Anyám vagy a férjem?
Ezt kéne eldöntenem. Anyám ugyanis nekem szegezte ezt a kérdést: Ő vagy a férjem, válasszak! A probléma: a férjem 1,5 éve belekezdett egy vállalkozásba, mely nagyon sok pénzünket felemésztette. Eljutott odáig, hogy a cég kb. nullszaldós lett, de bérelt helyiséggel. Most kitalálta, hogy legyen saját üzletünk, vegyük meg a helyiséget. Ez azonban csak hitellel kombinált pályázat útján lehetséges, mert ennyi pénze sem a cégnek, sem a férjemnek nincs. Mivel 1,5 éve lényegében csak az én fizetésemből élünk, anyámék segítettek, főleg kajával: ők vették és főzték a kaját, nekem sem venni, sem főzni nem kellett. Viszont a cégről nem tudtak, a hitelről meg pláne nem. Most azonban ez kiderült és anyám azt mondja, hogy a férjemet én tartom el, illetve ők a kaja miatt, és válasszak kettejük között! Tudni kell azonban, hogy egyikkel sem rossz a viszonyom, mindkettőjüket szeretem! (Bár ők évek óta nem beszélnek egymással én meg ott vagyok középen)
Remélem érthető amit leírtam, kicsit feldúlt vagyok.
Ti mit tennétek a helyemben?
A férjedet ezért nem kellene elhagynod, ennyiben neked van igazad.
DE!!! Abban meg anyukádnak, hogy ha igy folytatja a férjed, akkor rövidesen elúsztok teljesen az adóságokkal. Egy olyan vállakozást, ami semmi nyereséget sem hoz, nem éri meg fenntartani, emiatt adóságot felvenni meg kimondottan könnyelmüség. Miböl akarja a részleteket törlteszteni, ha semmi jövedelme sincs, csak kiadási a vállalkozás miatt?
Sokkal értelmesebb lenne, ha keresne valami normális munkát, ahogy plusszra jön ki a mérleg, és nem csak viszi a pénzt a családjától.
Én is megértem anyukádat és neki adok igazat. Főleg azért, mert nem mondtátok meg neki az igazat de a segítséget elfogadtátok tőle.
Az én férjem is vállalkozik - a 8 órás munkája mellett. A te férjed is menjen dolgozni, aztán ha beindul a dolog, akkor foglalkozzon csak azzal.
Nem azt mondom, hogy hagyd el a férjed (én sem tenném senkiért); de azt igenis, hogy menjen el dolgozni, ne a szüleidtől várja, hogy eltartsák a családját!
Nem is kérdés. Aki így teszi fel a kérdést, illetve ilyen kérdést tesz fel, hogy válasszál kettejük között, azt kell lerúgni, de jó messzire magadtól. Egy felnőtt ember nem az anyját választja, ha levált róla, azaz maga tényleg felnőtt, hanem a férjét. Vagy te nem azt fogadtad az oltár előtt: jóban-rosszban? csak én emlékszem erre?
Nem kell rád főzni, sem a férjedet eltartani. Ha eltapsolta a pénzt, és nincs semmi, akkor fogod a betyárbútort férjestül és kimégy külföldre pár évre, jó messze anyukától. Tanuljatok meg önállóan élni. Mi ezt tettük, amikor nullszaldósok voltunk, pedig mindkét anyuka és apuka, testvér stb. mindent megtett azért, hogy szétverjen bennünket egymástól.
Természetes, hogy a férjemet választom, nem az anyámat. Nem is kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!