27 éves vagyok. 8 éve vagyunk együtt a férjemmel. A házasságom átlagos, saját otthonunk nincs (szüleimnél élünk), anyagi háttér egyenlő a 0-val. Soha nem rajongtam a gyerekekért, csecsemőkért. Teljesen hidegen hagynak. Legutoljára a kezemben babát 22 évvel ezelőtt tartottam, mikor hugom született. Félek a terhességtől, a szülésről meg ne is beszéljünk. Nem érzek ösztönöket, hiába szült már le nagyon sok ismerősöm, osztálytársam és kérdezgeti minden ismerős tőlünk, hogy "na, mikor jön a baba?" Úgy érzem, hogy soha... Se anyagi háttér, se ösztön, se kedv nincs a gyerekvállaláshoz. Normális hogy ebben a korban így érzem/gondolom?? Változhat ez még?? Van más is rajtam kívül aki így érez??
Kedves kérdező, ugyanígy vagyok mint te, csak már jó pár évvel előtted járok, 38 éves vagyok. Szerencsére a férjem sem akar gyereket, úgyhogy ebből nálunk nincs konfliktus. A jó hír a számodra az, hogy már csak úgy tíz évet kell várnod, és a környezeted leáll a zaklatásoddal. :) Nekem 35 után kezdtek ritkulni a "mikor lesz már baba" kérdések és mostanra már anyukámmal is sikerült megértetnem, hogy végtelenül sajnálom, hogy nem teljesíthetem az álmát, de nem, nem lesz unoka.
Úgyhogy a válasz a kérdésedre: teljesen normális vagy (mivel magamat is teljesen normálisnak tartom). :)
2012. márc. 12. 15:37
22/35 anonim válasza:
Szerintem teljesen normális. Én 34 vagyok, 6 éve élek együtt a párommal. Én direkt olyan társat választottam, akinek már van gyereke, és nem akar többet. De én így gondoltam 20 évesen is, semmit nem változott. Egyszerűen semmi ösztön sincs bennem arra, hogy felneveljek egy gyereket. Pont elég nekem, hogy néha vigyázok a párom gyerekeire. A zaklató kérdésekre meg azt szoktam, mondani, hogy majd ha úgy gondoljuk, akkor lesz gyerek.
2012. márc. 12. 15:49
23/35 anonim válasza:
Szerintem tök normális. Ki írja elő, hogy mindenkinek egyformának kell lenni, és hogy minden nőnek gyereket kell szülni? Hülyeség. Ha úgy érzed hogy nem akarsz soha gyereket, tarts ki az álláspontod mellett, mert ez a te utad. Senki más nem szólhat bele, csak te és a férjed. Ezer dolog van a világon ami érdekes, és izgalmas, és értelmet ad az életnek, nem csak a gyerek. Nem vagyunk a középkorban, hogy szégyen nem szülni. Az lenne a szégyen ha ilyen gondolatokkal a család és ismerősök nyomására szülnél.
2012. márc. 12. 16:06
24/35 anonim válasza:
Csak az a normális amit Te elfogadhatónak tartasz.Szerintem az örök élet titka a génjeink halhatatlansága melyet ősanyáinktól örököltünk s csak rajtunk áll,hogy folytatjuk e a sort.
2012. márc. 12. 16:09
25/35 A kérdező kommentje:
a férjemet is hidegen hagyja a gyerek téma. persze szeretne, de abszolút nem érdekli komolyan a dolog. ő 29 éves.
2012. márc. 12. 16:11
26/35 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. :) kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. :)
2012. márc. 12. 16:13
27/35 anonim válasza:
Miért ne lenne normális? Nincs az törvénybe foglalva, hogy minden nőnek szülni kell. Én 26 éves vagyok és már évek óta van barátom, de hasonlóan érzek a gyerekvállalásról, ahogyan te. Nem mondom, hogy soha nem szeretnék, de majd 30 felett talán.
Azokat a párokat pedig kifejezetten elítélem, akik annak ellenére, hogy nincs meg az anyagi hátterük, gyereket, sőt gyerekeket vállalnak és utána szerencsétlen gyerek nyomorogva nő fel. Szóval szerintem jól döntesz és ha úgy alakul még meg változtathatod a döntésedet, mert fiatal vagy még jó pár évig.
2012. márc. 12. 16:13
28/35 anonim válasza:
Igen változhat, szerintem még zsigerből elutasítod, mert nincs megfelelő háttér. Aztán lehet semmi se fog változni, de lehet, hogy akár 2 év múlva meg leszel bolondulva egy gyerekért. Nálam is így volt, ha odajött egy gyerek zavarban voltam és próbáltam lerázni, egy babát se akartam megfogni. Aztán bumm, most itt szundizik az enyém.
2012. márc. 12. 16:45
29/35 anonim válasza:
Teljesen normális, bár ezen az oldalon pl. azt tapasztaltam, hogy ha nem akar egy nő gyereket, az hülye, fogyatékos, nyomorék, minek él egyáltalán, stb. Ilyenkor nem veled van a probléma, hanem azzal, aki ilyesmit gondol. Én sem akarok gyereket, és akinek ez nem tetszik, az szüljön helyettem, vagy anyázzon, nem nagyon tud megérinteni a hülyeségük.
2012. márc. 12. 18:23
30/35 anonim válasza:
#29 vagyok. Persze nem azt akartam mondani, hogy itt mindenki csak lehülyézi azt, aki nem akar gyereket, szó sincs róla. Csak olyan viták meg alázások tudnak itt lenni, a gyerekpártiaktól, hogy csak pislogok tőle. Ezért is ajánlgatom, hogy szüljenek helyettem is, megengeden! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!