Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Rossz úton az...

Mit csináljak? Rossz úton az életem más hibájából

Figyelt kérdés

Nem 100%-ig ide tartozik a kérdésem, de egybe teszem fel!

Otthon annyira szar a helyzet, hogy kajára sincs pénzünk. A lakásban egész nap meglehet fulladni a cigarettafüsttől, mert anyám, apám reggeltől estig mást sem csinál, mint büdösít. Szellőztetni nem lehet, mert azt mondják, hogy feleslegesen ne tárogass, mert nincs pénzünk tüzelőre.

Iskolába járok. Az utolsó hónapjaimat töltöm ott. Most fogok végezni. Annyi pénzem van, hogy 2 jobb esetben napi 4 kiflit tudok is venni. Semmi egyebet.

Felvettek egyetemre, de halasztottam a technikusi végett, de azon gondolkodom (inkább már belül eldöntöttem), hogy el sem kezdem, mert sem a könyveket, sem az egyéb költségeket nem tudnánk fizetni. Ilyenkor mi a teendő?

Otthon én már meg sem merek szólalni, mert mindenből csak üvöltözés jön ki, hogy nincs pénzünk. Mindig azt mondja, hogy mindent megkaptam, de ez nem igaz, hiszen vagy nincs, vagy mindenből csak a legszarabb. A cigaretta mindennél fontosabb, az nem probléma, hogy nem tudunk mit enni.

A ballagási pénzem is elfogyott, mert abból vettem cipőt, ruhát. Csak értékes dologra költöttem.

Sok a kérdés, de próbáljatok meg értelmes válaszokat adni!

Köszönöm szépen!

2012. márc. 4. 17:01
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
92%
Most nézem hogy elgépeltem szóval ne edd meg hanem VEdd meg akart lenni:D bocsi csak gyorsan gépeltem :D
2012. márc. 4. 17:57
 12/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Sajnos otthon dönteni sincs jogom. Úgy kezelnek, mint egy óvodást. Én hülye vagyok mindenért. Ők nem.

2012. márc. 4. 19:57
 13/43 anonim ***** válasza:
95%
Pontosan ezért kell lépned. Visszatartani nem tarthatnak...
2012. márc. 4. 22:04
 14/43 anonim ***** válasza:
95%

Ne azzal foglalkozz szerintem, hogy hogyan kezelnek, hanem azzal, mit szeretnél kezdeni a jövöddel, ugyanis a döntés a te kezedben van. Sokan javasolták, h dolgozz tanulás mellett, vagy halassz, mindkét verzió jó megoldás szerintem.

Amúgy meg ha óvodásként kezelnek, nem várhatják el töled, h kifizesd a hiteleiket. Egyébként Sem vagy felelös értük, fordítva már inkább Igaz lenne. Ha rajtad is segíteni akarsz, akkor is Az egyetem a megoldás, a hiteleik úgyis csak szaporodni fognak, mi vagy te a Kezes a családban 18 évesen? Nem hinném. Tervezd a saját jövöd, a többi mind vakvágány. Sok sikert!

2012. márc. 5. 09:41
 15/43 A kérdező kommentje:

9:41-esnek köszönöm szépen!

Sajnos az egyik szülőm munkanélküli már évek óta, és nem tetszik neki semmilyen munka, ezért nem is nagyon akar elmeni dolgozni.

Nekem pedig már burkoltan mondták, hogy az egyetemet felejtsem is el, persze lefordítva így értelmezhető.

Apám már lassan száz métert nem bír gyalogolni, az orvosok megmondták, hogy hagyja abba a dohányzást, de erre az ő reakciója, hogy hülyék az orvosok. Már a havi gyógyszereit sem váltja ki.

Én egy hónapra kevesebb pénzt kapok, mint amennyit ők cigarettára költenek egy hónapban, pedig otthonról semmi kaját nem viszek.

Azért szánalmas a dolog. Elvárnák, hogy húzzam ki őket a szarból. Mihelyt komoly lehetőségem akadna (barátnő, bár ilyen körülmények között még csajozni sincs sokszor idegállapotom), meggondolom az elköltözést.

Hazaérek, otthon dolgozok estig, és utána a fejemhez vágja, hogy mit nem csináltam meg. Sokszor olyan dolgokat is, amikről fogalmam sincs.

Nálunk mindennapos a veszekedés. Volt olyan, hogy egy hétig nem is álltak velem szóba, én voltam nekik a hibás, mert kiálltam magam mellett.

Bulizni sincs lehetőségem elmenni, úgy évente maximum 1-2 alkalom. Amíg mások mesélik, hogy itt voltak, ott voltak, milyen jó volt, én csak hallgatom, és mindig kitalálok valami indokot, hogy éppen miért nem voltam.

A kultúrában is én nem egy fokkal fölöttük vagyok. Ha valamit mondok, hogy nem illik, akkor én vagyok a hülye.

2012. márc. 5. 17:51
 16/43 anonim ***** válasza:
94%

Kerdezö, ugy erzem, önkent vallalsz martirszerepet, amikor senki sem varja el töled. Ne tedd. Meg csak 18 eves vagy (a "csak"-ot nem negativ ertelemben irtam), ne tedd tönkre az eletedet miattuk. Gondolj arra, ök ugy döntöttek, ezt a sorsot, eletet valasztjak maguknak, de EZ AZ Ö DÖNTESÜK! Ök a felelösek erte! Nem te! Te magadert vagy felelös, es nagykorukent mar dönthetsz is sorsod felöl! Hidd el, ha ök nem akarnak kikecmeregni a maguk altal krealt kulimaszbol, akkor te sem fogsz tudni rajtuk segiteni.

Szerinted attol, hogy felaldozod magad ertük, attol ök jobban ertekelnek? Jobb eletet elnek? Te jobb eletet elsz? Erdemes igy elni? Menj egyetemre. Ök felnött emberek, felelösek a sorsukert. Te most tanulod, hogy felelös vagy a sorsodert. Tegyel erte. Azert, hogy mindannyiotoknak jobb legyen.

Meg egyszer sok sikert, es javaslom, ne keresd a mentseget nekik, a kifogast meg magadnak. Jo tanacsokat olvastal itt, erdemes öket megfogadni, hallgass kerlek a jozan eszedre.

2012. márc. 6. 07:55
 17/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. márc. 6. 22:33
 18/43 anonim ***** válasza:
37%

Szar dolog a csóróság :(

Ha szép lány vagy próbálj meg egy gazdag férfit fogni magadnak, ha nem, vegyél fel diákhitelt és menj egyetemre. Minél tovább maradsz otthon annál hamarabb halsz meg majd, az az erős cigifüst nem tesz jót az egészségnek.

2012. márc. 8. 06:56
 19/43 zokniszörny ***** válasza:
13%
Kedves kérdező, honnan írsz? Otthonról? Mert úgy látom, kajára nincs pénz, cigire meg internetre van, ami becsülendő.
2012. márc. 8. 08:02
 20/43 A kérdező kommentje:

Otthonról írok, de az internet+telefon+tv havi 5000 Ft.

Ez még van. De le akarják mondani.

Nem kötekedni szeretnék, de véleményem szerint az internet már alapdolog. A tanuláshoz számomra elengedhetetlen az internet. Minden tananyag elektronikus formában van.

2012. márc. 8. 17:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!