Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor a dugipénzem eltudom hallgatni? Vagy kinyomozzák? És ha a nevemen lévö lakast anyam nevere ajandekozom akkor kitudom semmizni a ferjem nem? Akkor nem kérheti már a felét? Bankbetétem is vegyem ki és tegye be anyám?
Én nem vagyok ügyvéd, de szerintem ha a neveden van a lakás és nem közös szerzemény, akkor nem illeti meg a férjedet a fele. Ha most ajándékozod el a válás előtt az feltűnő lehet, és nem biztos, hogy jól jön ki. A bankbetét is szerintem a tiéd, ha nem közös néven van. A dugi pénz pedig nem azért dugi mert nem tudnak róla? :) azt még elhozhatod nem? és akkor oda tudod adni anyukádnak addig, amíg a válás lezajlik.
De ez csak az én véleményem, lehet, hogy nem így van, de nekem így lenne logikus.
A neveden lévő lakást nem kell átíratnod, ha az már a házasságod előtt is a tied volt, vagy ha pl. örökölted a házasság alatt, vagy örökségből vetted. Akkor ez nem közös szerzemény, a férjed nem veheti el a felét sem.
A abnkbetétnél is fontos, hogy honnan származik. Csak a közös szerzemény az, aminek a felére a férjed igényt tarthat.
Keress egy ügyvédet, előbb-utóbb ugyis kell a válás miatt. Igazán jó tanácsokat ő fog tudni adni. Megéri.
1. A dugipénzt ki tudják nyomozni, és nemcsak felezni kell, hanem mßeg meg is büntetnek csalás miatt. Ha a bankbetéted kiveszed, és nagyobb összegröl van szó, akkor igazolnod kell, hogy a közös háztartásra költötted. Ha ezt nem tudod, akkor a fele öszegget ki kell fizetned.
2. A lakás vagy külön vagyonod (azaz a házasság elötti szerzemény), vagy pedig közös (ha a házasság alatt lett véve), akkor nem számit, hogy kinek a nevén van. Anyád nevére hiába iratnád át, az egyrészt nem érvényes, másrészt szintén csalásnak számit.
3. Igen szánalmas lény vagy, ha képes lennél ilyenekre - de ez csak magánvéleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!