Állami gondozásba szeretnék lenni. Mi mindent kell tudnom?
Bármikor mehetek bárhova? Pl hétvégén is?
Hogy működik ez az egész?
Itthon már nem bírom tovább!
15/L
Miért ne mehetne, ha menni akar? Mert 15 éves, tini és lázad? Miért nem lehet neki elhinni, hogy rossz neki otthon? Az éremnek két oldala van... Most elgondolkoztam azon, hogy a gyerekemnek mit is kéne tennie, hogy valaha olyat mondjak neki, hogy nem bánnám, ha holnap meghalna. Akárhogy keresek, nem találok.
És hogy mit éreznék, ha a gyerekem ilyet kérdezne egy fórumon? Hát nem Őt szidnám, az tuti. Kb öngyilkosjelölt lennék, hogy ilyen rossz anya voltam. Nem a gyerek tehet róla, ha nem szereti az anyját.
Szerintem ha menni akarsz még holnap is, akkor mindenképp a hivatalos utat kövesd, ne szökj.
Ez nem olyan egyszerű mint ahogy te írod, hogy csak eldöntöd és állami gondozott leszel, főleg hogy szerintem a szüleidnek azért lehet nem tetszene ez az ötlet!!! Viszont ha tényleg komolyan gondolod, panasszal élhetsz a gyermekjóléti szolgálatnál, ott kötelesek meghallgatni és intézkednek az érdekedben. Ezt úgy kell elképzelni, hogy valószínű megvizsgálják a lakókörülményeid(személyiségvizsgálattól kezdve bármi elképzelhető), a szüleidet meghallgatják. Ha úgy ítélik meg, hogy a te fejlődésedet ez a környezet nem biztosítja megfelelően/veszélyezteti( és itt nem arra kell gondolni, hogy vitázunk, vagy 1-2szer pofont adnak)akkor kerülhet sor arra, hogy más gondozási helyet jelöljenek ki számodra (nevelőszülőnél/gyermekotthonban)-ez is azonban átmeneti jellegű, tehát addig tart amíg a családba nem leszel visszahelyezhető vagy adott esetben nagykorúságig. Az állami gondozásba vétel(jelenleg tartós nevelésbe vételen fut) arra csak a legvégső esetben van lehetőség, ha nincs olyan szülő aki felügyeletet gyakorolna feletted(tehát arra elméletileg nem kerülhet sor).
És talán ami még járhatóbb út tényleg a kollégium, ha van lehetőséged rá próbálj meg más helyre átiratkozni suliba.
Kedves kérdezö!
Ha megkeresel egy màsik portàlon,szivesen beszélgetek veled.
Szoval:www.hoxa.hu
Ide regisztràlnod kell,aztàn megkeresel nevem:
dzsigg.
Oda irj privit!
Én voltam aki intézetben is élt.
Vàrom a jelentkezésedet!
Nevelőszülőkhöz, helyettes szülőkhöz nem kerülhetnél?
Szüleid nem egyeznének bele, ha úgy sem érdekli Őket, élsz-e halsz-e? (Nem tudhatom, mennyire komoly ez Nálatok, azt olvasom, hogy nagyon kivagy. Mégsem az intézet lenne az első, amit kipróbálnék, ha mennem kéne.)
Ezt nézd meg: [link]
(Ha gondolod, egyszerűen hívd fel Őket, ott a Zöld szám a lap alján! Sok mindent láttak már, talán tudnak segíteni Neked is.)
Az iskolaban a tanarodnak is szolhatnal amelyikrol erzed hogy meghallgatna es segitene neked!
Ez egy borzalom 15 evesen ott utnek ahol tudnak! Akasztani kellene az ilyen szulot. Nem is nevezheto szulonek, inkabb allatoknak.
Irtal privit annak aki felajanlotta?
Kördezö én voltam aki privàtot vàrt töled,mivel màr àtéltem az intézeti életet.
Nem irtàl,sajnàlom.
Remélem azért jo uton haladsz
Szia!
Rengeteg ideig én is el akartam menni otthonról. Apukám alkoholista, és elég sok dolog miatt állandóan bánt engem - nem testileg, lelkileg. Van, amiről tehetek, de egyébként nem igazán.
Nagyon sok ideig visszaszóltam neki, és csak magam alatt vágtam a fát. Most is néha nekiállok vitatkozni vele, de nem éri meg.
Amikor annyi idős voltam, mint te, én is csak lázadoztam. Nem vettem észre, hogy nincs értelme elmenni otthonról, vagy Őt hibáztatni, ez egy betegség, nem veszi észre, hogy mi a gond.
Na, csak annyit szeretnék mondani, hogy hidd el, az intézet nem jobb! Egy volt osztálytársam intézetben lakott, rengetegen bántották, persze ez lehet, hogy személyfüggő. Biztos, hogy van valami, ami miatt szüleid így viselkednek veled, csask még nem veszed észre, de hidd el, nincs értelme elmenni! Ha én is elmentem volna, és eldobtam volna a családom a kezdetekkor, most nem lenne egy olyan legjobb barátom, mint a bátyám, és nem tudnám, hogy anyukám is mellettem áll mindig.
Kitartás, hidd el, hogy a dolgok nem lesznek rosszabbak, sőt, minden csak jobb lehet! :)
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!