Mit tegyek ebben az esetben? Nagy a gond.
Az alig 17 éves lányom terhes. Elmondása szerint 6 hetes. Én kérdeztem rá h mi van,mert feltűnt h nem fogy úgy a tampon mint korábban. A barátja még nem tudja mi a helyzet,mivel szakítottak meg akarja várni amig nem lehet tenni semmit.
Egyedül nevelem őt,nekem már az is megterhelő h ételt tegyek az asztalra és fenntartsam lakást. Fönn az adósságunk mint a bevételünk. A lányom csak gyest és családi pótlékot kapna. Egy 17 éves kamasz nem tudna neki még gyerektartást sem fizetni. Ez a pénz pedig édes kevés ahoz h egy babát ellásunk. Arról hogy elvetesse vagy örökbe adja hallani sem akar.
Én felhívtam a fiú szüleit,ők sem örülnek ennek a helyzetnek. Ők sincsenek olyan anyagi helyzetben.
Mi tegyek? ha kifizetem az abortusz gyilkos leszel a lányom a szemben? Ha nem engedem meg h ide szüljön akkor is egy gonosz anya vagyok,aki nem törődik sem a lányával sem az unokájával. Ha ráerőltetem az örökbefogadást,szintén én vagyok a rossz. Az én szüleim nem élnek hogy tudjanak segíteni. A lányom apai rokonsága -nagyszülők nem élnek, messze élnek és a válás óta amúgy is sz.arnak a gyerekemre. Az apja úgy szintén külföldön él az új nőjével. Havi 10.000Ft-ot küld gyerektartást mert az kötelező. 5000Ft-ról lett emeltetve mig mikor nem költözött ki. nem tudom h ott kinn van e munkája,itthon nem volt neki,és mikor kiment akkor is azt mondta h a barátnője fogja eltartani. Tehát ő se tudna segíteni nekünk.
A lányom azt mondja h akkor anya otthonba megy a gyerekével ha nem segítek neki. de az a helyi hajléktalan szálló,tele romákkal,ahonnan sok ilyen fiatal anyát aki oda ment belerángattak a prostitúcióba. Ezt a lényom is tudja,hisz ismer is egy ilyen lányt.
nagyon felelőtlen lányod van
Az abortusz nem gyilkosság ezt kéne már felfogni sok embernek és nem hangoztatni a hülyeségeiket.
Kérdezd meg, hogy mégis miből akarja letartani?Szépen mond el neki vagy vidd el védőnőhöz, és majd ő fel fogja világosítani, hogy ha nincs meg a megfelelő anyagi háttér és körülmény akkor nem adják neki ki a gyereket a kórházból.
Na haragudj de ha annyi esze van h védekezni sem tudott és most a gyerekkel akarja zsarolni a volt pasiját, közben meg nem fogja fel h mekkora felelősség egy gyerek és h nem tudnátok eltartani akk engedd anyaothonba. Majd rájön h mekkora baromságot csinált. Ne hagyd h zsaroljon. Komolyan. Csak azt éred el h lesz egy kisbabát (mivel a lányod le se fogja sz@rni) akit nevelhetsz, közben meg majd a lányod a nyakadra fog járni hh adj neki pénzt meg miért nincs kaja... stb.
Ha nem lehet beszélni vele normálisan akkor csináld durván. Hátha úgy felfogja
Huhha!
Én 16 voltam maikor terhes lettem bár a párom ő 21 éves volt és dolgozott is!Megtartottuk de volt miből eltartania engem és volt/van pénz a kicsire is!Nagyon felelőtlen dolognak tartom hogy megszülje a babát a te nyakadra (bocsi)mert a családi és a gyes édes kevés!Gondolom igy sem éltek valami felhőtlenül hát még akkor egy baba!Esetleg a fiu nem tudna rá hatni?Vagy ő is megtartaná?
Nemcsak a lány felelõtlen, te felvilágositottad a lányodat, hogy mit kellene tennie, ha nemi életet él?
