Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mien gond lehet ebben az...

Mien gond lehet ebben az esetben vagy mi rá a megoldás?

Figyelt kérdés

" No IDE master detected

Press F1 to continue! "

Nemtudom ezt miért irja ki! Sokan mondták, hogy rosszul van jumperolva meg ienek, vagy bios frissítés kell neki! Hát mitmondjak egyik sem talált, mert IDE-s meghajtó nincs a gépben! Próbáltam a bios-ba letiltani az IDE-rész olvasását akkor is ezjött be és nemtudom, hogy miért!

2010. máj. 1. 18:24
 1/7 Jenci ***** válasza:
Próbáltad már visszaállítani a BIOS-t?Load default-tal?
2010. máj. 1. 18:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen próbáltam! akkor is ugyanez jött be! vagy max az lehet még, hogy veszek bele egy ide-s meghajtót és masterra teszem?
2010. máj. 2. 07:36
 3/7 Jenci ***** válasza:

Nem tudom milyen a BIOS-od,de nézd már meg,hogy van-e ilyen lehetőség benne :wait for "F1" if Error

Ez a BOOT beállításnál van,ha van.Ha mégis ott van,akkor tiltsd le.

Vagy a másik--és valószínűbb--,hogy nem a SATA1-es portba van bedugva a vinyód.Ugyanis bootoláskor itt keres a gép először.

Tehát nem kell letiltanod az IDE olvasást,inkább ezt ellenőrizd le,és állitsd be a boot sorrendet.

2010. máj. 3. 09:28
 4/7 A kérdező kommentje:
minden rendbe van! sata1-es protba van a winyó utánna a 2-esbe a dvd író! De ide-s ezközöm nincs is a gépbe és ezt nem értem!
2010. máj. 4. 05:13
 5/7 Jenci ***** válasza:
Akkor megszünt a hiba és ez a lényeg.Azt viszont én sem tudom,miért az IDE-t keresi először.
2010. máj. 4. 08:45
 6/7 A kérdező kommentje:
hát ezt énsem értem! de kéri az f1-et hogy továbbmehessek!
2010. máj. 5. 05:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Hiányzik belőle az ly.
2010. máj. 5. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!