Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állami gondozásba szeretnék...

Állami gondozásba szeretnék lenni. Mi mindent kell tudnom?

Figyelt kérdés

Bármikor mehetek bárhova? Pl hétvégén is?

Hogy működik ez az egész?

Itthon már nem bírom tovább!

15/L

2009. jún. 10. 20:13
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
89%
Sajnálom, de szerintem egy intézetben 100-szor rosszabb lehet. Szigorú szabályok vannak és hát az intézetis társak sem lehetnek valami jók. Tisztelet a kivételnek.
2009. jún. 10. 20:17
 2/41 anonim ***** válasza:
95%
Remélem azért nem annyira durva otthon a helyzet.
2009. jún. 10. 20:18
 3/41 anonim ***** válasza:
100%

Csak a hetvegi bulik miatt akarsz elmenni otthonrol, vagy van durvabb, nyomosabb okod is hogy otthoba menjel?

A gyamugyre menjel be, es meseld el hogy otthon milyen korulmenyek kozott elsz. Ok pontos informacioval szolgalnak. De a szuleid mit szolnak hozza, tudjak mar?

2009. jún. 10. 20:18
 4/41 A kérdező kommentje:
Akkor inkább elszököm.. de itthon tovább NEM... :'(
2009. jún. 10. 20:19
 5/41 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ne akarj állami gondozott lenni! Szinte biztos, hogy szigorúbb szabályok vannak, mint otthon.
2009. jún. 10. 20:19
 6/41 A kérdező kommentje:

Nem járok bulizni...

Mindig engem találnak meg, rajtam töltik ki a mérgüket, anya azt mondta valamelyik nap, hogyha meghalnék se érdekelné. Ilyen környezetbe én nem szeretnék tovább maradni, eléggé lelkisérült vagyok már így is..

2009. jún. 10. 20:20
 7/41 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Elkeseredett Kicsi Lány! Tudod te egyáltalán, hova vágysz? Tudod te mi az az állami gondozás? /ott dolgoztam, csak azért kérdezem/ Nincs más megoldás? Nővér, nagyszülő, keresztszülő, vagy valaki rokon? Először erre gondolj. Őszintén sajnállak, hogy állami gondozásba kívánkozol!
2009. jún. 10. 20:21
 8/41 anonim ***** válasza:
91%

Minden intézménynek van házirendje,amit az ott lakóknak be kell tartani.Van szabadidő,de természetesen meg van szabva mikor kell hazaérni az otthonba.Azt nem hiszem,hogy bárki is ellenőrzi kikkel találkoznak a fiatalok(sajnos),de ez nem biztos,hogy a javukra válik.Viszont aki nem tartja be a házirendet,annak következményei vannak.

De mi a baj otthon ami miatt állami gondozott szeretnél lenni?Nem rózsás ám a helyzetük nekik sem,ha szerető szüleid vannak,csak esetleg szigorúak jobban jársz ha maradsz.és nem is olyan egyszerű oda kerülni.

Ha mondjuk alkoholisták nem gondoskodnak rólad...stb...akkor szólj egy tanárodnak vagy rokonodnak aki segítene neked.De lehet,hogy jobb megoldás is lenne ennél.

2009. jún. 10. 20:22
 9/41 A kérdező kommentje:

Nem ápolunk túl jó kapcsolatot a rokonokkal, és nem szeretnék más terhére lenni.

Nővérem nincs

Esetleg még barátomhoz mehetnék, de az ő terhükre se szeretnék lenni :(

2009. jún. 10. 20:22
 10/41 anonim ***** válasza:
98%
a jegyzőnél vagy a rendőrségen jelentkezzél, hogy szeretnéd magadat állami gondozásba vetetni. ilyenkor egy átmeneti otthonba kerülsz, ahol addig vagy, mig mg nem születik a határozat a további sorsodról, vagy visszakerülsz a szüleidhez, vagy nevelőszülőkhöz mész, vagy kihelyeznek lakásotthonba. tévedsz, ha azt hiszed, hogy onnan bármikor bárhova mehetsz, kimenő csak hétvégén van, 1-2 óra, írásos engedéllyel. hétköznap csak nyomós indokkal, a vezető jóindulatán múlik, hogy kimehetsz e. egyébként felügyelet nélkül a boltba sem mehetnek ki a gyerekek. szóval, ha ez az egy doloog irható a szüleid rovására, hogy nem mehetsz sehova, akkor tudd, hogy onnan sem mehetsz sehova, ráadásul ott még az ablakok is rácsosak. és jó ha tudod, hogy a bent lévő gyerekek zöme nem ideális családból származik, nagyon kevés van közöttük aki valaha is képes lesz normális életet élni.
2009. jún. 10. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!