Ebben az esetben csakis a lányod dönthet, biztosan valahogyan megtaláljátok a megoldást. Az apjával is vegye fel a kapcsolatot, hátha tud neki most már többet segiteni.
Viszont valóban nagyon nehéz helyzet, de ha már jönni akar ez a baba, akkor annak oka van.
Jó ég... Eleve nagyra becsülendő, hogy anyaként így reagálod le a helyzetet és a segítséget keresed. Következzék a véleményem, nem fontos rám hallgatni:
Egyértelmű, hogy abortusz. 17 éves, még gyerek. Hasonló a családi helyzetünk nekünk is, én még most 23 évesen se vállalnám be a babát, megélvén a helyzetet, meg tudva hogy még én is mekkora kölyök vagyok.
Nem beszélve arról, hogy még fiatal, gondolom érettségije sincs. Járt hasonlóképpen egy barátnőm, de ő szerencsés volt, jól megvannak a párjával, a kicsi már lassan két éves és jó módú család. Ha ti ezt nem tudjátok neki biztosítani, akkor nem szabad bevállalni. Mi van ha Veled történik valami? Ne adj isten beteg leszel, mit csinál a gyerek lányod a gyermekével? Persze, hirtelen felnő ilyenkor az ember, de neki még nem kell... gyerek még, bulizzon, szórakozzon, és nem utolsó sorban találjon egy olyan férfit (ismétlem FÉRFIT, nem ilyen suhancot..) akinek érdemes gyermeket szülni, és aki majd szeretetben fel is fogja nevelni őt, és segíti a lányodat. Ha most ez a baba megszületik, tönkreteszi az életeteket, ami amúgy sem fényes, és a lányod talán soha nem érettségizik le, nem jár főiskolára.. minden kimaradhat neki. Hovatovább, ha a fiú élete is merőben változik, mert oké hogy letagadhatja, megtagadhatja, de ő az apja... Esetleg ha 10 év múlva kitalálja, hogy mégis kell neki a gyerek és indít a lányod ellen egy pert? Újabb felesleges mizéria mindenkinek... nagyon az abortusz ellen vagyok, de ez így olvasva, olyan helyzet, amiben megengedett. Lehet egy ideig padlón lesz a lányod, de még jobban padlón lesz akkor, ha az x éves gyerekének nem tud majd a szájába kenyeret tenni. Nagyon ritka az ilyen esetekben a sikertörténet.. szerintem próbáld meg megértetni vele, hogy mi múlik most ezen, és hogy rendben, baba, új élet, stb, de ne kergessen nyomorba egy olyan embert, a gyermekét, aki semmiről nem tehet!! Lehet még később gyermeke, akkor, amikor már el tudja maga is tartani őt és saját magát. Továbbá azt is meg kell értetned vele, hogy ő volt a felelőtlen, így most nincs választása, azt kell tenni ami ésszerű, és legalább MOST viselkedjen felnőttként, ha akkor nem sikerült neki, amikor 17 éves létére teherbe esett.
És most a többi kommentelőt kérem, nem engem minősítsen, hanem a kérdésre adjon választ, hogy a kérdezőnem segítsünk vele és ne egymást ostorozzuk.
14 éves kora óta volt ezzel a fiúval,15 évesen feküdtek le először. eleinte gumival,majd később gyógyszerre váltott. addig amíg a fiú nem szakított vele rendesen szedte.
A fiú elmondása szerint szakítás után még pár alkalommal lefeküdtek egymással,ő ugy tudta szedi lányom rendesen a gyógyszert.
Félek a lányom apját mire elérem már késő lesz. A telefont sosem veszi fel,a címét meg nem tudom.A gyerektartást is ugy küldi h elöbb a rokonainak,és ők postázzák nekem.
Az első válaszolóval egyetértek. Továbbá muszáj lenne az az orvosi vizsgálat, még ha nem is megy abortuszra, akkor is.
A betegségeket szűrni kell, nem csak a gyerek lehet beteg, hanem az anya is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!