Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben az esetben?...

Mit tegyek ebben az esetben? Nagy a gond.

Figyelt kérdés

Az alig 17 éves lányom terhes. Elmondása szerint 6 hetes. Én kérdeztem rá h mi van,mert feltűnt h nem fogy úgy a tampon mint korábban. A barátja még nem tudja mi a helyzet,mivel szakítottak meg akarja várni amig nem lehet tenni semmit.

Egyedül nevelem őt,nekem már az is megterhelő h ételt tegyek az asztalra és fenntartsam lakást. Fönn az adósságunk mint a bevételünk. A lányom csak gyest és családi pótlékot kapna. Egy 17 éves kamasz nem tudna neki még gyerektartást sem fizetni. Ez a pénz pedig édes kevés ahoz h egy babát ellásunk. Arról hogy elvetesse vagy örökbe adja hallani sem akar.

Én felhívtam a fiú szüleit,ők sem örülnek ennek a helyzetnek. Ők sincsenek olyan anyagi helyzetben.

Mi tegyek? ha kifizetem az abortusz gyilkos leszel a lányom a szemben? Ha nem engedem meg h ide szüljön akkor is egy gonosz anya vagyok,aki nem törődik sem a lányával sem az unokájával. Ha ráerőltetem az örökbefogadást,szintén én vagyok a rossz. Az én szüleim nem élnek hogy tudjanak segíteni. A lányom apai rokonsága -nagyszülők nem élnek, messze élnek és a válás óta amúgy is sz.arnak a gyerekemre. Az apja úgy szintén külföldön él az új nőjével. Havi 10.000Ft-ot küld gyerektartást mert az kötelező. 5000Ft-ról lett emeltetve mig mikor nem költözött ki. nem tudom h ott kinn van e munkája,itthon nem volt neki,és mikor kiment akkor is azt mondta h a barátnője fogja eltartani. Tehát ő se tudna segíteni nekünk.

A lányom azt mondja h akkor anya otthonba megy a gyerekével ha nem segítek neki. de az a helyi hajléktalan szálló,tele romákkal,ahonnan sok ilyen fiatal anyát aki oda ment belerángattak a prostitúcióba. Ezt a lényom is tudja,hisz ismer is egy ilyen lányt.

2012. márc. 14. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a rokonokon keresztül üzenj neki, hogy azonnal hívjon fel mer nagy baj van a lányával. A rokonoknak nem kell megmondani, hogy mi a baj.
2012. márc. 14. 11:06
 12/87 A kérdező kommentje:

a védönő segíthet hogy eljöjjön a vizsgálatokra? Kiskorú ha én azt mondom hogy abortusz legyen elvégzik az ő bele egyezése nélkül is?

Komolyan nem tudom mit tudnék csinálni. Bármit teszek a lányom meg fog gyűlölni.

2012. márc. 14. 11:07
 13/87 A kérdező kommentje:

Ez jó ötlet,fel is hívom őket!

Bár nem hinném h segíteni fog,de egy próbát megér.

Teljesen kétségbe vagyok esve. napok óta nem alszom csak harcolok a lányommal, a fiú szüleivel tárgyalok h beszéljek már a lányommal,és gondolkozom hogyan tovább mit lehetne tenni

2012. márc. 14. 11:09
 14/87 anonim ***** válasza:
100%

Nem, abortuszra kényszeríteni nem lehet. Igazából inkább akkor lenne neked ebben szavad, ha a lányod abortuszra akarna menni és te nem engednéd, mert ehhez lenne jogod. Szóval megtilthatnád, de rá nem kényszerítheted.

Rendes védőnőtök van? Mert akkor őt kihívhatnád, és elbeszélgetne vele, hogy hogyan is működik ez.

2012. márc. 14. 11:10
 15/87 anonim ***** válasza:
100%
Tehát egyértelmű h a lányod azért akarja a babát h zsarolhassa a srácot. Érdemes e miatt az édesanyját és a gyermekét is nyomorba taszítani. A gyereket pedig te fogod nevelni mert ugye őt nem fogja érdekelni csak a buli meg ezek. Semmi értelme nincs h megszülje. Én engedném h elmenjem. Ha ennyire ostoba. Majd ha pár napot nem lesz otthon, hidd el h rájön h mekkora hülye és h csak rád számíthat. És sztem mindenek előtt üljetek össze a másik családdal és magyarázzátok el szépen a lányodnak h azért nem fog hozzá visszamenni a fiú mert terhes
2012. márc. 14. 11:11
 16/87 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp el kell vinni nőgyógyászoz.Ha nem is elvetetés céljából akkor a bab miatt.Ezt magyarázd el a lányodnak.A bab érdeke is.

Én személy szerint abortusz ellenes vagyok.De 17 évesen ilyen körülmények között én se tartanám meg.

26 éves vagyok van 2 gyerekem.Férjem biztos munkahelyen dolgozik.Átlag fizetéssel(havi 100 körül,hol kevesebb hol több)És így is meg kell gondolnunk mire költünk.

Remélem okos lesz a lányod...

2012. márc. 14. 11:12
 17/87 anonim ***** válasza:
100%

Mivel kiskorú, szerintem jócskán van beleszólásod abba, mi legyen. Sajnos ebben a helyzetben valóban az abortusz az egyetlen "jó" megoldás.

Beszélj védőnővel, háziorvossal, stb., mi ilyenkor a teendő, ha a lányod nem szeretne ebbe beleegyezni. Tájékozódj interneten is.

Remélem, minden rendben lesz veletek.

2012. márc. 14. 11:15
 18/87 A kérdező kommentje:

De ha engedem h elmenjen és rájön h hú tényleg hülye voltam,akkor is ott lesz a baba nem tudja elvetetni.

Akkor már csak az örökbeadás maradt,az meg szerintem mindenkit jobban megviselne

2012. márc. 14. 11:15
 19/87 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy van a törvény, mert elvileg 18 alatt köteles vagy róla gondoskodni, de akkor azt is jogod lehet megszabni, hogy odahozhat-e egy gyereket, vagy sem. Ő nem is lehet 18 éven aluliként gyámja a gyermeknek.
2012. márc. 14. 11:17
 20/87 anonim ***** válasza:
100%
Sztem meg ha késön jön is rá és csak az örökbeadás marad az is jobb megoldás mint h megtartja
2012. márc. 14. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!