Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak/akarnak...

Miért nem tudnak/akarnak manapság önállósodni a fiatalok? Én mit tudok tenni? Befogadjam?

Figyelt kérdés

Öcsém 24 éves, a 4. egyetemére jár. Este átjött, hogy bulizott és nem akart hazamenni, itt aludna. Semmi gond, persze. Ma reggel hívott az anyukánk, hogy itt van-e, mert este nagyon összevesztek és kidobta. Az volt a baj, hogy öcsém és barátnője (24, egyetemista) gyereket szeretnének, persze anyuékhoz. És ezt tegnap bejelntették. Amikor anyu elmondta, hogy legalább egyikőjüknek dolgozni kéne, a csaj közölte, hogy márpedig nem anyám fogja neki megszabni, hogy mikor szül. Ez normális??? Szegény anyám már sírt a telefonba, hogy hogyan fogja eltartani őket, hiszen mégsem dobhatja ki az unokáját :-( Elvileg még nem terhes a csaj, de ki tudja...

Szerintetek hogy beszéljek a lánnyal? Egyáltalán beleszóljak én ebbe? Öcsémet most befogadjam, amíg nem rendeződnek a dolgok?

2012. febr. 24. 10:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Nehogy befogadd!
2012. febr. 24. 12:05
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

Az a baj hogy öcsédék totál álomvilágban élnek. Lélekben még ők is gyerekek, botrányosan felelőtlenek és azt hiszik hogy a rokonoknak kötelességük segíteni őket. Igazából gyanítom hogy ezt a szüleid kezdték azzal hogy annak idején elkezdtek neki mindent a s.gge alá tolni. Az ilyen gyerekek szinte kivétel nélkül azt hiszik egy idő után hogy ez nekik egyszerűen jár. És hiába mondaná bárki is hogy előbb önállósodni kellene, őket már nem érdekli hiszen azt tapasztalták hogy nyugodtan lehet anyucin élősködni, úgyis hagyni fogja magát, ha meg nem hát hatunk rá ("lenne szíved az unokádat kidobni? miféle ember az ilyen?").

Én azt mondom anyukád most végre egyszer álljon a sarkára, lássa be hogy a fia már nagykorú és mint ilyen a saját életéért ő maga felelős nem az anyja! Ne segítsen neki SEMMIBEN, se a fiút se a csajt se majd a gyereket ne fogadja be ahogy te se! Kegyetlenül hangzik de ez van. Az élet is kegyetlen, ezt egy 24 éves embernek már tudnia KELL.

A másik lehetőség hogy a csaj szül, anyukátok befogadja őket és a fiatalok meg élősködnek tovább. De akkor meg megint nem tanulnak semmit a dologból (SŐT van egy olyan érzésem hogy a gyereket egy idő után mint valami megunt játékot lepasszolnák anyukádnak). Ez van ha anyukád nem áll ki most már magáért!

2012. febr. 24. 12:35
 13/18 A kérdező kommentje:
Utolsó: egyetértek sok mindennel, de nem hiszem, hogy ez a helyzet anyukám hibájából alakult volna ki. Mint írtam, öten vagyunk testvérek és csak vele van baj. Ha nevelési bibi lenne, nem így lenne. Ettől függetlenül beszélni fogok anyukámmal, hogy legyen határozott. Apukám szerencsére támogatni fogja anyut. Ő még nem is tud erről :-(
2012. febr. 24. 12:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Makacsoljátok meg magatokat. Anyukád tegye ki a szűrét mindkettő ingyenélőnek, 24 évesen még otthon kérődzik? Be se fejezett egy egyetemet se? mert ha mondjuk mérnöknek tanulna és nem bírta volna befejezni 24 éves koráig azt mondom oké, de így...

anyukád tegye ki, te ne merészeld befogadni, menjenek albiba és szüljön oda a nagypofájú ri.banc... még ilyet! Én lány vagyok de sose mernék így beszélni a barátom szüleivel, hogy ne ugasson bele, mikor szülök meg ilyesmi. Szégyen, hogy milyen lányok vannak!

2012. febr. 24. 13:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki annyit szüljön, amennyit el tud tartani. Ez az öcsédék esetében nulla.
2012. febr. 24. 14:37
 16/18 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ez anyukád részéről minden irányból nehéz. A fiának nincs munkahelye, keresete, így nem tud elköltözni és talpra állni. Ebben a helyzetben azzal, hogy kibodja őt otthonról, gyakorlatilag a híd alá löki. Az én testvéremmel is vannak problémák, anyu is nagyon ki van bukva miatta, így saját tapasztalatból tudom, hogy ez egyszerűen egy szülő számára teljesen patt helyzet. Kidobni nem akarja, de ha marad, akkor minden marad ugyanúgy. Sehogy nem jó ez, így neked kéne valahogy hatnod rá!

Ülj le a testvéreddel és próbáld megmagyarázni neki, hogy anyukádnak nincsen pénze egy kisbabára, nem két forinttal jár. Menjen el dolgozni, ha már az egyetemet nem tudja elvégezni és ha nem is költöznek külön, legalább tudjanak anyagilag segíteni a szüleiteknek, illetve ha baba lesz, őt is tudják ellátni. Ebben az esetben viszont a babáról is igyekeznék lebeszélni, mert ha ilyen ez a nő, akkor kinézem belőle azt is, hogy a baba körül is mindent anyukátoknak kellene majd megcsinálnia. Kérdezd meg hogy hogy gondolta ezt és még is miből...

Amúgy én 22 éves nő vagyok, egyetemista. Nem tehetem meg hogy elköltözzek itthonról, mert nincs miből, de őszintén szólva ha most teherbe esnék én kicsit el lennék keseredve, hogy most még is mi lesz. A szüleimre nem terhelhetem ezt rá, nekem és a páromnak viszont egyáltalán nincs semmilyen bevételünk, tanulunk.

2012. febr. 24. 15:29
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Apu kidobta otthonról. Mi befogadtuk. Igen, igazatok van, nem kéne. A lány szüleihez nem mehet, ott már itt lakik a lány bátyának bnője és a gyerekük. A jó hír viszont, hogy az öcsém barátnője nem terhes :-)

Mivel én úgyis itthon vagyok egész nap, szemmel tudom tartani. Állást fog keresni, takarítani fog, ha kell, elkísérem az állásinterjúkra. Egy hónapot adtunk neki a párommal. Ha nem lesz semmi változás, mehet ahová akar. Szerencsére az én párom is olyan határozott mint apukám; az öcsém tudja, hogy nem tréfál. Meg is ígért mindent; ő lesz a segítőkészség mintaképe, minden állást elvállal stb.

Remélem, nem fogom megbánni :-(

2012. febr. 24. 22:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia mi lett azóta?
júl. 31. 02:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!