azt tudnám javasolni, hogy vele beszélj. Ha ő reálisan látja a dolgokat, és egyetért veled, hátha az ő véleménye meggondolásra késztetné a lányodat. ( hiszen tudjuk, a tinik sokszor "csakazértsem" azt látják jónak amit a szülő mond! )Te szerintem tényleg nem tudsz mit tenni, mert csak rosszul jöhetsz ki belőle. Ha rábeszéled, és valahogy sikerül rávenni az abortuszra, akkor úgyis mindig rád fog haragudni, mert nem fogja megtudni, hogy tényleg mit vállalt volna vele ha megszüli. Ha pedig hagyod megszülni, akkor egy idő után majd azt fogja rajtad számonkérni, hogy miért hagytad, hogy megszülje, ő még csak gyerek volt, neked kellett volna sarkadra állni.
2012. márc. 14. 15:10
 39/87 anonim ***** válasza:
100%
Csak kesobb nehogy megbanja az esetleges rossz donteseit a makacssaga miatt.
2012. márc. 14. 15:42
 40/87 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen elbeszélgetnék a lányoddal, hogy tanácsot adjak neki.

Itt a legnagyobb baj, hogy ő maga sem tudja, hogy mivel jár egy gyerek, hisz nem csak akkor kell róla gondoskodni, amíg kisbaba. 17 évesen se végzettsége,se munkája, se józan ítélőképessége nincs.

Sajnos azzal, hogy megszüli a babát, nem kapja vissza a fiút, sőt még jobban elvadítja magától(hisz annak akarata szerint dönt).

Gyerek életét is tönkreteszi, a sajátját is.

2012. márc. 14. 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!