Mit csináljak? Rossz úton az életem más hibájából
Nem 100%-ig ide tartozik a kérdésem, de egybe teszem fel!
Otthon annyira szar a helyzet, hogy kajára sincs pénzünk. A lakásban egész nap meglehet fulladni a cigarettafüsttől, mert anyám, apám reggeltől estig mást sem csinál, mint büdösít. Szellőztetni nem lehet, mert azt mondják, hogy feleslegesen ne tárogass, mert nincs pénzünk tüzelőre.
Iskolába járok. Az utolsó hónapjaimat töltöm ott. Most fogok végezni. Annyi pénzem van, hogy 2 jobb esetben napi 4 kiflit tudok is venni. Semmi egyebet.
Felvettek egyetemre, de halasztottam a technikusi végett, de azon gondolkodom (inkább már belül eldöntöttem), hogy el sem kezdem, mert sem a könyveket, sem az egyéb költségeket nem tudnánk fizetni. Ilyenkor mi a teendő?
Otthon én már meg sem merek szólalni, mert mindenből csak üvöltözés jön ki, hogy nincs pénzünk. Mindig azt mondja, hogy mindent megkaptam, de ez nem igaz, hiszen vagy nincs, vagy mindenből csak a legszarabb. A cigaretta mindennél fontosabb, az nem probléma, hogy nem tudunk mit enni.
A ballagási pénzem is elfogyott, mert abból vettem cipőt, ruhát. Csak értékes dologra költöttem.
Sok a kérdés, de próbáljatok meg értelmes válaszokat adni!
Köszönöm szépen!
Nem tudom merre laksz, de ha Szolnokon jársz, én szívesen megfőzöm a kedvencedet:) és megpróbálok segíteni is:)
5 hónapos kislány anyukája
Ha kell valami írj, és meg látom mit tehetek:)
Szép napot.
Azért vannak jó emberek!
Köszöném szépen utolsó!
Szolnoktól messze lakok.
Most is pokoli ideges lettem. Legszívesebben összetörnék valamit....
Hazaérek, valamit kérdez, amire nekem a választ nem kéne tudnom (azt se tudom, hogy miről van szó), és én vagyok a hülye, bunkó....... mert nem válaszolok. Kijöttem a konyhából, az ajtó túloldalán hallom, amint engem kibeszélnek. Ezek után mit csináljak? Én is legyek velük kétszínű?
En befejeznem a sulit amit most csinalsz, halasztanek egy evet az egyetemen. Keresnek munkat, akar kulfoldon EU-s orszagban is. Igy elkrulsz otthonrol, es fizubol tudod fizetni az albit foleg, ha osszeallsz masokkal. Sok fiatal csinalja ezt, igy kevesebb az albi es lehet mellette sporolni.
Azon meg ne fojjon a fejed, h a szuleid h elnek meg. Meg ne azert menj dolgozni, h az o szamlajukat kifizesd, mert akkor nem raksz felre.
Az egyetem fontos, fontos h legyen vegzettseged, h a bizonyos szintrol elorebb tujal jutni, es ne rekedj meg, es ne minimalberert roboltj napi 8 orat. Ha kulonmesz a szuleidtol tudni fogsz felre rakni es azt csak magadnak ne masnak.
Masreszt miert maradnal egy egeszsegtelen budos kornyezetben, es meg ezert fizetnel is elcseszve a jovodet??? Ne tedd!!! Egy eleted van!!!
A szuleid felnott emberek, meg kellett volna mar tanulniuk rangsorolni, ha meg eddig nem tanultak meg itt az ideje. Ha nincs penz szamlara, kajara, futesre, akkor a cigizesbol kell feladni, vavy kevesebbet bagozni. A cigi draga es luxus, es ha alapra nincs penzuk akkor luxusra se legyen. Nehogy mar te fizessed a luxusukat elcseszve az eleted???
Mikor meg elkezded az egyetemet, nezz kollegiumot, ha felvesznek, vagy albit mas diakokkal, es tudsz diak melot vallani vagy csinald estin vagy levelezon. Itt az ideje h csak sajat magaddal torodj. Es tanacsolom mas varosban tanulj mint ahol laksz most, minel tavolabb az ilyen szuloktol!!!
Ha napi két kiflivel elvagy, akkor egészen nyugodtan elmehetsz egyetemre, menjél kollégiumba, és vedd fel a diákhitelt. Aztán kezdj el munkát nézni/ösztöndíjért tanulni, és kész.
Vagy, ha az neked jó, akkor siránkozz tovább. Nincs rossz úton az életed, és főleg nem más hibájából. Ha viszont, nem gyűjtesz elegendő bátorságot, hogy elszakadj otthonról és örömtelibb kapcsolatok után nézz és megpróbálj gondoskodni magadról, akkor tényleg rossz úton lesz, de leginkább magad miatt.
Ha ennyire soha semmi nincs, csak napi két 20 forintos kifli, akkor még akár dolgozni+albérletbe is mehetnél, jól tudsz spórolni, mint a mellékelt ábra mutatja.
Csak gondolom otthon lakni egyszerűbb.
Köszönöm a válaszokat. Rendesek vagytok.
A probléma az, hogy már erre a hétre nem adtak kajára egy fillért sem, 250 Ft-om van össz-vissz, az egy hétre pont elég, ha két kifli/nap a kaja+délután 5 óráig 2 liter csapvíz. Hát hétfőn már a rosszullét kerülgetett. Nem tudják kiváltani a gyógyszereiket, tőlem kér 15000Ft-ot (nem dolgozom, egy vasam nincs, a tartalékom is elfogyott), de mivel nincs nem tudok neki adni, elmond mindenféle hülyének, hogy nem értek meg semmit, de tegnap csak 3 doboz cigarettát számoltam össze otthon(5-ko érek haza, ha tudnék sem megyek korábban).
Az egyetemről annyit, hogy már halasztáson vagyok, és egyszerre csak egy évet lehet halasztani, tehát attól én már el is búcsúztam lélekben. Megpróbálok dolgozni menni, és talán jövőre újra felvételizek.
A napokban akadt mégegy alaposan meggondolandó dolog. Nem tudom, hogy az eszem vagy a szívem után menjek. Van egy lány, akinek még két éve van érettségéig (3 évvel fiatalabb nálam), és nagyon közel kerültünk egymáshoz. Sajnos az otthoni körülmények miatt nem tudom, hogy lenne-e jelenleg értelme egy kapcsolatnak, mert teljesen ki vagyok, ami a tanulmányi eredményeimen is meg látszik. Eddig négyes tanuló volta, most valamiből kishíján "borotvaélen táncolok". Találkozni az anyagi helyzetem végett nagyon nehéz vele, a bulizásról ne is beszéljünk, nekem évente max 2 alkalom jut. Nehéz a helyzetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!