Nalatok ki "tartja kezben a dolgokat" a ferjed, vagy te?
Na, azért egy szoba kifestése nem művészet, az egész lakást egyedül festettem ki. Sőt, 15 évesen otthon a saját szobámat is.
24/L
14:37
Eppen errol van szo, hogy egy no sokkal talpra esettebb, mint egy ffi, vannak kivetelek, de az igazsag ez, mivel egy feleseg anya is, de mar a gyermekeirol is gondoskodik, a ffi nem minden esetben alkalmas erre, hiszen hallani nem akar a gyermek nevelesrol, anyagilag gondoskodik rola, de a htb-munkatol is irtozik, de mar a feleseg inkabb ugyesebb, igenyesebb, s eppen ezert, ha a ffi nem fest, akkor inkabb elvegzi azt a munkat, mivel igenye van a szepre pl.
Na azért nem mindig igaz, hogy egy anya? gondoskodóbb a férfinál ha a gyermekekről van szó. Ez nem mindig igaz. Az én voltom csak veszekedett a gyermekkel. Mellettem tanult meg biciklizni, adtam neki tudatos önnálóságot, saját maga tudott közlekedi, stb, Az anyja ki sem engedte.
Nem tudott vele beszélgetni. Ha együtt voltak itthon állandóan a veszekedés volt, míg én a rossz férj egyesek szemében nem veszekedtem ha nem kértem, úgy is lett. Ne általánosítsunk kedves hölgyeim. Majd akkor igen, amikor a házasságban született gyermekek min 50%- a nem a férjtől van. Mindig a férfi a rossz.Ja . Nálunk két gyermek született mástól.Akkor nincs miről beszélni.
Pénzügyekben, háztartásban egyértelműen én!
Nem merném rábízni ezeket a dolgokat, mert egyszerűen nem lehet, amikor ő osztotta be a közös pénzt, az katasztrófa volt.
A párom kezéből egyszerűen kifolyik a pénz!
Anyja fia, az anyja ugyanilyen, az egész fizetését elkölti az utolsó fillérig, minden szir-sz.arra, ruha, edény, mixer, teleshop dolgok, narancsbőr kence, ránctalanító, mind olyan, ami ro.hadt drága, fölösleges, mert kb. az ezredik a háztartásában, de veszi és veszi, mint egy mániákus.
Az apja keresi a pénzt, az asszony költi.
A párom tiszta anyja, külsőleg is, belsőleg is.
Pénzügyi analfabéta mind a kettő!
Van egy közös pénz, számlára, kajára, háztartásra, azt én kezelem, mert kénytelen vagyok én kezelni.
Ami pénzünk még marad, azt mindenki arra költi, amire akarja.
Ő el is költi hajszál pontosan, minden hónapban, de semmi látszata.
Nem vesz semmi értelmeset soha, de nincs egy fillérje se hó végére.
Azt a szót meg nem ismeri, hogy "gyűjteni" valamire.
Az egyenrangúságot nem szabad keverni a készségekkel.
Az egyenrangúság egy jog, de nem jelenti azt, hogy mindenben valóban egyformán jók vagyunk.
Nálunk amiben egyformán jók vagyunk (házimunkát mindketten meg tudjuk csinálni például) abban egyenrangúak vagyunk. Amiben én vagyok a jobb (gyerekkel kapcsolatos döntések, mármint mit adjunk rá, mit kapjon enni, stb., programok szervezése, bevásárlás) abban én döntök, amiben férjem a jobb (pénzügyek, csekkek) abban ő dönt.
Mindent megbeszélünk, de a jobb dönt. Ez nálunk így normális :) Az egyenrangúság csodaszép szó, de agyoncsapja a dolgokat, ha valakinek valamihez a joga megvan, de a képessége nincs. Ha én kezelném a pénzügyeket, szerintem már elvitték volna a lakást a fejünk felől :)
Az tény, hogy amik itt elhangzottak, az azt jelenti hogy:
- a férfiak nagyjából semmire sem jók, csak dirigálni szeretnek? Meg mindig a büszkeségükkel vannak elfoglalva?
- A munka nekik büdös, csak elvárni várnak el mindent? (itt nem a pénzkereső munkára gondolok)
-Minden nő egy "nagyranőtt fiú-gyereket" tart el, aki pénzt keres, de a családjához semmi köze?
AMÚGY HOL VANNAK A FÉRFIAK?
Nekem ezek jöttek le a hozzászólásokból...
A családi kapcsolatok topikba szinte csak nők írnak, úgyhogy nem lesznek túl változatosak a válaszok, vagy egyenlőséges vagy femináci válaszok fognak jönni.
Hogy legyen egy kis változatosság, a szüleimet tudom példának hozni, nálunk apám foglalkozik inkább pénzzel, anyám meg könnyebben bedől az mlm-es átveréseknek.
Ha apám elszúr vmit az általában egyszerre nagy összegű, anyám meg a sok mlm-es biszb*sszal képes apránként utolérni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!