Mit csináljak? Rossz úton az életem más hibájából
Nem 100%-ig ide tartozik a kérdésem, de egybe teszem fel!
Otthon annyira szar a helyzet, hogy kajára sincs pénzünk. A lakásban egész nap meglehet fulladni a cigarettafüsttől, mert anyám, apám reggeltől estig mást sem csinál, mint büdösít. Szellőztetni nem lehet, mert azt mondják, hogy feleslegesen ne tárogass, mert nincs pénzünk tüzelőre.
Iskolába járok. Az utolsó hónapjaimat töltöm ott. Most fogok végezni. Annyi pénzem van, hogy 2 jobb esetben napi 4 kiflit tudok is venni. Semmi egyebet.
Felvettek egyetemre, de halasztottam a technikusi végett, de azon gondolkodom (inkább már belül eldöntöttem), hogy el sem kezdem, mert sem a könyveket, sem az egyéb költségeket nem tudnánk fizetni. Ilyenkor mi a teendő?
Otthon én már meg sem merek szólalni, mert mindenből csak üvöltözés jön ki, hogy nincs pénzünk. Mindig azt mondja, hogy mindent megkaptam, de ez nem igaz, hiszen vagy nincs, vagy mindenből csak a legszarabb. A cigaretta mindennél fontosabb, az nem probléma, hogy nem tudunk mit enni.
A ballagási pénzem is elfogyott, mert abból vettem cipőt, ruhát. Csak értékes dologra költöttem.
Sok a kérdés, de próbáljatok meg értelmes válaszokat adni!
Köszönöm szépen!
Elmondanád, hová valósi vagy?
Egyébként valamelyik egyházhoz nem tudsz fordulni?
17:25 nek
Szerencsére a mi családunkban nincs erre példa, de igenis nagyon sok szülő veszi el a pénzt, ha kell akkor kizsarolja és ezt egy olyan ember nem érti meg akivel nem csinálták. Én a párom példáján láttam. Vagy hízelegtek vagy zsarolták, vagy ordítoztak és a végén mikor már nem bírta odaadta.
Páromnak is hasonló volt a helyzete otthon de szerencsére kajaügyileg nem. De nagyon sokat terrorizálták ő volt a hibás, nem tudott nekik eleget dolgozni. Napi szinten az üvöltések. Ebből a szempontból teljesen megértelek.
Én folytatnám az egyetemet már csak azért is hogy elkerülj otthonról. Végre kiszakadnál ebből a borzalomból. Mert mi értelme otthon maradni ahol bántanak és majd a keresetedet is lenyúlják. Mindig elfogják tudni szedni a pénzt tőled hidd el. Akár így akár úgy de mindig odafogod adni. Ezáltal soha nem lesz semmid , nem tudsz lépni. Próbálj bejutni a koliba, igényelj szoc.támot, és ha jól tanulsz lesz ösztöndíjad. És tényleg nagyon sokan dolgoznak egyetem mellett. Az a baj hogy félsz belevágni, de ennél rosszabb már nem lehet szerintem. És ha elkerülsz otthonról végre megismerhetsz egy új életet. Mi összeköltöztünk a párommal aki nem sokára férjem lesz és annyira jó neki hogy nincs cirkusz, nyugalom van, nincs pénz kihúzás. Rengeteget változott. Abból a megkeseredett, ideges fiatalemberből egy szuper ember vált, aki vidám és normális. Nem veszthetsz sokat.
Szia! Ha másik városban van az egyetem, megpályázhatnál esetleg szociális ösztöndíjat is! És akkor a koleszt is olcsóbban kapnád! 1. félévben pedig diákhitelből és alkalmankénti diákmelókból össze tudsz szedni annyi pénzt, hogy ne tengődj. Tudom, nem egy álom a diákhitel, de átmeneti megoldásnak jó. 2. félévben pedig kaphatsz tanulmányi ösztöndíjat.
Tudom, h egyetemenként változó, de itt SZTE-n pl. államisok ingyen kapnak féléves bérletet, könyvtár is ingyen van, van rengeteg diákkedvezmény stb.
Nekem van ösztöndíjam + dolgozok suli mellett, így általában 35-40 ezrem összejön 1 hónapban. Adok haza 15-öt (rezsire), emellett mindent magamnak veszek, és kijövök. Persze ruhákból nem márkásakat veszek, hanem turisat, de jó az.
Úgyhogy ne keseredj el, hanem szedd össze magad! Sok sikert! ;)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!