Normális, hogy nem szeretnék gyereket?
Nincs ezzel semmi baj, normalis vagy, csak nem akarsz gyereket. Ritkabban fordul elo az ilyen tipusu ember (ezert maradtunk fenn), de vannak, akik egyszeruen nem akarnak. Vannak, akik soha nem banjak meg, vannak, akik igen.
Egy ismerosom, kozel 60 eves no, most mondja, hogy megbanta valamelyest, hogy nincs gyereke. De van olyan ismerosom is, szinten korulbelul ugyanennyi idos, aki meg azt mondja, nem banta meg.
Azt ertekelem az ilyen tipusu emberekben, amikor tenyleg nem vallalnak gyereket. Aki ugy erzi nem akar, az ne is vallaljon (mondjuk csak a szocpol miatt, vagy ilyesmi-sajnos ilyet is ismerek).
Ha egyszer ugy erzed, elerkezett az ido, es szeretnel, akkor vallalj, de ha nem, akkor egyszeruen nem vallalsz gyermeket es kesz.
Az a jo, ha a par mind a ket tagja ugyanugy velekedik a kerdesrol. Ha parod se szeretne, hiba egy szal se.
Igen gyakori indok a "felek a terhessegtol, a szulestol, a testem megvaltozasatol, a kapcsolatunk megvaltozasatol, hogy jo szulo lennek e.." De ezek a kerdesek ugyanugy lezajlanak azokban is, akik szeretnenek gyereket. Terhesseg elott, kozben, es utana is. "Biztos keszen allok, jol csinalom?" Neha meg felteszem ezeket a kerdeseket en is magamnak. 19 honapos a lanyunk. Azt hiszem, ez normalis. Sot! neha olyat is gondol az ember, egy-egy kosza pillanatra, hogy "biztos, hogy nem volt ugy jobb, hogy nem volt gyerek? el tudtuk mozdulni kettesben barhova, pihenhettunk nyugodtan " es hasonlo kerdesek. Ami szerintem megint csak normalis, ha a kovetkezo pillanatban eszedbe jut, hogy "aa, nem. Nem tudnek nelkule elni:D"
Valtozhatsz. Meg johet hozza a kedved, es azt kivanom, hogy ha megjonne a kedved, meg idoben jojjon meg, vagy ne jojjon meg egyaltalan.
Normális. És mindaddig nem gond egyáltalán, amíg a párod is így érez. Ha ő szeretne gyereket, akkor abból már lehet konfliktus... De gondolom tudjátok kezelni.
26 éves vagyok, és ugyanígy érzek amúgy!
Azért remélem a gyermekes ismerőseid előtt a "szült már le" kifejezést hanyagolod.
Egyébként szerintem tök mindegy, hogy mit mondunk, ha akarsz/akartok gyereket, akkor legyen, ha meg nem, akkor ne. Mégis kinek mi köze hozzá?
Biológiailag nem normális. A nő arra lett "kitalálva", hogy utódot hozzon a világra.
Viszont manapság elfogadott, sőt, néha úgy érzem, kifejezetten "divat" - és ezzel nem akarlak megbántani! Nekem is van olyan ismerősöm, aki nem akar. Na és? Ő nem ítél el, mert én akarok; én sem ítélem el azért, mert ő nem akar. Mióta ezt megmondták, azóta nem is kérdezgetjük.
Teljesen normális. És nem ritka! Most, hogy a nők szabadon dönthetnek, egyre többen nem vállalnak gyereket, és nem azért mert nincs pénzük vagy valami. Már százalékokban lehet mérni. Régen sem akart mindenki gyereket meg családot, csak akkor muszáj volt. Vannak oldalak amik ezzel foglalkoznak, persze nagyrészt angol. Szó is van rá: childfree (nem childless). Vannak blogok, társaságok (és miért ne lehetne? bárkinek lehet). Nézz utána ha tudsz angolul.
"Biológiailag" meg túlnépesedés van a földön.
Jaj ilyenkor mindig megjelennek a "ősanyák" és "ősapák" akik szerint nem normális, ha egy nő nem kedveli a gyerekeket, mert ők erre vannak kitalálva.
Na ja.
A férfiak meg arra, hogy lássák el kajával a 12 purgyékot, meg vadásszanak mamutra, szereljenek meg mindent a házkörül stb. Aztán ez sem mindenkinek megy. Na bumm. Akkor ezek szerint e férfi társadalom 80 %-a selejt. Nem hinném.
Kedves Kérdező!
Nincs semmi bajod, nem mindenki rajong a gyerekekért, nem is kell, főleg nem a más gyerekéért, hiszen elvileg semmi közös hozzá,jó örülünk meg minden, de nem kell túlzásokba esni. A sajátodat majd úgyis szeretni fogod, ha lesz, ne aggódj, az teljesen más. Aki meg összességében minden gyereket kedvel, azt is meg tudom érteni, de ne várja el másoktól, nem vagyunk egyformák.
Nem élünk már 20-as 30-as létszámú kistársadalomban, mint az őskorban, hogy a nőknek közösen kéne nevelniük egymás kölkeit, ösztönöd van, de nem jön elő úgyse, amíg nincs rá igazán szükséged.
Ha majd 35 évesen is ugyanígy gondolod, akkor sincs gáz, akkor nem lesz gyerek, ne érdekeljen mások véleménye, magadnak szülsz meg a párodnak, nem másnak. Semmi közük hozzá. De tapasztalatom szerint ez nem marad úgysem így, és az ilyen felfogású nőkből sokszor nagyon jó anya lesz, következetes, szerető, de nem a nyáladzó, elkényeztető, tutujgató anyámasszonykatonáját nevelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!