Nálatok sem divat kopogni?
Nálunk sosem kopog senki, de nem is volt ebből vita.
Persze csak családon belül, ha vendégségben vagyunk vagy máshol, akkor persze kopogunk.
Felesleges lenne kopogni, mert minden ajtón ablak is van :D Szóval nem oszt nem szoroz.
Igen, előfordult, de meguntam, és ilyen esetekben a következőket mondtam annak, aki kopogás nélkül jött be:
"Valamit elb*sztál. Most menj ki, és gondolkozz rajta, mit is." -és annyiszor küldtem ki, ahányszor kopogás nélkül jött be;
"-Az az ajtó csukva volt, és ha úgy van, én azt szeretném, hogy úgy is maradjon!"
"-Barlangban laksz, ba*eg?"
vagy pedig egyszerűen:
"-Takarodj kifelé, kopogás nélkül ide be ne gyere!"
Utolsó:Ez nálam is bevált:)
A másik:eltorlaszoltam az ajtót,vagy bezártam.Dumáld meg a tesóddal,hogy zárjátok be,vagy valami.
Amikor otthon laktam és tini lettem, a szüleim megértették. A nagyim nem ("saját otthonomban miért kopognék"), de miután kaptam egy íjat és sokszor a szobámban gyakoroltam, akkor ő is megtanulta (a céltáblát az ajtóhoz tudtam csak felállítani, a másik oldalra az ablakhoz nem tehettem), hogy nem árt hozzám bekopogni.
Ha néha jött az unokaöcsém, akkor őt is megtanítottam. Amikor kopogás nélkül jött be, akkor mindig szépen kikísértem és becsuktam az ajtót. Ezt eljátszottuk párszor, nagyon szépen megtanulta.
A gyerekeim mostanában kezdik igényelni néha a magányt, illetve főleg a nagyobb aki most kezd serdülni. A gyerekszoba ajtaja mindig nyitva van, mert ki-be járnak, de amikor az egyik el akar vonulni, akkor becsukja az ajtót. Megbeszéltük, hogy a csukott ajtó azt jelenti, hogy aki be akar menni, az kopog. Én is betartom, de nekik is be kell tartani fordítva.
Nálunk anyunak van az a rossz szokása, hogy kopogás nélkül jön be. Ma reggel is épp öltöztem, és nem volt felül rajtam semmi mikor berontott.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!