Miért hiszi sok tizenéves, hogy ők feltudnak nevelni egy gyereket?
én anyagilag megtehettem volna, de
1. 16 évesen még nem szexeltem
2. 16 évesen nem szülni kéne egy fiatal lánynak hanem élni az életet, mert a fiatalságot visszahozni nem lehet
Mindez azzal jár, hogy a mai 16 éves lányok igencsak aktív nemi életet élnek. Tehát természetes velejárója, hogy többen is esnek fiatalon teherbe, védekezés ide vagy oda.
Ebben az esetben sokkal felelősségteljesebb dolog felfogni, hogy benne van a pakliban egy nem kívánt terhesség. Megszüli, felneveli, vagyis vállalja a következményeket.
Az a felelőtlen, aki elkapartatja, mert "csak egy sejtcsomó", és nem fogja egy bulis éjszaka miatt tönkretenni az egész életét.
Sokan 25 évesen is úgy szülnek gyereket, hogy nincs miből, nincs hová, a szülei tartják el, és reménye sincs, hogy ez megváltozzon.
Ez van.
Annyi a dolgod, hogy úgy éld TE a TE életed, ahogy helyesnek tartod. Mindenki a saját tetteiért felelős.
Én 17 éves vagyok. Van egy nagyon jó barátnőm, aki már 18éves, 2 éves a kislánya. Megmondom őszintén, tipikus mintaanya. Tényleg rengeteget foglalkozik a kicsivel, leérettségizett a kicsi mellett bukás nélkül, Az apuka nem sokat segített anyagiakban, a lány nagyon szeretett volna már anya lenni, ezért előtte minden nyáron dolgozott, spórolt. Megvan a kicsinek mindene, gyesből tud gazdálkodni úgy, hogy mindenre jut pénz, az apuka ruhára ad neki egyedül, gyakorlatilag a szülők semmiben nem segítették anyagilag. Na jó, annyiban, hogy az anyja élettársa fizette a szülést. Semmi több. Mikor a kislány pár hónapos volt, napközben mikor aludt, csinálta a távmelót, illetve tanult, hogy eltudja magukat látni.
Ő egy jó példa. :)
Viszont itt van egy másik példa. Van kapcsolatom, ami nagyon jól működik, barátomnak van egy idősebb nővére. 37 éves, a kislánya öt... mindent tilt tőle, nem nagyon foglalkozik vele, mikor kicsi volt, folyamatosan ocsmárolta a saját gyerekét, hogy milyen egy genetikai roncs... pedig ő egy tanár...
Mindenesetre ha én teherbe esnék, tuti megtartanám, mert vannak tartalékaim, Barátom egyetemista, mellette dolgozik, tudott félrerakni.
A gyerekvállalás nagyon relatív dolog.
Valakinek 30 évesen sem való gyerek, és valaki ha 18 éveseb szül, akkor sem követ el hibát.
Ráadásul a születendő gyermekek elég nagy hányadát nem tervezik a szülők.
Kérdező,
Szerintem ezt bízd az adott gyermekanyára és a családjára. Attól hogy te itt topogsz ezen a kérdésen, nem jelenti azt, hogy nem tudták megoldani. És az, hogy Neked tökéletes pillanatban jött, gondolom tudod, hogy nem jelent az egész társadalomra nézve kötelező példát és arányt...
20 éves vagyok, van egy lányom, férjnél vagyok, egyetemre járok, és nem vagyok kisebbségi.
És most nyugodtan nyomjátok meg a piros kezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!